banner

Dok sam sastavljao članak o korisničkom agentu Chrome za Android, morao sam prenijeti datoteku na Android-ovu SD karticu, a zatim upotrijebiti Root datoteku za istraživanje datoteka poput ES File Explorer da premjestim datoteku u sistemski direktorij i primijenim nova dozvola za datoteku. Po završetku članka pomislio sam da bi bilo puno lakše da postoji način da se na Windows montira korijenski put za pisanje i izmjenu datoteka.

Nakon nekih istraživanja na forumima i diskusijskim nitima, naišao sam na divan alat nazvan Android Commander pomoću kojeg smo mogli obaviti gore spomenuti zadatak ukorijenjenja Android uređaja. Pa pogledajmo koji su osnovni zahtjevi alata te kako ga instalirati i koristiti na Windows-u.

google dokumenata izbornika

Neki osnovni zahtjevi

Evo nekoliko osnovnih zahtjeva koje bi vaš telefon i računalo trebalo ispuniti da biste mogli pokrenuti aplikaciju.

Zahtjevi za telefon

  • Telefon mora biti ukorijenjen i na njemu morate imati instaliranu najnoviju verziju BusyBoxa.
  • Na svom telefonu morate omogućiti USB uklanjanje pogrešaka. ICS i viši korisnici mogu pronaći opciju u Postavke> Programeri Opcija. Korisnici koji i dalje rade na Android 2.2.x i 2.3.x postavke mogu pronaći ispod Postavke> Applications-> Razvoj
  • Za povezivanje telefona i računala morate imati podatkovni kabel.

Zahtjevi računala

  • Na računalu morate imati instalirane najnovije upravljačke programe za ADB.
  • Za instaliranje i pokretanje programa trebat će vam administratorski pristup na računalu

Instaliranje Android Commandera

Ako ispunjavate sve gore navedene zahtjeve, možete nastaviti naprijed i instalirati Android Commander na svoje računalo. Aplikacija se instalira kao i svaki drugi Windows program i za dovršenje postavljanja samo morate slijediti upute na zaslonu.

Nakon instaliranja aplikacije, pokrenite je. Nema potrebe za montiranjem vaše Android SD kartice kao medija za pohranu, aplikacija će čitati podatke pomoću ADB sučelja. Aplikacija će izgledati slično FTP aplikaciji s Windows datotekama raspoređenim u lijevom oknu i Android datotečnim sustavom postavljenim na desnoj ploči. Android datotečni sustav bit će montiran kao korijenski korisnik i mogli biste uređivati, ažurirati ili brisati bilo koju sistemsku datoteku iz samog Windows-a.kako preuzeti google fontove

Aplikacije možete instalirati pomoću APK datoteka spremljenih na radnoj površini. Ako su vam Android tipke ili zaslon polomljeni, pomoću Android Commandera možete u potpunosti kontrolirati svoj telefon. Osim nekih osnovnih tipki, možete prenijeti tekst na telefon putem aplikacija poput WhatsApp-a. Ima i puno drugih korisnih značajki aplikacije koju možete istražiti.

Zaključak

Android Commander je nesumnjivo sjajno otkriće, a ako volite igrati se s Android datotečnim sustavom radi instaliranja novih zakrpa ili hakova, Android Commander pokazaće se vrlo korisnim. Ako znate bolju aplikaciju koja bi mi mogla pomoći u sličnim zadacima, ne zaboravite to spomenuti u komentarima.