banner

Jučer smo razgovarali o ručnoj promjeni zadanog preglednika i pokazao sam kako možemo postaviti Firefox, Chrome ili Internet Explorer kao zadani preglednik bez potrebe za njihovim ponovnim pokretanjem.

Danas ćemo vidjeti kako napraviti Safari ili Opera kao zadani preglednik. Scenarij ostaje isti - koristili ste Safari ili Opera kao zadani, a neke promjene sustava uzrokovale su da se drugi preglednik (poput Chromea ili IE-a) postavi kao zadani. Sad ga trebate vratiti na način kakav je bio.

Napravite Safari svojim zadanim preglednikom

Da biste postavili Safari kao zadanu, prvo biste ga trebali posjetiti Postavke,

excel ispisati prvi redak na svakoj stranici

Pod, ispod opći, naći ćete Zadani web preglednik mogućnost i padajući izbornik za odabir zadanog preglednika. Ovdje je jedinstvena činjenica da su navedeni svi preglednici instalirani u vašem sustavu, a bilo koji od njih možete odabrati kao svoj zadani preglednik.Neka Opera bude zadani preglednik

U Operi postavke preglednika nalaze se pod Postavke u opcijama izbornika.

kako spriječiti obavijesti da prekidaju glazbu android

Ovdje ćete morati ići na napredan i kliknite na programi, Vidjet ćete potvrdni okvir koji kaže Provjeri je li Opera zadani preglednik pri pokretanju. Provjerite, kliknite na U redu i ponovno pokrenite preglednik. Pitaćete vas želite li ga zadati. Kliknite na Da.

Za razliku od drugih preglednika, gdje ponovno pokretanje nije bilo potrebno da ih postavi kao zadane, u Operi nisam mogao pronaći način da to učinim ... osim ako u zadanom izborniku web preglednika ne odaberete Opera u preferencijama Safarija. & # X1f642;