banner

Svakodnevno preuzimam tone stvari s interneta, a to znači da često pronalazim datoteke sa slikama i PDF-ove koji trljaju ramena o Wordovim dokumentima i exe datotekama unutar mape Downloads. Za nekoga poput mene koji voli držati sve na sustavan i organiziran način, objedinjena mapa za preuzimanje apsolutna je noćna mora. Uz to, da ne spominjemo suludo vrijeme koje organizira (čitajte kopiranje) preuzetih datoteka na njihova mjesta.

Iako postoji opcija za promjenu lokacije preuzetih datoteka, obično je potrebno da ručno odaberete lokaciju svaki put kad nešto preuzmete. Bummer upozorenje!

Srećom, sve još nije gotovo.

Chromeov nastavak pod nazivom Save In… (primjereno imenovan, zar ne?) Omogućuje vam da se odvojene preuzete datoteke razdvojite u uredne male mape prema vrsti datoteke.

krom app ios

Preuzmi Spremi u…Ovo malo proširenje dodaje kontekstni izbornik koji olakšava postupak spremanja datoteka, a sve iz udobnosti vašeg preglednika. Postupak postavljanja je jednostavan i jasan. Nadalje, možete stvoriti i veze (ili simboličke veze) za spremanje datoteka izvan mapa za preuzimanje.

Međutim, najzanimljivija značajka je njegova sposobnost dinamičkog stvaranja mapa i preimenovanja u skladu s tim. Uzbudljivo, zar ne?

Pa, da vidimo kako možemo iskoristiti ovo proširenje.

1. Stvorite mape ili preimenujte mape

Proširenje Save In sadrži zadano u kontekstnom izborniku tri mape (slike, datoteke i videozapisi). Sve što trebate učiniti je desnim klikom na datoteku, idite na Spremi u i odaberite mapu po vašem izboru. Jednostavno, vidi.

Ako želite preimenovati mape, kliknite na Opcije i bit ćete preusmjereni na stranicu postavki proširenja. Ovdje uklonite stara imena i unesite nova imena po vašem izboru.

Kao što vidite, imam pet namjenskih mapa za PDF, slike, videozapise, fotografije i dokumente.

Kad završite, sve što trebate učiniti je zatvoriti prozor i vidjet ćete da se opcije automatski dodaju u kontekstni prozor.

Bilješka: U slučaju da u mapi Preuzimanja ne vidite stvarne mape, nemojte paničariti! Oni će se stvoriti nakon preuzimanja datoteka.

2. Stvorite podmape

Da, razumijemo da jedna mapa sa slikama možda nije dovoljna za mnoštvo slika mačaka i pasa. Najbolje je stvoriti podmapu unutar stvarne mape slika. Dobra stvar je što Spremi u omogućuje vam da stvorite podmape jednako lako kao što vam omogućuje preimenovanje mapa.

Idite na karticu Opcije i upišite naziv nove podmape nakon stvarne mape, odvojene kosom naprijed (/). Na primjer, ako su Mačke (da, obožavam videozapise mačaka!) Nova mapa unutar mape Slike, ime će biti slike / Mačke.

Nove će se promjene odmah odraziti u kontekstnom izborniku, a podmape će se stvoriti kada ih nešto spremite.

3. Spremite datoteke izvan mape za preuzimanje

Spremi u omogućava vam stvaranje više mapa unutar mapa za preuzimanje, ali ne može spremati datoteke izvan ove mape. Srećom, to se lako može prevladati pomoću simbola.

Za one koji nisu svjesni, Povezave veze su prečaci za upućivanje na datoteke koje se nalaze drugdje na Windows računalu. Pogledajmo kako ih možemo koristiti za organiziranje preuzetih datoteka.

Korak 1: Prvo stvorite odredišne ​​mape.

Korak 2: Da biste stvorili Symlink, otvorite naredbeni redak u načinu rada administratora i pokrenite sljedeću naredbu,

Mklink / D

Dakle, ako stvarate Symlink iz mape Preuzimanja u mapu Glazba, to će biti nešto poput,

mklink / D 'C: Korisnici Namrata Downloads SourceFolder' 'C: Korisnici Namrata Music DestinationFolder'

3. korak: Nakon što učinite, stvorite mapu s istim nazivom u ekstenziji Save In. Sada je potrebno samo spremiti datoteku i datoteka će automatski krenuti do odredišne ​​mape.

Blaženstvo organizacije!

Na ovaj način možete postaviti više mapa za preuzimanje u Chromeu i spremiti datoteke u skladu s tim. Međutim, ovo sjajno proširenje Chromea nije ograničeno samo na gore navedene mogućnosti. Omogućuje vam dodavanje niza varijabli nazivima datoteka, poput datuma ili vremena. Štoviše, datoteke također možete spremiti u dinamičke mape dodavanjem imena varijabli u ime mape, a niti u jednom trenutku ćete mape sortirati prema datumima izrade. Provjerite.