banner

Razumijem zašto programeri smatraju da moraju prikazivati ​​oglase u svojim aplikacijama. Trude se kako bi napravili savršenu aplikaciju i morali bi zaraditi za život. Postoje samo dva načina da zaradite novac kao mobilni dev, ili možete prodavati aplikaciju / kupnju u aplikaciji ili prikazivati ​​oglase.

Dok kod mene prikazuju oglase unutar aplikacije, neki vragovi polude i počinju ubrizgati oglase čak i kada ne upotrebljavate aplikaciju. Te skočne prozore vidite kada koristite neku drugu aplikaciju. Ponekad na zaključanom zaslonu vidite oglase kada čak ni ne upotrebljavate mobitel. Ovo je sjenovito kao i ludo.

Sada je neke ove aplikacije teško pronaći, ali postoje neki načini kako ih se riješiti.

1. Nedavna aktivnost

Ako ste ove oglase započeli vidjeti na zaključanom zaslonu Androida tek nedavno, vjerovatno je da je novo preuzeta aplikacija odgovorna za sumnjivi čin. Za nekoga poput mene, koji redovito provodi noći isprobavajući nove aplikacije, stvari mogu lako ispasti iz ruke.

Idite u Play Store i kliknite na ikonu izbornika da biste otkrili još opcija. Kliknite Moje aplikacije i igre.

Postoje tri kartice, ali želite odabrati karticu Instalirani. Ovdje možete sortirati svoje aplikacije u različitim redoslijedima, ali tražimo nedavno korištenu aplikaciju. Dakle, kliknite gumb Sortiraj i odaberite Zadnju uporabu.Shady aplikacije koje prikazuju oglase na zaključanom zaslonu obično su hiperaktivne i bit će navedene na vrhu popisa. Vidjet ćete da su bili aktivni čak i da niste bili.

U mom slučaju to je bila Amber Weather aplikacija koja je također služila skočnim prozorima dok sam pisao ovaj vodič. Možda je osjetila svoj kraj i željela je što bolje iskoristiti svoje droide. Deinstalirajte ga.

Možda će postojati više aplikacija koja prikazuje oglase na zaključanom zaslonu vašeg pametnog telefona. Sada bi trebali prestati vidjeti te neugodne oglase. Ako ne, nastavite čitati.

Također na Guiding Tech

Kako blokirati zlonamjerni softver na Androidu

Čitaj više

2. Dozvole aplikacija

Zašto neke aplikacije mogu prikazivati ​​oglase na zaključanom zaslonu, dok druge ne mogu (ili ne žele)? Dopuštenja. Svaki put kada preuzmete aplikaciju, dajete joj dopuštenja za obavljanje stvari u pozadini bez vašeg daljnjeg pristanka ili znanja.

Ova će metoda trebati više vremena i možda će vam testirati strpljenje, ali dovraga, morat ćete to učiniti svejedno. U osnovi ćemo provjeriti dopuštenja aplikacija kako bismo provjerili dopuštaju li im 'Crtanje preko drugih aplikacija'.

Ovo posebno dopuštenje za aplikacije omogućuje aplikacijama da poslužuju oglase kada upotrebljavate druge aplikacije ili u ovom slučaju kada je zaslon zaključan.

mjesta poput Meh

Na primjer, postoji aplikacija pod nazivom Peel Smart Remote koju možete koristiti za kontrolu televizora, izmjeničnog napajanja i ostalih elektroničkih proizvoda koji podržavaju IC blaster. Univerzalni daljinski upravljač. Samo, prikazuje oglase kao da sutra nema. Da vidimo što možemo učiniti u vezi s tim.

Otvorite Postavke i otvorite Apps.

privitke e-pošte u dropbox

Unutar aplikacija, ovisno o vašem modelu, morat ćete pronaći opciju Crtanje preko drugih aplikacija. Može biti i pod Posebnim pristupom. U mom slučaju to je bilo pod Postavke.

Ovdje možete vidjeti sve aplikacije koje imaju dozvolu za crtanje preko drugih aplikacija. Sada, nekim ovim aplikacijama treba ovo dopuštenje da bi radili svoju magiju. Na primjer, Truecaller koji će se pojaviti svaki put kada primite poziv.

Prođite kroz popis i primijenite logiku. Da li ovaj program doista treba prevladati nad drugim aplikacijama da bi pravilno funkcionirao? Pronašao sam Peel Smart Remote, nakon primjene iste logike. Kliknite aplikaciju s popisa i trebali biste vidjeti preklopni gumb.

U idealnom slučaju, to bi trebalo biti isključeno ako aplikaciji ne treba za funkcioniranje. Možete ili isključiti dopuštenje ili u potpunosti deinstalirati aplikaciju i pronaći alternativu. Ovo će biti vaš poziv za upućivanje.

Nastavite oduzimati pristup ovom odobrenju za svaku aplikaciju za koju smatrate da bi mogao biti krivac dok problem ne bude riješen. Radite to jednu po jednu aplikaciju da biste znali koja je radila.

Također na Guiding Tech

Kako upravljati dozvolama pojedinih aplikacija na Androidu

Čitaj više

3. Zbog marljivosti

Čak i prije nego što instalirate aplikaciju, dobra je ideja provjeriti recenzije aplikacije. Na primjer, kada posjetim stranicu aplikacije Peel Smart Remote, vidim mnoštvo pregleda ljudi koji pišu aplikaciju zbog prikazivanja previše oglasa. Iako ocjena izgleda sada dobro. Možda su potaknuli ažuriranje?

Sljedeće što morate učiniti je provjeriti dopuštenja aplikacija. Pomaknite se do dna stranice aplikacije i pronaći ćete detalje o dozvolama.

Kliknite na nju da biste otkrili popis svih dozvola koje aplikacija traži. Pravo upozorenje, neki od tih dozvola mogu vas naljutiti! U svakom slučaju, dopuštenje koje tražimo obično se nalazi u naslovu Ostalo.

Preuzimanje povratne kontrole

Imajte na umu da neće sve aplikacije koje traže dozvolu za prikazivanje drugih aplikacija prikazivati ​​oglase na zaključanom zaslonu vašeg droida. Ovdje će se izbiti vaša prosudba.

Sada znate kako funkcioniraju dopuštenja aplikacija, ali što je sa neiskorištenim aplikacijama? Svi imamo aplikacije koje mjesecima uspavaju ako ne i godinama. Znam da znam. Povezani dolje dobar su način za uklanjanje neiskorištenih aplikacija na Androidu.