banner

U posljednjih nekoliko godina isprobao sam mnoge usluge za obradu teksta, a ipak, Google Docs jedan je od mojih favorita. Jednostavnost kojom mi dopuštam da pišem uspijeva me osvojiti svaki put. Nadalje, tipkovni prečaci su glazura na torti.

Međutim, osim standardnih značajki za obradu teksta, Docs također ima razne zanimljive značajke do rukava. Na primjer, možete napraviti vremensku traku ili naslovnicu za svoj projekt.

Da, dobro ste nas čuli! S Google dokumentima možete dizajnirati urednu naslovnicu ili naslovnu stranicu za svoj zadatak ili projekt. A dobra vijest je da je to prilično jednostavna afera.

Bez dodatnog aduta, pogledajmo kako napraviti naslovnicu u Google dokumentima.

Također na Guiding Tech

Google Docs vs Dropbox Paper: Koji je najbolji?

Čitaj više

Izrada vlastitih naslovnih stranica

Google Dokumenti nude obilje mogućnosti za prilagođavanje dokumenta - bilo da je riječ o dodavanju slike ili neredu s različitim fontovima i stilovima. Da biste stvorili vlastito popratno pismo, morat ćete uložiti neke napore, kao i pozabaviti se kreativnošću.Prvo, možda želite dodati dokument svom obrubu. Nažalost, Google Dokumenti nemaju matičnu metodu za dodavanje granica. Međutim, na mjestu imamo izvrsno rješenje. Ovdje ćemo imati ćeliju tablice koja se maskira kao obrub stola.

Korak 1: Za dodavanje obruba stranice otvorite Datoteka> Postavljanje stranice, spustite margine stranice i pritisnite gumb U redu.

Korak 2: Zatim kliknite Umetanje> Tabela> i odaberite ćeliju.

Sada, sve što trebate učiniti je povući donju granicu na dno stranice, i ta-da! Dodana je vaša granica.

uhq upscaler s6

3. korak: Sada se možete baviti svojim poslom dodavanja slike ili dodavanja teksta u ćeliju kao i bilo koji drugi dokument. Možete čak i povući sliku na mjesto koje želite.

Samo zapamtite da odaberete opciju Zamotaj tekst. Dodajte potrebni tekst i izmijenite font onako kako smatrate prikladnim i imat ćete grupu strukturu naslovnice u bilo kojem trenutku.

Osim toga, ako planirate pisati preko slike, najbolja opcija će biti korištenje alata Crtanje. Ovdje biste imali sav alat na raspolaganju. Bez obzira na to je li dodavanje teksta na slikama ili klapsanje skupa oblika, možete puno učiniti.

web mjesta poput b-ok

Nakon što napravite naslovnicu, jednostavno dodajte brojeve stranica putem Umetanje> Zaglavlja i broj stranice> Brojevi stranica. I to je to. Vaša naslovnica je gotovo spremna. Samo dodajte ostatak sadržaja.

Također na Guiding Tech

#Google vožnja

Kliknite ovdje da biste vidjeli stranicu s člancima google drivea

Kako dodati atraktivnu naslovnicu

Ne želite se spustiti na sve složene stvari? Uostalom, pisanje preko unaprijed formatiranog predloška jednostavno je i jednostavno. Srećom, Google Dokumenti imaju mnogo predložaka za učinkovitu naslovnicu. Iako nekima mogu izgledati pomalo djetinjasto, uvijek ih možete prilagoditi prema vlastitim željama i projektu.

Ono što volim kod unaprijed formatiranih predložaka jest da se ne morate brinuti o temi boja u fontovima.

Sad kad je sve uređeno, spustimo se na to.

Korak 1: Otvorite Google dokumente i otvorite Galerija predložaka i pomaknite se prema odjeljku Obrazovanje.

Otvorite bilo koji od predložaka koji najviše odgovara vašem zahtjevu.

Korak 2: Sada je ovaj dokument otvorena knjiga, a njemu morate dodati svoje osobne poteze. Na primjer, možete prilagoditi sliku ili je zamijeniti datotekom s vašeg računala. Ili, ako želite, možete promijeniti temu boje slike na naslovnoj stranici.

Ako odlučite malo ugađati sliku, jednostavno dvaput kliknite na nju. Da biste zamijenili sliku, desnom tipkom miša kliknite i odaberite Zamijeni sliku.

Mogućnost ponovnog uklanjanja boja dostupna je na desnoj ploči. Kliknite padajući izbornik Recolor i odaberite temu boja koja najbolje odgovara vašem ukupnom zadatku. Isto se može reći i za prozirnost i svjetlinu.

Možda je najbolja stvar u Google Dokumentima ta što sliku možete smjestiti bilo gdje. Dakle, bilo da se radi o logotipu vaše tvrtke ili nekoj drugoj maloj slici, možete je premjestiti na mjesto po vašem izboru.

3. korak: Da biste zamijenili tekst lutke, dvaput kliknite na nju i dodajte odgovarajući naslov. Isto se odnosi na ime i ostale detalje.

Kao što smo gore spomenuli, predložak dolazi sa vlastitom paletom boja. Dakle, za održavanje iste teme u dokumentu, najbolje bi bilo odabrati iz zadnjeg retka opcija boja.

4. korak: I posljednje, ali ne najmanje bitno, dodajte broj stranice putem Insert> Header i broj stranice> Number of page i odaberite drugu opciju.

Savjet profesije: Da biste klonirali ovaj dokument, otvorite Datoteka i odaberite Izrada kopije. Na taj način možete ga koristiti i za svoje druge zadatke.

Ili možete spremiti dokument u obliku predloška ako imate račun G Suite. Da biste to učinili, otvorite Galerija predložaka i kliknite naziv tvrtke. Zatim kliknite gumb Predloži predložak i odaberite dokument s vašeg pogona.

kopiraj trans fotografiju
Također na Guiding Tech

Kako organizirati svoje bilješke u Google Keepu

Čitaj više

Stvorite cool naslovnice

I to nije kraj priče. Na internetu možete potražiti više rafiniranih predložaka, a zatim ih koristiti na svom dokumentu. Ili, ako ste raspoloženi za eksperimentiranje, upotrijebite ili isprobajte Adobe Spark ili Canva kako biste uslikali vrhunske slike. Nakon toga, možete ga jednostavno uvesti u Google dokumente. Da, kasnije mi se možeš zahvaliti.

Sljedeće: Opet, Google Dokumenti nisu izvorni način dodavanja ili reprodukcije videozapisa na YouTubeu? Ako tražite rješenje, pogledajte komentar u nastavku.