banner

Uz sve ostale dobrote koje Windows 10 donosi na vaše računalo, postoji jedna stvar u kojoj mi nije ugodno, a to je Bing search. Značajka korištenja Cortane i traženja stvari izravno iz okvira za pretraživanje na programskoj traci. Cortana je cool, ali i dalje treba puno posla. Želi da je pitate bilo što, ali većinu puta ste preusmjereni na web pretraživanje.

Upotreba Cortane je drugačija, ali nisam imao na umu otvaranje Binga za rezultate pretraživanja. Uvijek bih više volio Google ili Duck Duck Go i iza sebe imam svoje razloge. Međutim, Microsoft je Bing tvrdo kodirao u Windows 10 i ne postoji izvorni način mijenjanja tražilice. Ipak, postoji nekoliko načina rješavanja kojih možete preusmjeriti Bingove pretrage na svoje omiljene tražilice u Firefoxu i Chromeu.

kako poslati sliku u punoj rezoluciji s iphonea

Pogledajmo kako to postići.

Za korisnike Firefoxa

Korak 1: Prvo što trebate učiniti je instalirati najnoviju verziju Firefox Nightly build-a. To je neophodno jer je značajka još uvijek u fazi testiranja i može potrajati neko vrijeme prije nego što je izdaju stvarna izdanja. Čak i ako već upotrebljavate Firefox, možete nastaviti i instalirati noćne izrade, one sjajno funkcioniraju zajedno. Nakon što preuzmete instalacijsku datoteku, slijedite korake na zaslonu da biste dovršili postavljanje.Korak 2: Kada se preglednik pokrene prvi put, dat će vam mogućnost da ga postavite kao zadani preglednik. Kao što sam već napomenuo, to je potrebno, pa nastavite i postavite ga. Windows 10 Zadani program stranica će se otvoriti. Idite na opciju preglednika i odaberite Firefox Nightly gradi.

3. korak: Nakon toga ponovno pokrenite Firefox i idite na alat->Opcija i kliknite na tražiopcija. Možete i upisati o: sklonostima # pretraživanja u adresnoj traci i pritisnite Enter.

4. korak: Ovdje ćete dobiti mogućnost upravljanja tražilicom. Do posljednje verzije Firefoxa, opcije koja se koristi za promjenu zadanih postavki samog preglednika. Ali u noćnoj gradnji morate odabrati i zadani preglednik za Windows. Stavite ček na opciju Upotrijebite ovu tražilicu za pretraživanje iz sustava Windows, Možete i postaviti prostak ili Duck Duck Go kao zadanu tražilicu.

jedan plus jedan vijek trajanja baterije

Za korisnike Chromea

Za preglednik je dostupno nekoliko proširenja poput Chrometane i Bing2Google koja automatski preusmjeravaju sva pretraživanja na Google. Proširenje Bing2Google teško je koristiti Google kao zadanu tražilicu. Ali u Chrometani možete odabrati i Yahoo i Duck Duck Go, baš kao i Chrome.

Integracija pretraživanja nalazi se u cijelom sustavu Windows i gdje god kliknete na opciju Pogledajte više rezultata na Bing.com, otvorit će se preglednik i pretraživati ​​na vašoj željenoj tražilici.

Sve na Windows 10: Označite našu oznaku da biste na jednom mjestu dobili stalno ažurirane članke povezane sa sustavom Windows 10.

Zaključak

Ovo su zaobilazna rješenja, sve dok Microsoft ne objavi bilo koji službeni zakrpa za odabir zadane tražilice. Ali neću se tome nadati, čini se malo vjerojatnim nakon napornog rada koji su uložili u Bing. Što mislite o tim nepotrebnim ograničenjima? Raspravimo o tome na našem novom forumu za raspravu.