banner

Uvijek je dobro imati stvari koje volimo u svojoj blizini. To se odnosi na sve aspekte našeg života, uključujući i računalo koje koristimo. Recimo, na primjer, omiljene datoteke, mape i programe. I što bi moglo biti bolje od toga da ih prikvačite na programsku traku ili izbornik Start. Na taj način, uvijek bi bili udaljeni samo jedan klik.

Mislim da takve stvari (često korištene mape) budu zakopane duboko u strukturi direktorija uopće nema smisla. U tom kontekstu razgovarali smo o 7 načina za brz pristup omiljenoj mapi. Međutim, propustili smo vam reći da možete prikvačite mape u izbornik Start također. Da, ne samo programi ili izvršni programi, tamo možete objesiti bilo koju datoteku / mapu.

Provjerit ćemo dva načina da se to postigne, također dođući do rješenja koje postavlja Prikvači za izbornik Start opcija u kontekstnom izborniku desne tipke miša za datoteke i mape. Imajte na umu da je opcija prema zadanim postavkama dostupna samo za programe, a ne za datoteke / mape.

Povuci i spusti

Ako ste ikad primijetili ili isprobali datoteku / mapu jednostavno povucite i ispustite na ikonu Start Orb čim se pojavi Prikvači za početni izbornik.

Ili također možete pričekati (zadržite) dok se ne pojavi izbornik Start, a zatim ga ispustite tamo. Zaista, jednostavno je dodavanje favorita u izbornik Start.

ugovor o pewdiepie disneyju

U slučaju da želite ukloniti stavku koju ste tamo već stavili, jednostavno kliknite desnom tipkom miša i odaberite Ukloni sa liste.

Prikvači za izbornik Start s desne tipke miša na izborniku

Kao što je već spomenuto, nećete vidjeti ovu opciju za kontekst datoteke ili mape ili izbornik desne tipke miša. Dakle, napravit ćemo registraciju registra kako bismo to ostvarili.

Bilješka: Predlažemo vam da napravite sigurnosnu kopiju registra prije nego što započnete. U slučaju da nešto pođe po zlu, sigurnosna kopija će se pokazati korisnom. Spremite sigurnosnu kopiju u vanjskom pogonu.

Korak 1: Pokrenite dijaloški okvir Pokreni pritiskom Windows tipka + R, Tip regedit i udari Unesi,

facebook gumb za reprodukciju

Korak 2: Dođite do lokacije HKEY_CLASSES_ROOT -> Mapa -> ShellEx -> ContextMenuHandlers s lijevog okna Urednik registra.

3. korak: Zatim desnom tipkom miša kliknite prazan prostor desnog okna i odaberite stvaranje Novi ključ, Onog trenutka kada se to napravi, nova će se mapa stvoriti ispod proširenog mjesta u lijevom oknu.

4. korak: Imenujte mapu kao (A2a9545d-a0c2-42b4-9708-a0b2badd77c8), pogoditi Unesi i izađite iz Urednik registra prozor.

Ta promjena stupa na snagu gotovo odmah. To znači da ne morate ponovno pokretati stroj. Sada, desnom tipkom miša kliknite bilo koju mapu i vidjet ćete ovu opciju. Ako i dalje ne vidite, desnom tipkom miša pritisnite i zadržite smjena ključ.

Zaključak

Zvuči li vam to zanimljivo? Pa, dodao sam to opciji desnim klikom i od tada sam u izbornik Start dodao gotovo sve svoje omiljene mape. Koliko ih planirate dodati?

sredstvo za čišćenje za android pregled

Zaslon za gornju sliku: Lina Sydney