banner

Nismo li sjeli pokazati prijateljima sve svoje nedavne fotografije s odmora? Međutim, entuzijazam nestaje jer minijature trebaju nekoliko godina za učitavanje na vašem Windows računalu. To se može pokazati prilično uznemirujućom aferom, pogotovo ako morate brzo pronaći nekoliko važnih fotografija.

To je izdanje čvršće u sustavima koji nose mnoštvo medijskih datoteka unutar mapa. U normalnom scenariju, Windows 10 zadržava predmemoriju datoteka sa sličicama za vaše datoteke i mape. Dakle, kad otvorite mapu, sadržaj je spreman za pregled.

S vremenom ta predmemorija polako počinje puhati jer se nove datoteke dodaju u sustav. I to je jedan od razloga što je Windows File Explorer potrebno vrijeme za prikazivanje umanjenih slika. Ili, u najgorem slučaju, vaš sustav prikazuje pogrešan pregled datoteka.

Srećom, promjene nisu trajne, i s pravim rješenjem problem se može brzo otkloniti. U ovom postu istražit ćemo četiri različita načina kako ubrzati vrijeme učitavanja sličica u sustavu Windows 10.

Ako budete imali sreće, morat ćete izvršiti samo jedno ispravljanje problema da biste ispravili problem, dok ćete u drugima možda morati isprobati sva tri.Također na Guiding Tech

Kako doći do prozirnog izbornika Start u sustavu Windows 10

Čitaj više

1. Kroz grupnu politiku

Korak 1: Otvorite grupna pravila tako da u izbornik Start upišete Edit Group Policy (ili gpedit.msc). Kao što možda već znate, Windows Group Policy ima skup naprednih lokalnih postavki koje možete prilagoditi, pod uvjetom da ih poznajete.

Korak 2: Kad se uđete, idite na Konfiguracija korisnika> Windows Components> File Explorer.

3. korak: Sada potražite opciju 'Isključi keširanje sličica ...'. Šanse su da će ova opcija biti u stanju Not Configured ili onemogućena.

Sve što trebate učiniti je odabrati Omogućeno i pritisnuti gumb Primjeni.

Nakon što primijenite gore navedeno, ponovno pokrenite računalo da bi gornje promjene stupile na snagu.

2. Kroz postavke upravljačke ploče

Zatim moramo biti sigurni da je vaš sustav postavljen da prikazuje sve sličice datoteka i mapa. Da biste to učinili, slijedite korake u nastavku.

Korak 1: Otvorite upravljačku ploču vašeg sustava i prijeđite na Sustav i sigurnost> Sustav i kliknite na Napredne postavke sustava.

Korak 2: Odaberite karticu Napredno i odaberite Postavke u odjeljku Performanse.

pretvara pdf u kindle

Ovdje samo morate biti sigurni da je omogućena opcija 'Prikaži sličice umjesto ikona'. Ako nije, potvrdite okvir i pritisnite OK.

Također na Guiding Tech

Kako dodati fontove u Office Online i još cool trikova

Čitaj više

3. Provjerite vrijednosti registra

Posljednje, ali ne najmanje bitno, možda biste željeli urediti vrijednosti registra. Sasvim očito je da vaš sustav ima tonu alata za održavanje koji se pokreće automatski. A kao što ste možda sumnjali, jedan od njegovih zadaća je redovito čišćenje predmemorije File Explorera.

Kao i vaš preglednik i telefon, čišćenje predmemorije čini novi prostor, što je dobro s gledišta pohrane. No istovremeno, File Explorer također mora ponovno učitati predmemoriju, što završava uzimanjem vremena.

Dakle, ako ste stvarno frustrirani zbog sporog vremena učitavanja, možda ćete htjeti malo podešavati vrijednosti kako se posao čišćenja diska ne pokreće za predmemoriju sličica. Postupak čišćenja diska (ide po imenu SilentCleanup) uzima posao automatskog pokretanja sa vrijednostima 1. Naravno, ako ga promijenite u 0, uzrokovat će da posao preskoči ove tipke.

Da biste to učinili, otvorite uređivač registra upisavši Regedit u startnom izborniku.

Bilješka: Windows registar sadrži sve postavke i konfiguracije koje koristi vaš Windows sustav. Dakle, važno je da poduzmete odgovarajuću sigurnosnu kopiju vrijednosti registra prije nego što pokušate izvršiti bilo kakve promjene. Uz to, sve promjene vrijednosti moraju se poduzeti s najvećom pažnjom.

Zatim se krećite prema sljedećem putu,

 HKLM SOFTWARE Microsoft Windows CurrentVersion Explorer VolumeCaches

Ovdje ćete vidjeti dvije vrijednosti, zadanu i autorun. Sve što trebate učiniti je postaviti DOWORD-ovu vrijednost Autorun na 0.

To učinite i za sljedeći put,

 HKLM SOFTWARE WOW6432Node Microsoft Windows CurrentVersion Explorer VolumeCaches Predmemorija sličica

Nakon završetka, ponovno pokrenite računalo kako bi promjene stupile na snagu.

4. Promijenite veličinu predmemorije sličice

Možda ćete također htjeti povećati veličinu predmemorije ako imate običaj čuvati sve svoje slike i slike u jednoj mapi. I kao što ste mogli pretpostaviti, put je to kroz vrijednosti registra.

Otvorite Registar i idite na stazu ispod,

 HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Microsoft Windows CurrentVersion Istražite

Nakon završetka, desnom tipkom miša kliknite prazan prostor i odaberite Novo. Zatim odaberite Novo> String vrijednost i dodajte pojam, Max Cached Icons.

Sada dodajte vrijednost 4096 i pritisnite gumb U redu. Ovim podešavanjem stvorit će se predmemorija 4MB.

Ako želite malo veću datoteku predmemorije, možete nadograditi i ovu vrijednost ažuriranja na 8192. Prema zadanim postavkama, veličina predmemorije ikona u sustavu Windows iznosi oko 500 KB.

Također na Guiding Tech

#office 365

Kliknite ovdje da vidite našu stranicu sa 365 članaka u uredu

Istražite mape poput profesionalaca

Čekanje da File Explorer učita sliku i preglede datoteka može biti neugodna stvar. Frustracija se sve više povećava, posebno kada morate uskoro započeti s poslom. Pa koji su ti popravci radili za vas? Javite nam se u odjeljku s komentarima u nastavku.

Sljedeće: Imate tablet Windows 10? Izvucite maksimum iz toga pomoću savjeta i trikova u nastavku.