banner

CloudShot, kao što ime sugerira, freeware vam pomaže u snimanju brzih ekrana i automatski ih prebacite na Dropbox. Ovaj alat s otvorenim kodom je maleni program od 180 KB koji se integrira s vašim Dropbox računom. CloudShot djeluje na sve verzije sustava Windows. Naravno, da biste mogli funkcionirati na vašem Windows sustavu, prvo morate imati instaliran Dropbox.

CloudShot je jednostavan program. Brzo se instalira i možete pristupiti dijaloškom okviru postavki iz programske trake. Klikom na ikonu CloudShot i zatim postavke daje vam ovaj ekran:

kako koristiti mikrosoft udaljenu radnu površinu

Zadani ključ za snimanje zaslona je Ispiši ekran, Prilagodio sam ga na CTRL + ALT + D kako bih mogao napraviti gornju snimku zaslona zajedno s drugim alatom za snimanje zaslona i izbjeći sukob. Tipku prečaca možete promijeniti u sve što vam odgovara.

CloudShot vam omogućava izbor između PNG i JPG za snimke zaslona s padajućeg izbornika. Kao što možete vidjeti s gornjeg zaslona, ​​morate postaviti putanju do svoje mape Dropbox kako bi CloudShot mogao snimiti snimljene zaslone za automatsku sinkronizaciju. Ostale su mogućnosti prilično razumljive - Kopiraj sliku u međuspremnik, kopiraj put slike u međuspremnik i Otvori sliku nakon snimanja.google drive cache

CloudShot omogućuje vam snimanje dvije vrste snimaka zaslona. Možete upotrijebiti tipku prečaca (ili dvostrukim klikom na ikonu ladice) i odabrati područje zaslona ili možete kliknuti na prozor programa da biste snimili samo taj prozor. Također snima zaslone izbornika i savjete. Iako to nisam isprobao, u dokumentaciji softvera piše da možete koristiti CloudShot na više monitora.

Sve vaše snimke vidljive su ispod Najnovije snimke. U nedavnim kadrovima čuva se zadnjih 10 snimaka. Sve je moguće vidjeti s vašim lokalnim preglednikom slika. Iako bih želio da nam aplikacija može dopustiti preimenovanje datoteka prije sinkronizacije Dropboxa.

Dakle, koliko je CloudShot koristan? Pa, kao jednostavna aplikacija, radi svoj posao. Postavljanje automatske sinkronizacije vaših snimki zaslona u Dropbox nije nimalo složen zadatak ako sve datoteke spremite izravno u lokalnu mapu Dropbox. Čak i ako prenesete puno zaslona u oblak i podijelite ih odatle, ovaj otvoreni softver od 180 KB ne oduzima previše prostora na radnoj površini.

stativa za iphone