banner

LogMeIn-ova Hamachi usluga je udaljenog umrežavanja koju igrači širom svijeta koriste za igranje igara s prijateljima koji žive u drugoj regiji. Jedna takva igra je Minecraft, a nekoliko se korisnika suočava s ovim problemom gdje se ne mogu povezati s Minecraft poslužiteljima pomoću Hamachija.

Hamachi je moćna aplikacija, ali izgrađena je za prosječnog korisnika. Ipak, čini se da je ovo pitanje rašireno, jer se vidi koliko ljudi dijeli svoja iskustva na društvenim medijima. Neki ne mogu stvoriti poslužitelj i pozvati druge dok se drugi ne mogu pridružiti Minecraft poslužitelju kojeg su stvorili njihovi prijatelji.

Pogledajmo neka rješenja koja će vam pomoći da riješite Hamachi koji ne radi sa Minecraft problemom.

1. Podaci o prijavi Hamachi

Iako se to čini neobmanjivanjem, bilo je slučajeva da Minecraft igrači dijele pogrešne detalje o korisničkom ID-u i zaporci sa svojim prijateljima. Dogodi se da ponekad osoba koja stvara poslužitelj koristi posebne znakove da bi se osigurala, a drugi pokušavaju unijeti te znakove umjesto da ih kopiraju.

To može rezultirati unošenjem pogrešnih vjerodajnica za prijavu što vodi do pogreške. Stoga provjerite jeste li podijelili ispravne podatke za prijavu i ako se vi pokušavate prijaviti, nemojte ga upisivati. Samo je kopirajte i zalijepite kako biste uklonili svaku mogućnost pogreške.2. Nema više od 5 računala

Ako za izradu poslužitelja koristite Hamachi, tada postoji ograničenje broja igrača koji vam se mogu pridružiti. Za besplatnu verziju broj je postavljen na 5, a s tim ne možete puno učiniti. Ako se 6. igrač pokuša pridružiti, vidjet će pogrešku. Ta je pogreška označena plavim trokutom kako je ovdje dokumentirano.

Neki korisnici Minecrafta predložili su alternativu ovom ograničenju. Ako postavite prosljeđivanje porta, možete zaobići ovo ograničenje, ali objašnjenje kako to učiniti je izvan opsega ovog vodiča.

Drugi način zaobilaženja pet računala po mreži je nadogradnja na plaćeni plan. Standardni plan podržava do 32 igrača za 49 dolara godišnje, Premium plan podržava do 256 igrača za 199 dolara godišnje, a ako želite neograničene igrače, platit ćete 299 dolara godišnje za više mreža.

Također na Guiding Tech

Besplatne online memorije za igranje sada

Čitaj više

3. Koristite najnoviju verziju

Koristite li najnoviju verziju Hamachija na računalu? Jeste li na računalo instalirali najnoviju verziju Minecrafta? Što je s vašim prijateljima? To je važno jer je nekolicina korisnika smatrala da je to teško.

Čini se da ako svaki igrač u mreži ne pokreće istu verziju Hamachi i Minecraft, stvari se mogu pokvariti. Umjesto da pokušavate shvatiti koju inačicu koristi onaj koji je stvorio poslužitelj, predlažem vam da svi ažurirate i Hamachi i Minecraft na najnoviju verziju kako biste izbjegli vraćanje unatrag ili natrag ili smanjivanje unazad. Nadogradnja na najnoviju verziju također će zakrpati poznate bugove i donijeti nove značajke ili funkcionalnosti.

imajte na umu 5 prednosti i nedostataka

4. Koristite IPv4 adresu

Koristite li ispravnu IP adresu? Trebate dobiti IPv4, a ne IPv6 adresu. Postoje dva načina za pronalaženje ispravnog. Jedan je da jednostavno kliknete pored gumba za napajanje na Hamachi sučelju i odaberete Copy IPv4 address.

Ili možete otvoriti naredbeni redak i upisati donju naredbu da biste pronašli IPv4 adresu.

 ipconfig

Sada možete vidjeti IPv4 adresu. Kopirajte to umjesto da ga ručno kucate. Sad nađite server.properties datoteka unutar mape u koju ste instalirali Minecraft i otvorite je. Kopiranu IPv4 adresu unijećete nakon retka 'server-ip =' bez razmaka.

Spremite ga kao svojstva poslužitelja (uklonite točku) i pokušajte ponovo.

5. Vatrozid

Kada instalirate Minecraft, postoji datoteka pod nazivom 'jawaw.exe' koju morate dopustiti u vatrozidu Windows ako ste je omogućili. Da biste to učinili, otvorite upravljačku ploču tako da je potražite u izborniku Start i potražite vatrozid, Kliknite Dopusti aplikaciju putem vatrozida Windows.

Nakon toga, kliknite na Promijeni postavke i potražite unos jawaw.exe. Ako postoji više od dva unosa, omogućit ćete im sve u javnom i privatnom stupcu.

Ako koristite antivirus koji upravlja vašim Vatrozidom (u mom slučaju Kaspersky radi), morat ćete ga dopustiti u odgovarajućoj antivirusnoj aplikaciji. Pazite da ni Minecraft nije blokiran.

Da biste bili sigurni, možete onemogućiti Vatrozid i bilo koju instaliranu antivirusnu ili zlonamjernu aplikaciju i pokušati ponovo. Ako još uvijek ne radi, možda postoji još jedan problem.

Također na Guiding Tech

Top 5 parnih alternativa za igrače

Čitaj više

6. Nema modova

Puno igrača koristi modove u Minecraft-u koji mijenjaju izgled, igru ​​i način igranja ili način interakcije sa svijetom unutar igre. Iako je to cool i sve ostalo, može izazvati probleme. Nekoliko korisnika izvijestilo je da upotreba modova uzrokuje da LAN ne radi.

Pokušajte se povezati i igrati se bez modova i provjerite možete li riješiti Hamachi koji ne radi s Minecraft greškom.

kako pretraživati ​​web lokaciju bez trake za pretraživanje

7. Postavite mrežu kao privatnu

Kada stvorite novu mrežu s Hamachijem, morate je postaviti kao privatnu, a ne javnu u WiFi postavkama. Pritisnite tipku Windows + I da otvorite Postavke i kliknite Mreža i Internet.

Pod WiFi kliknite Upravljanje poznatim mrežama.

Odaberite mrežu i kliknite Svojstva.

Ovdje postavite mrežu kao privatnu, a ne javnu.

Jedan blok u isto vrijeme

To može biti frustrirajuće pogreške u rješavanju problema kada svi koji to želite učiniti s prijateljima igraju nekoliko igara. Jedno od gore navedenih rješenja trebalo bi riješiti da Minecraft ne radi s Hamachijevom pogreškom.

Sljedeće: Hamachi još uvijek ne radi? Možda nešto u vašem OS nije u redu? Evo nekoliko koraka za rješavanje problema kako bi Hamachi radio sa sustavom Windows 10.