banner

Telegram je jedan od popularnih instant messengera iz različitih razloga. U listopadu 2017. dijeljenje Live Locations debitovalo je na Telegramu, a to je stiglo otprilike 10 dana prije nego što ga je WhatsApp predstavio. Sada znate zašto korisnici Telegrama udišu osjećaj elitnog ponosa nad WhatsApp korisnicima.

Mnogo je stvari koje Telegram ispravno shvaća, mogućnost dijeljenja lokacije uživo u stvarnom vremenu s onim s kime šaljete SMS poruke zaista je zanimljiva. Stoga vodimo napomenu da podijelimo kako možete dijeliti lokaciju uživo na Telegramu i koliko ona može biti korisna.

Što znači lokacija uživo u telegramu

Lokacija uživo u Telegramu gotovo je slična značajki 'Dijeli lokaciju' na Google kartama, koja omogućava korisnicima dijeljenje lokacije u stvarnom vremenu s prijateljima.

Telegramova lokacija uživo također vam pomaže da pratite svoje prijatelje i rođake prateći ih u stvarnom vremenu ili određenom razdoblju. Naravno, to može biti vremenski ograničeno praćenje.

Bez dodatnog divljanja, provjerite kako na Telegramu možete dijeliti svoju lokaciju s obitelji (i obrnuto).Dali si znao: Grupni chat na Telegramu može primiti do 200.000 članova.
Također na Guiding Tech

WhatsApp Vs Telegram: Treba li se prebaciti na Telegram?

Čitaj više

Dijeljenje lokacije uživo na Telegramu

Prije nego što nastavite slijediti korake navedene u nastavku, provjerite imate li na vašem pametnom telefonu instaliranu najnoviju verziju aplikacije Telegram. To je zato što je značajka lokacije uživo prisutna samo u verziji 4.4 i novijoj aplikaciji Telegram.

Ako koristite bilo koju verziju stariju od verzije v4.4, nećete moći dijeliti i pratiti lokaciju osoba kojima pišete Telegram. Ni oni vas ne bi mogli pratiti. Da biste uživali u ovoj značajci u svom punom kapacitetu, ažurirajte svoju Telegram aplikaciju.

Ažurirajte Telegram u Google Play trgovini

A sada da se odmah pozabavimo.

Korak 1: Pokrenite svoju Telegram aplikaciju i otvorite prozor za razgovor s kim želite podijeliti svoju lokaciju.

Korak 2: Dodirnite ikonu Paperclip pored tekstnog okvira.

3. korak: Otvorit će se popis opcija. Odaberite ikonu označenu kao Location.

4. korak: Ako prvi put koristite značajku lokacije uživo, Telegram će zatražiti pristup radi korištenja lokacije / GPS-a vašeg uređaja. Dodijelite privilegiju lokacije Telegram klikom na Dozvoli u skočnom izborniku.

Nakon toga će se pojaviti prozor dijeljenja lokacije u programu Telegram.

Korak 5: U prozoru Lokacija odaberite opciju 'Pošalji moju trenutnu lokaciju'. Vaša trenutna lokacija bit će ugrađena u tekst i poslana primatelju.

Kada klikne tekst ugrađen u lokaciju, pojavljuje se karta koja sadrži vašu trenutnu lokaciju. Vaši prijatelji mogu koristiti ovu kartu da biste dobili upute gdje se nalazite jednostavnim klikom na ikonu strelice na dnu karte.

aplikacija za dijeljenje pisača
Brzi savjet: Pomičite karticu o mjestu prema gore i prikazat će se popis obližnjih mjesta (restorani, barovi, hoteli itd.) Ta mjesta možete odabrati kao svoju trenutnu lokaciju.
Također na Guiding Tech

Telegram vs Discord: što je za vas bolje (i zašto)

Čitaj više

Praćenje lokacije u realnom vremenu putem Telegrama

Kao što je spomenuto ranije, Telegram također omogućuje vašim prijateljima i obitelji da u stvarnom vremenu prate vašu lokaciju.

Evo kako uključiti praćenje u stvarnom vremenu u chatu na Telegramu.

Korak 1: Otvorite aplikaciju Telegram i dodirnite ime osobe s kojom želite dijeliti lokaciju u stvarnom vremenu. Nakon toga dodirnite ikonu Paperclip, na popisu opcija odaberite Location, a u novom prozoru Location koji se pojavi otvorite opciju 'Share My Live Location for…'.

Korak 2: Od vas će se tražiti da odaberete koliko dugo želite dijeliti svoju lokaciju uživo sa odabranom osobom. Imate mogućnost dijeljenja vaše stvarne lokacije u stvarnom vremenu sa svojim prijateljem 15 minuta, 1 sat i 8 sati.

Odaberite koliko dugo želite da vas pojedinac prati.

Bilješka: Možete prestati dijeliti svoju lokaciju kad god poželite. O tome ćemo više govoriti u sljedećim paragrafima.

3. korak: Kliknite Podijeli nakon odabira trajanja dijeljenja lokacije.

4. korak: Nakon toga, Telegram ubacuje vašu lokaciju u tekst i šalje ga primatelju. Jednom kada primatelj klikne na tekst, on će moći pratiti vaša kretanja u stvarnom vremenu u predviđenom trajanju koje odaberete.

Korak 5: Da biste zaustavili Dijeljenje lokacije, dodirnite umetnuti tekst i odaberite gumb 'Zaustavi dijeljenje lokacije' na dnu zaslona.

Ili možete kliznuti prema dolje na traci s obavijestima vašeg telefona i dodirnuti gumb 'Zaustavi dijeljenje lokacije' na Telegram obavijesnoj kartici.

Također na Guiding Tech

#telegram

Kliknite ovdje da biste vidjeli našu stranicu s člancima o telegramu

Pratite ih sve

Telegram nudi zgodan način dijeljenja lokacije i praćenja svojih najmilijih u stvarnom vremenu. Ova je značajka prilično korisna za praćenje djece dok ste na poslu. Značajka lokacije uživo uživo je fantastična za davanje pravog smjera mapiranom mjestu, mjestu hangouta ili bilo kojoj drugoj prikvačenoj lokaciji.

Svoju lokaciju dijelite s drugima, pa čak i čine grupu tako da se obitelj ne brine za vas dok ste na putu. Nažalost, ova značajka nije dostupna na desktop / PC aplikaciji ili web verziji Telegrama. Ograničeno je samo za mobilnu aplikaciju Telegram. Nadamo se da će Telegram uskoro razviti značajku za PC.

Sljedeće: Znate li da možete koristiti Telegram & WhatsApp naljepnice koje su interoperabilne? Pogledajte kako koristiti Telegram-ove naljepnice na WhatsApp-u.