banner

Nitko ne voli nametljive goste; bilo u stvarnom životu ili on-line svijetu. Iako je Google Assistant fantastičan proizvod, on može postati dosadan kada se ne ponaša pravilno. Nasumično iskakanje Google Assistenta može uništiti nečiji doživljaj pametnih telefona.

Pomoćnik se obično pokreće kada pritisnete tipku home ili kažete naredbu 'Hej Google' ili 'U redu Google'. Ali nažalost, ponekad se Pomoćnik stalno uključuje samo usred nečega ili kada kažete 'OK Google' svom Google domu.

Ta se jezivost bliži kraju. Ovdje ćete pronaći sedam načina kako spriječiti da se Assistant otvori sam. Provjerimo ih.

1. Onemogućite Google Assistant

Evo nekoliko koraka:

Korak 1: Pokrenite aplikaciju Google na telefonu i dodirnite karticu Više pri dnu.Korak 2: Dodirnite Postavke, a zatim Google pomoćnik.

3. korak: Dodirnite karticu Pomoćnik. Pomaknite se prema dolje i pritisnite opciju Telefon.

windows 8 vs 8.1

4. korak: Isključite isključivanje za Google Assistant.

Također možete koristiti druge metode za pokretanje postavki Google Assistant-a i na kraju isključenje Google Assistant-a.

Čak i ako ste onemogućili pomoćnika, on vas stalno moli da ga uključite. U nekim će vas slučajevima dočekati obavijest koja kaže: 'Vaš Google pomoćnik spreman vam je pomoći da učinite stvari.' Da biste zaustavili ovaj neugodni čin, provjerite druga rješenja.

2. Isključite glasovni pristup

Onemogućavanje pomoćnika ne zabranjuje glasovne naredbe (ako je aktivirano). To jest, ako kažete 'Ok Google' čak i kad je Assistant isključen, telefon će se aktivirati i tražiti da omogućite Assistant. To posebno smeta korisnicima Google Home ili Mini. Kad žele komunicirati s Google Homeom, aktivira se i Assistant na svom telefonu.

Da biste zaustavili to jezivo ponašanje, trebate isključiti pristup s postavkom glasovnog podudaranja. Za to slijedite ove korake:

Korak 1: Otvorite Postavke na svom telefonu i idite na Apps / Apps i obavijesti / Instalirane aplikacije, ovisno o opciji koja je dostupna na vašem telefonu.

Korak 2: Dodirnite Zadane aplikacije. Ova je opcija možda dostupna na Napredni na nekim telefonima.

Na Mi telefonima morat ćete dodirnuti ikonu s tri točke u gornjem desnom kutu, nakon čega slijedi odabir opcije zadane aplikacije.

Alternativno, upotrijebite značajku pretraživanja u postavkama da biste pronašli postavku zadanih aplikacija.

3. korak: Ispod zadanih aplikacija dodirnite Pomoćnik i glasovni unos.

Neki pametni telefoni, posebno Samsung, tu postavku nazivaju aplikacijom Device Assistance. Dodirnite ga.

4. korak: Na sljedećem zaslonu dodirnite ikonu zupčanika pored opcije Pomoćne aplikacije.

5. korak: Preusmjerit ćete se u postavke Google Assistant Voice. Ovdje dodirnite Voice Match.

Korak 6: Isključite preklopku za pristup s glasovnim podudaranjem. Zatim ponovno pokrenite telefon. Nadamo se da vas loš momak više neće gnjaviti.

Također na Guiding Tech

Kako promijeniti zvuk podsjetnika Google Assistant-a

Čitaj više

3. Onemogućite Google Assistant na početnom gumbu

Ponekad se slučajnim dodirom gumba za dom na Androidu pokrene Assistant. Ako želite spriječiti da se to događa, možete ga isključiti.

ultimate windows tweaker windows 7

Da biste to učinili, slijedite ove korake:

Korak 1: Ponovite gore navedene korake 1-3 rješenja 'Isključivanje glasovnog pristupa', tj. Idite na Postavke> Aplikacije> Zadane aplikacije> Pomoćnik i glasovni unos.

Korak 2: Sada umjesto dodirivanja ikone zupčanika, dodirnite aplikaciju Assist. Zatim odaberite Nijedan kad se od vas zatraži da odaberete pomoćnu aplikaciju.

Nakon što to učinite, držanjem gumba za dom neće pokrenuti pomoćnika ili će vas zatražiti da uključite pomoćnika ako je onemogućen. Ako se suočavate s bilo kojim problemom dok ga onemogućujete, slijedite ovaj detaljni vodič.

4. Očistite predmemoriju za Google Apps

Čišćenje predmemorije Googleovih aplikacija još je jedan način rješavanja problema. Evo koraka za isto.

Korak 1: Otvorite Postavke na svom telefonu i idite na Apps / Apps & notifications / Instalirane aplikacije - ovisno o tome koja se opcija prikazuje na vašem telefonu.

Korak 2: Dodirnite Google. Preusmjerit ćete se na zaslon s informacijama o aplikaciji. Ovdje dodirnite Pohrana.

3. korak: Dodirnite Clear cache. Čišćenje predmemorije razlikuje se od brisanja pohrane / podataka, jer neće izbrisati podatke iz aplikacije. Ponovo pokrenite telefon i duh Google Assistenta trebao je otići.

5. Opozovite dozvole za mikrofon za Google aplikaciju

Da biste to učinili, idite na zaslon s informacijama o aplikaciji Google kao što je spomenuto u prethodnom popravku, tj. Postavke> Instalirane aplikacije> Google. Dodirnite Dozvole i isključite preklopku za mikrofon.

Prije nego što skočimo do konačnog rješenja, provjerite ova rješenja je li vaš problem samo sa slušalicama.

Također na Guiding Tech

#rješavanje problema

Kliknite ovdje da biste vidjeli stranicu s našim problemima za rješavanje problema

6. Google pomoćnik nastavlja se aktivirati sa slušalicama

Ako se Google Assistant pojavi samo kad uključite slušalice ili pritisnete bilo koji gumb na slušalicama, slijedite ove načine kako to popraviti.

Prozirni utikač za slušalice

Za početak, očistite priključak za slušalice (kraj vaših slušalica) čistom krpom. Također, pokušajte očistiti priključak za slušalice na telefonu tako što ćete u njega puhati zrak.

Promijenite postavke slušalica u Pomoćnik

U tu svrhu prvo slijedite gore navedene korake 1-4 odlazne metode glasovnog pristupa, tj. Postavke> Aplikacije> Zadane aplikacije> Pomoćni i glasovni unos> ikona zupčanika pored aplikacije Pomoć. Isključite prekidač pored 'Dopusti zahtjeve za žičane slušalice sa zaključanim uređajem.'

Savjet: Do ove opcije možete doći ako se otvorite s postavkama Googleove aplikacije> Glas.

Koristite različite slušalice

Ako je problem i dalje prisutan, a glazba se i dalje zaustavlja dok dajete mjesto Assistantu, pokušajte s drugom slušalicom.

7. Onemogućite Googleovu aplikaciju

Na kraju, ako ništa ne radi, onemogućite aplikaciju Google na svom telefonu. U slučaju da se pitate zašto ga ne deinstalirati? Pa, kao što je unaprijed instalirana aplikacija, ne možete je deinstalirati.

Također na Guiding Tech

Kako kontrolirati svoj Netflix profil pomoću Google Assistant-a

Čitaj više

Dajte još jednu priliku

Svakako, bilo tko ne bi volio slučajno iskakanje Google Assistenta, ali to nije loš proizvod. Pomoćnik ne samo da vam pomaže u pravljenju bilješki i stvaranju popisa između ostalog, već je i prilično smiješan. Nadam se da ćete nakon što riješite probleme s Assistantom, moći ga dalje istraživati.

Sljedeće: Pitate se što je Googleov objektiv u Assistantu? Provjerite njegove cool moći i sposobnosti koje će vas iznenaditi.