banner

Koliko ste puta ručno promijenili postavke uređaja za izjednačavanje igrača, kada prelazite na drugu pjesmu? Postoje velike šanse da to dugo radite. Dok većina nas sluša sve vrste pjesama (čitajte različite žanrove), postavljanje univerzalnog programa za podešavanje ekvilajzera za svaki od njih nema smisla, što je ono što se nudi kod većine glazbenih playera sa stolnog računala.

iTunes, s druge strane, djeluje pomalo pametno u ovakvim situacijama. iTunes omogućava korisniku da postavi različite postavke evilajzera za svaku pojedinu pjesmu koju imaju u knjižnici i pamti postavke čak i kada sljedeći put pokrenete iTunes.

Zvuči zanimljivo? Pa da vidimo kako možemo postaviti različite postavke ekvilajzera za pojedine zapise, ali najprije započejmo s nekim osnovama ovdje.

Kako konfigurirati Equalizer u iTunesu

Kliknite na Prikaz-> Prikaži ekvilajzerza otvaranje iTunes ekvilajzera. Možete nastaviti i staviti ček na On da biste uključili učinke izjednačenja. Po zadanom, iTunes dolazi konfiguriran s mnogim postavkama zvučnih efekata, a možete jednostavno kliknuti padajući izbornik i odabrati jedan od efekata. Učinak će se primijeniti na sve pjesme koje će se odmah reproducirati u iTunesu.Ako imate znanje o ručnom podešavanju šestopojasnog ekvilajzera, možete odabrati Ručna opcija s padajućeg izbornika i pomičite trake pomoću miša. Možete također izravno urediti unaprijed postavljenu postavku i iTunes će automatski promijeniti način na ručni način.

aplikacije poput torbi

Kad stvari izgledaju savršeno, na popisu možete odabrati opciju Make Preset i spremiti novo konfigurirane postavke. Ako trebate urediti ime postavke radi jednostavnosti, kliknite na Opcija uređivanja popisa,

Postavljanje različitih postavki ekvilajzera Pametno

Sada je stvar kada se postave neki zvučni efekti, primjenjuje na sve pjesme u vašoj biblioteci, a to je slučaj s gotovo svim glazbenim uređajima. Ali kao što sam već spomenuo da je iTunes daleko pametniji; lako možete konfigurirati različite efekte izjednačivača za različite pjesme.

Za postavljanje različitih načina izjednačavanja za zapise prvo ćemo morati aktivirati određeni atribut. Na iTunesu desnom tipkom miša kliknite gornju traku, onu koja sadrži naziv, naslov, izvođač itd., A na izborniku odaberite Equalizer. Primijetit ćete da će svaka staza imati atribut equalizer pored sebe s malom strelicom.

Za odabir različitih ekvilajzera za pjesmu jednostavno kliknite strelicu i odaberite onaj za koji mislite da će odgovarati najboljem. Na popisu će biti i svi efekti stvoreni od strane korisnika. To je sve, kad god iTunes reproducira određeni zapis s prilagođenim postavkama ekvilajzera, automatski će se promijeniti. Nakon što je zapis završen, postavke EQ vratit će se na zadani naziv za zadani zapis.

Zaključak

Siguran sam da će vam ovaj trik biti prilično koristan kada trebate napraviti kontinuiranu listu za zabavu, a vi biste željeli Rock za heavy metale i Pop za cool pop pjesme koje ste stavili u popis. Da, u početku je potrebno malo ručnog napora, ali nakon toga ne morate ih brinuti svaki put.

iphone doctor doctor

Glavni imidži slike: impresa.mccabe