banner

Snimanje zaslona na računalu sa sustavom Windows 10 prilično je jednostavno. Postoji nekoliko pametnih načina snimanja zaslona. Format slike snimke zaslona se također može lako promijeniti (npr. Iz PNG u JPG i obrnuto). Pretvaranje snimke zaslona u PDF može biti malo komplicirano - pogotovo kada ne znate kako to učiniti. Neki ni ne znaju da se to može učiniti.

Možda biste htjeli koristiti internetske alate i web stranice za pretvorbu, ali to zahtijeva upotrebu interneta i može biti puno vremena.

Ovaj vodič će istaknuti nekoliko načina putem kojih možete pretvoriti snimku zaslona iz formata datoteke slike u PDF izravno na računalu sa sustavom Windows 10. Najbolji dio je što ne morate ići na internet ili instalirati softver treće strane; pretvaranje slikovne datoteke u PDF ugrađena je značajka OS 10.

Dali si znao: Pritiskom na Alt + PrtScn prečac na tipkovnici kopira snimku zaslona trenutno aktivnog prozora u međuspremnik vašeg računala.

Evo kako to riješiti.

Također na Guiding Tech

5 najboljih alata za izdvajanje fontova iz internetskih PDF datoteka

Čitaj više

Kako spremiti snimku zaslona kao PDF pomoću aplikacije Fotografije

Započnimo s izvornom aplikacijom Fotografije na vašem Windows računalu. Evo nekoliko koraka:sigurnosna kopija titana

Korak 1: Desnom tipkom miša kliknite snimku zaslona koju želite pretvoriti u PDF, kliknite Otvori s opcijom i odaberite Fotografije.

Korak 2: Dodirnite ikonu Više u gornjem desnom kutu aplikacije Paint i odaberite Ispis.

3. korak: Pod opcijom Printer kliknite padajući gumb i odaberite Microsoft Print u PDF.

To je zadani PDF pisač koji je predstavljen kao značajka u sustavu Windows 10. S tim možete pretvoriti snimke zaslona i sve vrste slika u format PDF datoteke.

4. korak: Kliknite Ispis da biste pretvorili snimku zaslona u PDF. Možete odabrati i način prikazivanja snimke zaslona u PDF-u odabirom ili Pejzaž ili Portret. To je u potpunosti ovisi o vama.

Windows će spremiti snimku zaslona kao novu PDF datoteku u mapu Documents na računalu. Pop-up obavijest će se također pojaviti u donjem desnom kutu vašeg računala.

Također na Guiding Tech

Kako zaštititi lozinkom PDF-ove na Macintosh-u, Windows-u i Webu

Čitaj više

Kako spremiti snimku zaslona kao PDF datoteke pomoću aplikacije Paint

Aplikaciju Boja možete koristiti i za spremanje i pretvaranje zaslona u PDF. Prođite kroz korake.

Korak 1: Desnom tipkom miša kliknite snimku zaslona koju želite pretvoriti u PDF i otvorite pomoću aplikacije Paint.

Korak 2: Nakon otvaranja snimke zaslona u aplikaciji Paint, dodirnite opciju File u gornjem lijevom kutu aplikacije.

prijenos uživo uživo u Samsungu

3. korak: Zatim dodirnite opciju Ispis da biste otvorili Microsoft PDF pisač.

Savjet: Koristite prečicu Ctrl + P da biste brzo ispisali sliku u programu Paint. Provjerite cijeli popis kratica tipkovnice Microsoft Paint.

4. korak: Kao mogućnost pisača odaberite Microsoft Print u PDF i dodirnite Print.

Korak 5: U novom prozoru možete PDF datoteci dati novo ime i odabrati mjesto koje želite spremiti na računalu. Kliknite Spremi da biste dovršili postupak.

Savjet stručnjaka: Pisač prema zadanom pretvara zaslon u PDF u pejzažnom načinu. Možete kliknuti Preferences da biste promijenili orijentaciju u Portrait.
Također na Guiding Tech

#Internet Explorer

Kliknite ovdje da biste vidjeli našu stranicu s člancima Internet Explorera

Kako spremiti snimku zaslona kao PDF koristeći Internet Explorer

Da, svoj preglednik možete koristiti i za spremanje snimke zaslona kao PDF-a. I ne, ne morate nužno imati pristup internetu. Metoda je pomalo slična onima gore. Evo kako to uspjeti.

Korak 1: Desnom tipkom miša kliknite snimku zaslona koju želite spremiti kao PDF i Otvorite pomoću Internet Explorera.

Korak 2: Pričekajte da se slika učita na novoj kartici u programu Internet Explorer. Kad se to dogodi, pritisnite tipku prečaca Ctrl + P da biste pokrenuli prozor Ispis.

3. korak: Provjerite je li opcija pisača Microsoft Print to PDF odabrana kao vaš pisač, a zatim kliknite Print. Ovo će vas odvesti u novi prozor u kojem možete odabrati mjesto pohrane i dati datoteci PDF novo ime.

Ova metoda funkcionira i za ostale preglednike kao što su Chrome, Mozilla Firefox, UC Browser, Opera, itd. Jednostavno otvorite snimku zaslona preglednikom, pritisnite Ctrl + P prečac za ispis i odaberite Microsoft Print u PDF kao pisač.

PDF-ovi mogu spasiti dan

I na taj način možete brzo spremiti snimke zaslona (i druge slike) na Windows 10 računalu kao PDF. Imate mogućnost korištenja bilo koje Boja app ili the fotografije app. Obje su ugrađene aplikacije za Windows 10 i podržavaju Microsoftov zadani PDF pisač.

Upotreba aplikacije Paint ipak se preporučuje. To je zato što za razliku od fotografije aplikacije, Paint omogućuju vam da odaberete gdje želite spremiti pretvorenu PDF datoteku na svoje računalo. Fotografije se automatski automatski spremaju u mapu Documents na vašem računalu.

Ako imate bilo kakvih dodatnih pitanja, slobodno ih ispišite u odjeljku s komentarima u nastavku.

Sljedeće: Znate li da tijekom rada na računalu možete automatski snimiti snimke zaslona i automatski ih spremiti u mapu? Provjerite dva različita načina na Windows računalu.