banner

Ako imate Android KitKat 4.4.2 ili novije verzije, možete lako ogledati svoj Android zaslon na Google Chromecast. U Android Lollipopu postoji čak i gumb Cast u ladici s obavijestima.

Zrcalni zaslon Android

Pročitajte Ultimate vodič za Chromecast: Ovaj članak i mnogi drugi takvi korisni sadržaji dio su vrhunskog vodiča za Chromecast eBook koji je napisao naš tim za vas. Svakako to provjerite i kupite ako ozbiljno planirate iskoristiti ovaj maleni, ali moćan uređaj.

Trenutno, popis podržanih uređaja nije ogroman, ali ako imate napredni Android telefon iz prošle godine, tada bi trebao raditi. Ova je značajka u beta verziji. Dobio sam upozorenje da performanse na mom uređaju možda neće biti označene jer moj Moto G nije službeno podržan, ali nisam naišao na nikakav problem.

Za početak otvorite Chromecast aplikaciju, dodirnite gumb Izbornik i odaberite Lijevani ekran, Uključite lijevanje zaslona, ​​odaberite ikonu Chromecast i to je to. Vi zrcali svoj zaslon.Sada će se sve što napravite na svom uređaju prikazati na velikom zaslonu televizora. To djeluje iznenađujuće dobro. Uspio sam gledati takve videozapise s YouTubea s minimalnim kašnjenjem, a budući da je to 'emitiranje', zvuk s vašeg uređaja to omogućuje i televizoru.

start7 izbornik

Više o Android Mirroring: Saznajte više o dva različita načina ogledala zaslona Androidom na računalu. Također možete koristiti chromecast aplikacije iz Google Play Store-a, kao što je AirDroid, za odgovaranje na WhatsApp poruke s računala.

To ne znači da nema zaostajanja. Mucanja su uglavnom vidljiva dok se kreću po teškoj web stranici.

Osim videozapisa, ova značajka može biti korisna ako želite prikazati lokalne fotografije ili videozapise koji se nalaze u vašem mobilnom uređaju na velikom zaslonu ili želite postaviti prezentaciju s Google prezentacija ili samo web stranicu iz kromiranog web-preglednika.

Nema podrške za iOS: Trenutno iOS uređaji ne podržavaju zrcaljenje zaslona. Trgovina aplikacija na iOS-u ne može pristupiti cijelom OS-u kao na Androidu, tako da su nade za Appleove programere koji planiraju podršku za zrcaljenje mračni.

Ogledajte karticu Chrome na radnoj površini

Koristeći proširenje Google Cast za Google Chrome vrlo jednostavno možete ogledati trenutnu karticu na Chromecast.

Ovo je posebno korisno ako reproducirate video datoteke na web lokaciji koja nema Chromecast podršku ili želite slušati glazbu s Spotifyjevog web playera na sustavu surround zvuka koji ste spojili na svoj pametni televizor.

Kliknite proširenje Google Cast i vidjet ćete opciju koja se zove Prebaci ovu karticu (trenutno je u beta verziji) Ispod njega vidjet ćete ime Chromecasta. Kliknite na nju da biste započeli zrcaljenje.

nove android igre 2018

Kvalitet lijevanja možete doraditi. Trenutno je emitiranje podržano samo do rezolucije 720p (za vas ne postoji Full HD). Ali možete birati između tri načina. Osim zadanog, tu je poboljšani modus za glazbu i jedan s većom brzinom prijenosa (za glatke animacije).

Zrcalni Mac / PC zaslon upotrebom proširenja za Chrome

Da biste zrcalili čitav zaslon Apple PC-a ili Mac-a, kliknite padajući gumb pored Prebaci ovu karticu na… i odaberite Prebaci cijeli zaslon. Vratite se i odaberite svoj Chromecast. Chrome će vas tražiti da potvrdite i tada se vaš cijeli zaslon zrcali.

Moram napomenuti da iako emitiranje kartica nije loše - na ovaj način uspješno sam prenosio televizijske emisije s web-playera Netflix i Amazon Instant Video na Chromecast - zrcaljenje na zaslonu ostavlja puno željenog.

Zaključak

Zrcalni medij nije tako loš kao što je pomicanje, gdje se na velikom ekranu povećavaju najmanji kutovi.

Ako planirate koristiti Chromecast za sljedeću prezentaciju na velikom zaslonu, smatrajte ovo svojim upozorenjem. Neće dobro proći

vratiti WhatsApp iz iphone google pogona

Ako na webu upotrebljavate nešto poput Google prezentacija ili neki drugi alat za prezentaciju, zaostajanje će biti neznatno, ali upravljivo.

Vidi dalje: 10 najboljih YouTube YouTube kanala iz cijelog svijeta