banner

Nisam siguran koliko vas poznaje činjenica da za Android korisnika Google pohranjuje informacije o svim aplikacijama koje je korisnik instalirao na bilo koji uređaj do danas. Neki od vas moraju misliti da je dobra stvar što netko zapravo napravi popis na koji možete pogledati bilo koji dan kad trebate.

Međutim, može se dogoditi da neke programe želite izbrisati s popisa samo zato što popis postaje predug ili jednostavno želite ukloniti sve tragove aplikacije povezane s vašim računom.

medium vs wordpress

Do prije nekoliko tjedana nitko nije mogao izbrisati aplikacije s Moj popis aplikacija, ali sada je to moguće napraviti na posljednjoj verziji Play Store-a.

Uklanjanje aplikacija s Popisa mojih aplikacija u Trgovini Play

Korak 1: Prije svega provjerite je li na uređaju pokrenuta najnovija inačica Play Storea. Da biste provjerili broj izrade Play Store instaliran na vašem Androidu, otvorite Play Store, pritisnite gumb izbornika i dodirnite postavke,

Nakon otvaranja postavke Trgovine Play, pomaknite se prema dolje da biste pronašli verziju izrade. Ako je verzija verzije 3.9.16 ili viša, dobro ste krenuli. Međutim, ako i dalje radite na prethodnim verzijama, morat ćete pričekati dok vaš uređaj preuzme ažuriranje Trgovine Play.Korak 2: Otvorite početnu kuću Play Store i pritisnite gumb izbornika za odabir Moje aplikacije, To će otvoriti popis svih aplikacija koje su trenutno instalirane na vašem uređaju. Ako bilo koja aplikacija zahtijeva ažuriranje, ona će biti na vrhu popisa. Ovdje prijeđite prstom po zaslonu s desna na lijevo kako biste pristupili prozoru Sve aplikacije odjeljak.

najbolji dodaci za firefox 2017

3. korak: U odjeljku Sve aplikacije bit će navedene sve aplikacije koje ste instalirali s računa Play Store do datuma, uključujući one koje su trenutno instalirane na vašem uređaju. Da biste uklonili aplikaciju s popisa, jednostavno dodirnite ikonu za brisanje pored nje i potvrdite svoju radnju.

To je sve, aplikacija će biti uklonjena iz povijesti vašeg računa i nikad se neće pojaviti na popisu aplikacija koje ste instalirali na svoj uređaj, uključujući verziju Play Storea dostupnu putem web preglednika.

Zaključak

Dobra je stvar što je Google predstavio značajku uklanjanja povijesti aplikacija iz profila, ali uklanjanje aplikacija pomoću pametnog telefona pomalo je teško. Kako se popis osvježava nakon što korisnik ukloni neku aplikaciju, navigacija postaje teška. Dodavanje značajke u mrežnu trgovinu Play bilo bi izvrsno.