banner

Ranije nije bilo moguće koristiti WhatsApp na PC-u. Međutim, to se promijenilo 2015. godine kada je WhatsApp pokrenuo web klijenta. Zahvaljujući tome, mogli biste pristupiti i poslati WhatsApp poruke s računala bez instaliranja proširenja ili aplikacija.

WhatsApp web podržava većinu funkcija dostupnih u mobilnim aplikacijama, uključujući mogućnost dijeljenja slika, dokumenata, pa čak i dodavanje kontakata. Ako često radite snimke zaslona na računalu, pomoću WhatsApp web klijenta možete ih poslati svojim prijateljima.

Pitate se kako to učiniti? Postoje tri metode za to. Prije nego što skočimo u njih, postavimo WhatsApp web.

Postavljanje WhatsApp Web-a

Korak 1: Otvorite web.whatsapp.com na računalu. Tamo ćete vidjeti QR kod.

Korak 2: Otvorite WhatsApp na svom mobilnom uređaju i dodirnite ikonu s tri točke u gornjem desnom kutu. Odaberite WhatsApp web s popisa.3. korak: Na telefonu skenirajte kod na računalu. Ako sve pođe dobro, u pregledniku ćete vidjeti svoje WhatsApp poruke. Čestitamo, uspješno ste registrirali WhatsApp web.

Kao što je već spomenuto, postoje tri načina za slanje snimaka zaslona na WhatsApp web. Ovi su:

1. Kopirajte lijepljenje

Prva metoda je stvarno jednostavna. To uključuje osnovnu kopiju i lijepljenje iz bilo koje aplikacije za pregled fotografija na vašem računalu. Međutim, ako niste sigurni kako to učiniti, evo detaljnih koraka.

Korak 1: Otvorite snimku zaslona koju želite podijeliti na webu WhatsApp u bilo kojoj aplikaciji za pregled fotografija. Nakon otvaranja pritisnite CTRL + C. Obično će ovo uspjeti, ali neki gledatelji ne podržavaju ovu prečicu. Za njih morate desnom tipkom miša kliknuti sliku, a zatim iz izbornika odabrati Kopiranje slikovnih podataka. Možete isprobati i tipkovni prečac CTRL + SHIFT + C.

Ako želite kopirati sliku s preglednika Google Chrome ili bilo kojeg drugog preglednika, desnom tipkom miša kliknite sliku i kliknite Kopiraj sliku. Alternativno, upotrijebite tipkovnički prečac CTRL + C.

Korak 2: Pokrenite WhatsApp web i otvorite chat gdje želite dijeliti snimku zaslona.

3. korak: U niti za chat pritisnite CTRL + V. Vidjet ćete da će se kopirana slika pojaviti s pregledom. Zatim kliknite na gumb Pošalji.

Bilješka: Ovom metodom možete kopirati samo jednu sliku odjednom.
Također na Guiding Tech

#whatsapp

Kliknite ovdje da biste vidjeli našu stranicu sa Whatsapp člancima

2. Povucite i ispustite

Ako želite dijeliti više snimaka zaslona putem WhatsApp weba, možete ih povući i ispustiti zajedno. Da biste to učinili, otvorite nit za chat na WhatsApp webu. Zatim pokrenite mapu koja sadrži snimke zaslona i promijenite veličinu tako da slike možete lako prevući na WhatsApp web.

Jednom kada vidite WhatsApp web prozor ispod mape, odaberite više snimaka zaslona i povucite ih u chat chat. Možete napisati titlove za svaki od njih. Na kraju pritisnite gumb Pošalji.

google spremljene fotografije

3. Priložite sliku

Druga metoda za dijeljenje snimaka zaslona je upotreba ugrađene opcije za dodavanje slika. Evo nekoliko koraka:

Korak 1: Pokrenite WhatsApp web i otvorite nit za chat.

Korak 2: Kliknite na ikonu Priloži (izgleda kao isječak za papir) koja se nalazi u gornjem desnom kutu. Zatim odaberite opciju Galerija s opcija.

3. korak: Otvorit će se prozor. Dođite do mape koja sadrži snimke zaslona koje želite podijeliti. Odaberite slike i one će se pojaviti u prozoru za pregled s kružnim sličicama na dnu.

4. korak: Kliknite na gumb Pošalji.

Također na Guiding Tech

Top 15 prečice za web i radnu površinu WhatsApp koje biste trebali znati

Čitaj više

Bonus trik: pošaljite snimke zaslona sebi

Zahvaljujući mogućnosti dijeljenja datoteka WhatsApp-a, možete ga koristiti kao alternativu aplikacijama za dijeljenje datoteka. Na uređaj koji ima WhatsApp možete poslati slike uključujući snimke zaslona ili dokumente s računala.

Da biste to učinili, slijedite korake:

Korak 1: Na mobilnom uređaju spremite vlastiti broj na popisu kontakata.

Korak 2: Otvorite WhatsApp na svom mobilnom i osvježite kontakte. Zatim potražite ime kontakta koje ste upravo spremili. Otvorite ga i pošaljite testnu poruku da provjerite je li kontakt uspješno spremljen ili ne.

3. korak: Pokrenite WhatsApp web na računalu i otvorite nedavni chat sa sobom. Zatim slijedite bilo koju od ranije spomenutih metoda kako biste slike poslali sebi.

4. korak: Otvorite WhatsApp na svom mobilnom uređaju i preuzmite slike ili dokumente iz vlastite teme za chat.

Bilješka: WhatsApp omogućuje dijeljenje datoteka s do 100MB istodobno.

Uređivanje zaslona

Nažalost, za razliku od WhatsAppa na mobilnom uređaju, ne možete uređivati ​​snimke zaslona u WhatsApp web sučelju. Morat ćete koristiti neke druge aplikacije za uređivanje slika na računalu.

No ako želite koristiti značajke uređivanja WhatsAppa, prvo možete podijeliti snimku zaslona sa sobom. Zatim prenesite sliku na svoj mobilni uređaj, pričvrstite je u nit gdje zapravo želite dijeliti i zatim upotrijebite značajke za uređivanje koje nudi WhatsApp, poput naljepnica, doodle, teksta i filtera.

Također na Guiding Tech

WhatsApp Group vs Broadcast: U čemu je razlika

Čitaj više

Poslati ga!

Obično dijelim snimke zaslona brojeva transakcija i ID-ova narudžbe u vezi s mrežnom kupnjom, kao i plaćanjem. Pomaže mi brzo dohvatiti tako važne brojeve i dokumente.

Sada kada znate kako dijeliti snimke zaslona na webu WhatsApp, pripremite sve te programe i pošaljite ih lako bez oslanjanja na bilo koju drugu aplikaciju.