banner

uTorrent je jedan od najboljih preuzimača torrenta, ne samo za osobna računala, već i za pametne telefone. Ali fleksibilnost koju pruža posebno na radnoj verziji iznad je gornje vrijednosti, a danas ćemo se pozabaviti dvjema zgodnim značajkama.

Prije svega, vidjet ćemo kako možete premjestiti nedovršeni download s jedne lokacije na drugu na računalu bez prekida veze u uTorrentu. Dalje ćemo pogledati kako možemo automatski zakazati preuzimanja.

Prvi trik može vam biti od pomoći kada ste slučajno započeli s preuzimanjem velike datoteke na disku gdje više ne možete priuštiti da trošite više prostora, a želite je premjestiti bez čekanja da se dovrši.

proširenje za google Earth Chrome

S druge strane, planer je koristan ako se nalazite na ograničenom podatkovnom planu koji pruža neograničenu propusnost samo noću (ili u radno vrijeme) i želite je iskoristiti maksimalno.Pa pogledajmo kako možete usred postupka promijeniti lokaciju preuzimanja datoteke u uTorrentu, a kasnije ćemo pogledati zakazivanje preuzimanja.

Premjestite na pola dovršenog preuzimanja

Korak 1: Otvorite uTorrent i zaustavite preuzimanje datoteke koju želite prenijeti u novu rezidenciju. Važno je da ne samo zaustavite, nego trajno zaustavite. Nakon što je učinio taj izlaz uTorrent klijent. Da biste to učinili, otvorite programsku traku i desnom tipkom miša kliknite ikonu uTorrent da biste odabrali Opcija izlaska,

Korak 2: Nakon toga otvorite mapu u koju se datoteka preuzima i ručno je premjestite na novo odredište. Samo izrežite datoteku iz izvora i zalijepite je na novo mjesto. Ako tijekom prijenosa dođe do bilo kakve pogreške u zaključavanju datoteke, provjerite da se uTorrent ne pokreće u vašem sustavu.

3. korak: Nakon što datoteku prenesete na novo mjesto, ponovo otvorite uTorrent i desnom tipkom miša kliknite nezavršeni download koji ste upravo prebacili na novo mjesto i odaberite Napredno-> Postavite lokaciju za preuzimanje iz kontekstnog izbornika.

4. korak: uTorrent će vas sada pitati za novi direktorij u koji želite preuzeti datoteku. Odaberite novu odredišnu mapu u koju ste premjestili pola dovršenog preuzimanja. Nakon što sve učinite, otvorite uTorrent, ponovo kliknite desnom tipkom miša za preuzimanje i odaberite opciju Prisilna ponovna provjera. Ovime će se provjeriti ima li pogrešaka u dosljednosti i uTorrent će znati točno koji postotak datoteke se preuzima i koliki je sadržaj preostao za preuzimanje. Nakon provjere dovršite preuzimanje ponovo.

Tako ste mogli premjestiti nedovršeno preuzimanje na novo mjesto kako biste bolje upravljali slobodnim prostorom svog računala. Sada da vidimo kako možemo uštedjeti propusnost pomoću rasporeda preuzimanja.

Zakazivanje reda za preuzimanje

Korak 1: Da biste zakazali preuzimanja u uTorrentu, kliknite na Izbornik opcija i odaberite Postavke, U Postavkama potražite Opcija planera i kliknite na nju da biste započeli.

Korak 2: Sada provjerite opciju Omogući Scheduler za aktiviranje ploče za zakazivanje. Ovdje treba napomenuti da planer nije posve fleksibilan i 24 sata u 7 dana razbijeni su u pojedinačne blokove od 1 sata. Ako želite, recimo, automatski pokrenuti preuzimanja u 20 sati i želite da se zaustave u 6 ujutro, obojite okvire na odgovarajući način koristeći legende dostupne pored kutija. Možete i povući i ispuniti okvire radi lakšeg pristupa.

3. korak: Također možete ograničiti brzinu prijenosa i učitavanja u zakazano vrijeme za kontrolu propusne širine koju troši.

clipmenu za mac

Dakle, koji od navedenih savjeta uTorrent će vam vjerovatnije pomoći?

Zbirka gornjih fotografija: k3anan