banner

Siri je Appleov inteligentni pomoćnik, ali povremeno pogrešno izgovara ili razumije imena. Taj nerazumijevanje dovodi do frustracije i ponekad lošeg jezika. Ne treba doći do toga Siri može učiti, ali to trebate poslati u školu.

Ne kažeš to

Kad čujete da Siri pogrešno izgovara ime, pokušajte to odmah ispraviti. Reci 'Ne kažete to.'

Siri će tada pitati 'Kako izgovarate ime?'Tada će slušati vaš izgovor. Nakon što čuje ime, zahvalit će vam se na ispravku. Zatim nudi tri uzorka na temelju onoga što je čuo. Poslušajte sve tri i odaberite pravilan izgovor.

Ako Siri i dalje pogriješi, odaberite Tell Siri Again. Nakon nekoliko puta vjerojatno će se to ispraviti.

Ovo je kako ti kažeš

Kad trenirate Siri na iPhoneu, on to još uvijek možda neće uspjeti. To je točno ako je vaš naglasak malo teško razumjeti. Siri možete pomoći tako što ćete joj dati fonetski izgovor imena. Na primjer, imam prijatelja po imenu Peony, ali njeno se ime izgovara 'peni'.

Siri to uvijek zbrka. Fonetsko ime možete dodati na bilo koji uređaj. Na iPhoneu odaberite kontakt i odaberite Edit. Zatim se pomaknite prema dolje i dodirnite Dodaj polje. Odatle možete odabrati fonetsko ime ili prezime, ovisno o tome koje ime Siri ima poteškoće u izgovaranju.

Aplikacije za Windows 10 ne rade

Siri prilično dobro razumije riječ penny, ali mogao bih je i staviti u 'pen e'.

excel manager lozinke

Niste sigurni kako se izgovara?Pogledajte naš vodič za web stranice kako biste pravilno izgovarali imena (uključujući fonetske pravopise).

Upotrijebite nadimak ili naslov

Siri je tvrdoglava i na kraju ćete se možda morati predati izgovoru. Tu dolazi nadimak. Baš kao što dodajete fonetsko ime, uredite kontakt i odaberite polje za dodavanje. Pomaknite se prema dnu i vidjet ćete nadimak. Tu možete osobi dati malo drugačije ime bez promjene originalnih podataka za kontakt.

Uz nadimak, posao bi mogao Siriju pomoći da pronađe željeno ime. To polje je također dostupno u odjeljku dodavanje polja. To ne mora biti naslov na njihovoj posjetnici. Koristite polje za način na koji možete nazvati kontakt. Imam svog računovođu, domaćicu i brijačicu na tom polju.

Zabaviti se!Nadimke ponekad koristim da bih izrazio svoje mišljenje o nekim kontaktima. Ja sam obožavatelj doktora, pa supružnika imenujem suputnikom. Bolje zvuči reći „Molim da pozovete pratitelja.“

Postanite relativni

Jedno od polja u svakom kontaktu je povezano ime. Ovo je odjeljak u kojem odredite povezanost kontakata. To vam omogućuje da tražite Siri da 'nazove mamu' kad kažete Siri tko vam je mama. Da biste ovo postavili odaberite kontakt i dodirnite Uredi, Pomaknite se prema dolje i odaberite dodavanje srodnog imena.

Na lijevoj strani dodirnite opis odnosa (u ovom primjeru majka). iOS će vam dati popis mogućih odnosa poput majke ili partnera. Ako ništa od toga ne odgovara, možete dodati prilagođenu naljepnicu.

Nakon što odaberete odnos, dodirnite kružno ja i pronađite osobu koja odgovara tom opisu. U tom slučaju ću izabrati svoju mamu. Ako sve izgleda ispravno, dodirnite gotov. Od tada se možete obratiti toj osobi prema odnosu primarnog kontakta s tom osobom, poput 'nazovite mog supružnika' ili 'nazovite mog brata'.

S nekoliko načina zaobilaženja i treninga Siri možete naučiti razumjeti, a ponekad i izgovoriti ime.