banner

Znam da ste frustrirani jer su aplikacije na vašem Android telefonu nekako prestale raditi. Primjećujete pogrešku koja kaže 'Aplikacija se neće pokrenuti ako ne ažurirate Google Play Services.' Pravo?

Budimo barem zahvalni što vam Google daje do znanja zašto aplikacije neće raditi. E sad, sve bi bilo u redu kada bi se čovjek mogao lako ažurirati Google Play Services. Ali to nije slučaj. Ako u Trgovini Play pretražite usluge Google Play, nećete ih pronaći. Pa, kako onda to ažurirati?

Ne brini. Nije raketna znanost. Ovdje ćete naći četiri načina za ručno ažuriranje usluge Google Play na Android telefonu. Ali prije toga, upoznajmo se malo s Google Play Services.

Što rade Google Play usluge

Google Play usluge su sistemske usluge upakovane unutar jedne aplikacije koje pomažu u nesmetanom funkcioniranju vašeg uređaja. Ove su usluge odgovorne za rad Google Play Store-a i drugih aplikacija. Ako usluge Google Play ne rade ispravno, suočit ćete se s problemima i s drugim aplikacijama. To jest, mogu se srušiti, baciti grešku ili se u nekim slučajevima čak neće pokrenuti.

To je softver osnovnog sustava koji radi u pozadini. Ne biste ni primijetili da je instaliran na vašem telefonu (jer se ne pojavljuje na početnom zaslonu ili u ladici aplikacija) osim ako se ne pokrene. Želite je deinstalirati u ovom trenutku, ali to nije moguće. Može se samo ažurirati.Provjerimo razne metode da ga ažuriramo.

1. Ažuriranje iz Google Play Store-a

Da, to nije izravno vidljivo u Trgovini Play. Međutim, upotrijebite ovu vezu da biste pogledali stranicu aplikacije Google Play Services. Ondje se dotaknite opcije Ažuriraj (ako je dostupna). To bi ih ažuriralo na vašem telefonu.

Također na Guiding Tech

Kako ažurirati Trgovinu Play: Top 3 načina

Čitaj više

2. Deinstaliranje ažuriranja

Iako ne možete u potpunosti deinstalirati Google Play Services, možete ukloniti njegova ažuriranja. Kad to učinite, aplikacija će se vratiti u tvorničku ili početnu verziju. To će prisiliti vaš telefon da ga automatski ažurira.

Evo nekoliko koraka:

Korak 1: Otvorite postavke telefona i idite na Aplikacije / Upravitelj aplikacija / Instalirane aplikacije.

binge watch amazon

Korak 2: U odjeljku Sve aplikacije dodirnite usluge Google Play.

3. korak: Dodirnite ikonu s tri točke u gornjem desnom kutu. Na izborniku odaberite Deinstaliranje ažuriranja.

4. korak: Ponovo pokrenite telefon. Pričekajte 5 minuta ili više. Zatim otvorite Trgovinu Google Play, a zatim druge aplikacije. Nadamo se da bi se Google Play usluge automatski ažurirale u pozadini (pod uvjetom da Internet radi na vašem telefonu).

3. Onemogućite Google Play usluge

Drugi način na koji prisiljavate telefon na ažuriranje usluga Google Play jest onemogućavanje. Za to slijedite korake 1 i 2 gornje metode (metoda deinstalacije). Zatim na zaslonu Google Play usluga dodirnite Onemogući (ako je dostupno). Najvjerojatnije će biti sive boje.

Ako je to slučaj, morat ćete opozvati dozvole administratora uređaja. Za to slijedite ove korake:

Korak 1: Otvorite Postavke telefona i idite na Sigurnost. Naći ćete ga različitim imenima na različitim uređajima, poput sigurnosti i lokacije ili zaključanog zaslona i sigurnosti. Ako ga ne možete pronaći, upotrijebite pretraživanje u Postavkama da biste pronašli opciju zaštite.

Korak 2: Pritisnite opciju Device Administrator ili aplikacije Administrator uređaja ovisno o opciji koja je dostupna na vašem telefonu.

Savjet: Pogledajte ispod opcije Napredna.

Spuls 3: Isključite prisutno isključeno pored Pronađi moj uređaj.

4. korak: Sada pokušajte onemogućiti usluge Google Play u aplikacijama Postavke. Jednom onemogućeno, pričekajte minutu, a zatim je ponovo omogućite. Nakon što ga omogućite, ponovno pokrenite telefon. Ponovo pričekajte 5 minuta da se vaš telefon ažurira u pozadini.

Također na Guiding Tech

# Kako bi / vodiče

Kliknite ovdje da biste vidjeli našu stranicu s člancima o uputama / vodičima

4. Preuzmite i instalirajte APK

Ako nijedna od gore spomenutih metoda nije ažurirala Google Play usluge na telefonu, pokušajte je ažurirati ručno. Za to ćete morati preuzeti njegovu APK datoteku.

Evo detaljnih koraka:

Korak 1: Otvorite stranicu Google Play usluga na APK Mirror, jednom od pouzdanih mjesta za preuzimanje APK datoteka.

Korak 2: Pomičite se prema dolje i ispod Sve verzije, dodirnite najnoviju verziju. Usluge Play imaju i beta verzije. Izbjegavajte ih.

3. korak: Na sljedećoj se stranici pomaknite prema dolje i pronaći ćete razne APK inačice pod stavkom Preuzimanje. Ako znate procesor na vašem telefonu (pogledajte ispod Arch), dodirnite njegov varijantni broj.

Međutim, ako s njim niste upoznati, preuzmite aplikaciju Droid Hardware Info. Jednom instaliran, idite na karticu Sustav i pogledajte pod Upute za upute. To je kôd koji trebate potražiti na web mjestu APK Mirror pod Archom. Dotaknite broj varijante na mjestu.

Alternativno, možete preuzeti bilo koji APK i provjeriti radi li. U suprotnom, prikazat će vam se pogreška da datoteka nije kompatibilna. U tom slučaju pokušajte s drugim.

4. korak: Bit će vam prikazano više detalja o određenoj verziji. Pomaknite se prema dolje i dodirnite Preuzmi APK. Pojavit će se skočni prozor s potvrdom. Dodirnite U redu za početak preuzimanja.

Korak 5: Nakon preuzimanja dodirnite APK datoteku da biste je instalirali. Od vas će se zatražiti da dopustite vašem pregledniku da instalira programe treće strane. Dopustite.

Nadamo se da će se Play usluge uspješno instalirati na vaš telefon. Ponovo pokrenite telefon i on će raditi obično opet.

Također na Guiding Tech

Kako riješiti Google Play usluge neće ažurirati problem

Čitaj više

Sve rade i ne igraju se

Usluge Google Play duša su naših Android telefona. Ako im se nešto dogodi, htjeli biste baciti telefon na zid. Toliko neugodno može dobiti. Nadamo se da ste uspjeli ažurirati usluge Play koristeći gore navedene metode. Imajte na umu da biste trebali ručno ažurirati usluge Play samo kada je to potrebno

Sljedeće: Savjeti i savjeti poboljšavaju opće iskustvo bilo koje aplikacije ili uređaja. Pogledajte ove super savjete i trikove za Android.