banner

Prosječna tipkovnica ima 100+ tipki. Tipkovnica za igre može imati više. Svaki ključ ima svrhu; ali češće nego ne svrha neki ključevi nam bježe. U svim mojim godinama računanja nisam upotrijebio sve funkcijske tipke za ono što su trebali koristiti. U upotrebi ključeva nalazi se prilika da ih okrenete i na neki način učinite produktivnima.

futrola asus zenfone 5z

(Slika: John Scalzi)

Samo da vam pružim tri primjera unaprijed:

  • Neke starije tipkovnice nemaju multimedijske tipke. Možete pretvoriti nekoliko neiskorištenih funkcijskih tipki u tipku za glasnoću (+) i glasnoću (-).
  • Ugodnije vam je tvrdi ključ koji pokreće vašeg klijenta e-pošte. Možete dodati ili neiskorišteni ključ za zadani klijent e-pošte.
  • Ako ponovo oštetite ključ, možete ga prebaciti na drugi.

Naravno, postoji mnogo više korištenja kada je u pitanju mapiranje tipki na tipkovnici za određene radnje. No, pogledajmo malo softvera koji omogućuje sve to na vrlo jednostavan način.SharpKeys (ver. 3.5) vrlo je maleni Windows Freeware koji vam omogućuje da preinačite ili čak dodijelite tipke na tipkovnici računala na nekoliko različitih načina koje smo vidjeli gore. To se događa dodavanjem unosa u registar vašeg računala. SharpKeys radi na Windows 7 / Vista / XP / 2000.

Da biste započeli mapiranje starog ključa s novim prilagođenim, pokrenite SharpKeys i kliknite na Dodatidugme. Otvara se dijaloški okvir za preslikavanje tipki i daje vam dugačak popis ključnih pozicija koje možete odabrati.

pametni pokretač 3

Također možete kliknuti na Tipka tipke i ručno odaberite tipku koju želite pritiskom na tipkovnici.

Zatim kliknite gumb Pišite u Registar pojavit će se gumb i ponovno podizanje sustava za promjene koje stupaju na snagu obavijesti. Nakon ponovnog pokretanja, vaši će ključevi biti ponovno podešeni. Možete se vratiti na Urediili Izbrisati mapiranje u cjelini.

SharpKeys je sjajan način da brzo poboljšate upotrebu tipkovnice i povećate svoju produktivnost. Možete preinačiti tipke i dodijeliti im nove funkcije ili onemogućiti tipke ako ih smatrate iritantnima. Možete pomaknuti tipku s desna na lijevo ako utvrdite da vam daje povećanje brzine. Recite nam svoj posao prepravkivanja i je li to poslužilo da povećate vašu produktivnost.