banner

Prošlog tjedna moj je zet kupio novi Cannon Pixima Wireless printer za kućnu upotrebu i ja sam bio momak kojeg je nazvao kako bi mu pomogao u postavljanju. To se događa kada u obitelji imate nekoga tko piše za popularni tehnološki blog i napije samo šalicu kave za pomoć oko rješavanja i rješavanja problema koje pruža.

Na svoje je računalo instalirao upravljačke programe pisača i uspješno je ispisivao i skenirao dokumente. No tražio je mogućnost da koristi bežične značajke svog pisača kako bi izravno ispisivao sa svog Android pametnog telefona. Dok sam postavljao njegov pisač za Wi-Fi i tisak u oblaku, shvatio sam da cijeli moj postupak može biti dokumentiran za moje čitatelje.

Dakle, evo dva načina na koje možete bežično ispisati sa svog Android uređaja.

1. Prvi način je ispis putem interneta pomoću Google Cloud Print.2. Druga je metoda jednostavna: pomoću lokalne Wi-Fi mreže.

Google Cloud Print

Dva su načina na koja možete ispisati koristeći Google Cloud Print. Ili vam je potreban pisač spreman za Google Cloud Print ili morate klasični pisač povezati s računalom i dodati ga na svoj Google račun aktiviranjem podrške Cloud Print u pregledniku Google Chrome.

windows 10 virtualbox mac

Dodavanje pisača

Za pisač spreman za Google Cloud Print morat ćete ga registrirati izravno na svoj Google račun. U web postavkama pisača potražite Google Cloud Print i odaberite opciju Registrirajte se na mreži, Pisač će ispisati stranicu s jedinstvenim URL-om. Sve što sada trebate učiniti je otvoriti vezu na bilo kojem pametnom telefonu ili računalu dok ste prijavljeni na svoj Google račun. Nakon dovršetka provjere autentičnosti pisač će biti dodan u vaš profil Google Cloud Print.

Evo videozapisa s Cannon Pixima koji sam pronašao na YouTubeu možete se uputiti radi boljeg razumijevanja.

Bilješka: Nije svaki Wi-Fi pisač spreman za Google Cloud Print. Ako vaš bežični pisač nije na popisu ispisa Google Cloud, uvijek ga možete koristiti kao klasični pisač.

Normalni pisači na stolu (klasični pisači) koji nemaju podršku za Google Cloud Print moraju registrirati svoj pisač pomoću postavki preglednika Chrome nakon što su prijavljeni na svoj Google račun. U postavkama Chromea potražite opciju Google Cloud Print i kliknite na Upravljati dugme. Sada samo dodajte postojeći pisač na svoj račun ili instalirajte novi.

kako provjeriti veličinu fotografije na iPhoneu

Super savjet: Ako imate HP pisač, HP ima sličnu uslugu zvanu HP ePrint koja vam pomaže ispisati s bilo kojeg mjesta.

Ispis dokumenata

To je sve, nakon što dodate pisač, možete ispisati bežično sa svog Android telefona putem aplikacije Google Cloud Print. Korisnici KitKat-a mogu preskočiti instaliranje aplikacije jer je dodatak pisača u ovoj verziji izravno integriran u Androidov okvir.

Da biste ispisali dokument, sve što trebate učiniti je podijeliti s aplikacijom Google Cloud Print i ispisati. Također provjeravate napredak reda čekanja za ispis iz same aplikacije.

Lokalni Wi-Fi ispis

Ako imate Wi-Fi pisač koji je povezan s vašom lokalnom Wi-Fi mrežom, ali ne može se povezati s mrežom jer nedostaje podrška za ispis Google Cloud, i dalje možete koristiti Android uređaj za ispis s njega. U Play Storeu je dostupno mnogo aplikacija, neke specifične za model pisača, pomoću kojih možete bežično slati naredbu ispisa na vaš Wi-Fi pisač.

Ako za svoj pisač ne možete pronaći namjensku aplikaciju, PrinterShare Mobile Print može vam pomoći. Aplikacija automatski otkriva Wi-Fi pisač u istoj Wi-Fi mreži i omogućuje vam izravno ispis sa vašeg Android uređaja. Uskoro ćemo pregledati ovu aplikaciju.

Zaključak

Tako da možete ispisati bežično sa svog Android uređaja. Postavke i pristup mogu se razlikovati ovisno o modelu vašeg pisača, ali osnovni postupak ostaje isti. Isto tako, budite ugodni jer ćemo uskoro objaviti pregled PrinterShare i razgovarati o više aplikacija za ispis za Android uskoro.