banner

Većina programa dizajnirana je za određeni operativni sustav. To znači da softver koji ste kupili 2002. za PC Windows XP vjerojatno neće biti pokrenut 2011. godine s vašim potpuno novim prijenosnim računalom pod operativnim sustavom Windows 7. Ali sa sustavom Windows 7 Način kompatibilnosti programa, pokretanje tog starog softvera na vašem novom računalu možda nije toliko nemoguće.

Bilješka: Način kompatibilnosti programa funkcionirat će s raznim izdanjima sustava Windows, sve do Windows 95!

Znam da postoji nekoliko igara za Windows 2000 za koje bih želio da ih ponovno posjetim. Jao, tih ROM-ova odavno nema, ali ako se i dalje držite nekih dragocjenih softverskih hejorloma, onda ste jednostavno mogli imati sreće.

Trčanje softvera u načinu kompatibilnosti programa

Otkrit ću upute kako da stariji softver pokrene nakon ažuriranja OS-a, recimo Vista na 7 ili XP na Vista.

Korak 1: Ako utvrdite da jedan od vaših programa ne radi ispravno, kliknite ga desnim klikom i odaberite Rješavanje problema kompatibilnosti.Korak 2: Sljedeći bi korak trebao uvijek isprobati preporučene postavke koje je predložio Windows.

vertu telefon zašto toliko skupo

3. korak: Nakon toga možete započeti probno pokretanje programa pomoću preporučenih postavki i vidjeti je li fiksno ili ne.

4. korak: Ako je uspjelo, imate mogućnost spremiti postavke tako da se primjenjuju svaki put kada ga pokrenete.

Korak 5: Ako nije, još ne odustani. Možete to i pokušati popraviti sami!

Odabir Ne, pokušajte ponovo koristeći različite postavke prikazat će se ručni izbornik za rješavanje problema, gdje možete unijeti vlastita iskustva sa svojim problematičnim programom.

Možete početi i s ručnim opcijama na početku rješavanja problema izborom Program za rješavanje problema na prvom jelovniku.

Korak 6: Sada imate priliku odrediti probleme koje primijetite pri pokušaju pokretanja programa.

Korak 7: Sadržaj sljedećeg prozora ovisit će o mogućnostima koje ste odabrali u prethodnom dijalogu. Oni su samo niz konkretnijih pitanja koja će vam pomoći identificirati točan problem.

Na primjer, ako želite Program je radio u starijim verzijama sustava Windows, ali sada se neće instalirati ili pokrenuti tada će vas dočekati sljedeća poruka.

kako ukloniti ransomware s android telefona

U ovom primjeru prikazuje mnoštvo različitih problema sa prikazom koje biste mogli imati.

Korak 8: Još jednom je vrijeme da pokrenete program i vidite da li su postavke riješile problem.

Korak 9: Ako se i dalje nađete s pokvarenim dijelom softvera, trebali biste poslati generirano izvješće o problemu Microsoftu da ga obavijesti o problemu.

Ručno odaberite Kompatibilnost programa

Ako znate u kojoj verziji sustava Windows u kojoj je nekad radio vaš program, možete preskočiti sve probleme i jednostavno uskočiti u stvari.

Korak 1: Desnom tipkom miša kliknite program i odaberite Svojstva da biste otvorili još jedan izbornik na kojem ćete odabrati karticu Kompatibilnost.

Korak 2: Na kartici Kompatibilnost potvrdite okvir pokraj Pokrenite ovaj program u načinu kompatibilnosti za:,

3. korak: S padajućeg popisa odaberite verziju sustava Windows na kojoj je vaš program najbolje radio. Kliknite Primjeni i postavke će biti spremljene za sljedeći put kada pokrenete program.

tj. zaštita od praćenja

Završavati

Ako vam svi gore navedeni alati ne pomognu, ne zaboravite da vam je Google najbolji prijatelj. Ponekad jednostavno pretraživanje Googlea, opisujući vaš problem, može dovesti do foruma, što vodi do posta, što vodi do drugog posta, a sve završava rješenjem vašeg problema. Ili, ako već znate dobar forum, pokušajte koristiti Blekko da prilagodite rezultate pretraživanja.