banner

Svaki proizvođač telefona ovih dana donosi alate koji pomažu njihovim korisnicima da prebace sa starog na novi. Ako prelazite sa starije verzije iPhonea na novu, postupak je jednostavan kao i korištenje vašeg iCloud računa za sinkronizaciju postavki ili korištenje iTunes sigurnosne kopije. Međutim, ako se krećete iz potpuno druge domene, recimo Android, dobivanje svih podataka na novom telefonu bio je prilično postupak.

Na raspolaganju je nekoliko aplikacija koje vam pomažu da napravite sigurnosnu kopiju podataka tijekom izmjene telefona. Ali onaj koji je besplatan zahtijeva mnogo ručnog rada, a ostali koji nemaju problema uvijek dolaze s cijenom. Možda ste već svjesni da je Apple izdao aplikacija nazvana Premjesti na iOS za sve koji planiraju prebaciti se s Androida na iOS. Aplikacija se fokusira na prijenos podataka s Android uređaja korisnika na novi iPhone koji radi na iOS 9.

kako koristiti val editor

Pa da vidimo kako možete upotrebljavati aplikaciju dok postavljate svoj novi iPhone.

Pomoću aplikacije Move to iOS

Nakon što uključite iPhone, morat ćete izvršiti nekoliko koraka poput odabira regije i jezika, zajedno s Wi-Fi mrežom na koju se možete povezati. Nakon što provedete nekoliko početnih koraka, iOS će vas pitati želite li postaviti iPhone kao potpuno novi telefon ili koristiti sigurnosne kopije s iCloud, iTunes ili Android telefona. Ovdje odaberite opciju Premještanje podataka s Androida, Vaš iPhone pokazat će vam 10-znamenkasti kôd, držite ga pri ruci.Sada pređite na svoj Android i instalirajte aplikaciju Move to iOS. Aplikacija je dobila ocjenu od jedne zvjezdice i to vas ne bi trebalo smetati, jer nije u vezi s aplikacijom i njezinim funkcionalnostima. Android obožavatelji trole Apple. Nakon što je aplikacija instalirana, tražit će vas 10-znamenkasti broj koji ste dobili na svom iPhoneu. Čim unesete kôd, aplikacija će se pokušati povezati i komunicirati s iPhoneom.

dani datotečni sustav nije podržan na osnovnoj pohrani.

Na kraju, od vas će se tražiti da odaberete podatke koje želite prenijeti na svoj novi iPhone. Učinite odabir i dodirnite Sljedeći, Podaci se tada prenose s vašeg Android na iOS. Na kraju, od vas će se zatražiti da stvorite iCloud račun za upravljanje telefonom.

Postupak je jednostavan, čak i za početnike, ali morate imati na umu nekoliko točaka.

Točke za pamćenje

  1. Prijenos se odvija putem interneta i ne koristi lokalnu Wi-Fi mrežu. Ako izrađujete sigurnosnu kopiju svojih fotografija, to može potrajati mnogo propusnosti prilikom prijenosa i preuzimanja podataka.
  2. Možda ćete primijetiti određeni gubitak podataka ako je veličina Android galerije prevelika da bi se iOS mogao uklopiti.
  3. Nijedan vaš podatak iz aplikacija poput WhatsApp-a i Hike-a neće se prenijeti. Morat ćete početi ispočetka na svom iPhoneu.

Savjeti autora

Kao tehnički entuzijast ne bih vam savjetovao da na prijenos trošite GB svoje propusne širine. Postoje načini da se to postigne korištenjem lokalne Wi-Fi veze. Kao što sam na početku nagovijestio, možete isprobati ShareIt aplikaciju kao besplatnu alternativu za prijenos podataka nakon što postavite novi iPhone.

dobiti android obavijesti na računalu

Za one koji traže lakši i robusniji način za samo nekoliko dolara možda će htjeti provjeriti aplikaciju nazvanu MobileTrans. Ne mogu stvari biti jednostavnije od ovoga. Ali ako propusnost nije problem, možete koristiti aplikaciju Move to iOS. Nećemo vam suditi!

Zaključak

Tako ste mogli upotrijebiti aplikaciju Move to iOS za prijenos podataka s Android pone na novi iPhone. Jedino što je neugodno je ideja o premještanju aplikacija putem interneta čak i kad su oba telefona sa strane. Jednostavni Wi-Fi prijenos bio bi brži i afektivniji. Apple, nadamo se da slušate!

Štoviše, nakon što je prijenos izvršen, iPhone će vam dati savjet kako reciklirati telefon u najbližoj Apple trgovini. To možete učiniti ili prodati za nešto gotovine na mreži. Samo obavezno u potpunosti obrišite sve podatke.