banner

Sigurno znate koliko RAM-a ima vaš Android uređaj, koliko baterije koristi vaš uređaj i koliko je jezgara za obradu potrebno da bi vaš uređaj radio. Ali, jeste li ikad razmišljali koliko je senzora ugrađeno u vaše uređaje? Ok, recimo da jeste. Sad, znate li da rade ispravno ili ne? Možda su oštećeni? Pa, nema brige što ćete danas to saznati.

Te testove možete izvesti ne samo na svom telefonu već i na nekom drugom telefonu koji biste mogli kupiti od nekog drugog. Testiranje rabljenih telefona prije kupnje je obavezno. No, prije nego što se upustim u vodič, želio bih podijeliti neko znanje o raznim senzorima koje imaju new age android telefoni.

Korisnik iPhonea?Evo nekoliko važnih stvari koje biste trebali provjeriti prije kupnje upotrebnog iPhonea.

kako prenijeti fotografije s dropbox-a na google fotografije

Predstavljajte svoje znanje: vrste senzora u Android pametnom telefonu

Ovdje ću dati kratki pregled svakog senzora dostupnog na Android telefonima. Ako imate flagship ili telefon srednje klase, tada ćete sigurno imati sve te senzore. Telefoni na ulaznoj razini neki će možda nedostajati. Pogledajmo.  • Brzinomjer:Otkriva brzinu vašeg telefona pri premještanju. Očitavanje akcelerometra poskupjet će na svakom pokretu. Neka bude ravna na površini i očitanja će biti stabilna. Također se koristi za određivanje mjesta na kojem se telefon nalazi u 3 dimenzije. (Na primjer, obrnuto ili vodoravno).
  • Žiroskop:Žiroskop je korak dalje do akcelerometra. Kako akcelerometar pokazuje gdje se telefon nalazi u tri dimenzije, ali ne može prepoznati kako se okreće u te tri dimenzije. Žiroskop vam tako pomaže otkriti na kojoj se osi okreće telefon. Korisno u igranju FPS i Racing igara.
  • magnetometar:Da, vaš telefon može prepoznati magnetska polja. I, vjerojatno ste to dobro pogodili. Compass-ove aplikacije koriste ga za otkrivanje sjevernog pola planeta.
  • Senzor blizine:Sastoji se od dva elementa, LED i IR detektor svjetlosti. Postavljen je u blizini slušalice vašeg telefona. Najkorisnije je u situacijama kada telefonirate i stavite telefon na uho, a ekran se isključuje i uključuje kad ga skinete s uha. Baca infracrvenu svjetlost (koja je ljudskom oku nevidljiva) na bliži objekt i IR detektor otkriva na kojoj je udaljenosti objekt. Radnje se provode u skladu s tim.
  • Svijetli senzor: Otkriva koliko je svijetlo okolno svjetlo u koji je telefon postavljen.
  • Barometar: To se uglavnom nalazi u naprednim telefonima. To vjerojatno znate. Otkriva koliko je telefon iznad razine mora. To daje bolju GPS točnost.

Evo aplikacije koja najbolje upotrebljava senzore blizine i akcelerometra kako bi zaslon vašeg pametnog telefona bio pametan.

Sada, pogledajmo neke aplikacije koje mogu reći da li gornji senzori na vašem telefonu rade dobro ili ne.

Ispitivanje senzora

Ispitivanje senzora daje detaljna objašnjenja i vrijednosti svakog senzora. Objašnjava što radi senzor i daje maksimalan domet tog senzora na vašem telefonu. Uz to, prikazuje i koliko struje taj senzor uzima kako bi radio.

Možete ga usporediti s drugim telefonima sličnim vašim i provjerite radi li vaš Android dobro ili ne. Aplikacija zapravo neće pokazati da ne funkcionira dobro, ali će prikazati samo vrijednosti koje senzori prikazuju kao izlazne. Najbolji način je usporediti ga s drugim telefonima.

Senzori Multitool

Ako želite dublji pogled na različite senzore s preciznijim rezultatima, tada biste trebali koristiti Sensors MultiTool. Uz točne rezultate, on također pokazuje status tog senzora s detaljnim grafovima. Možete spremiti određene rezultate određenog dana / vremena i zadržati povijest tih podataka. Senzori Multitool odličan je alat za temeljit uvid u različite senzore.

No, kao što je spomenuto gore, najbolji način provjere rade li senzori dobro je usporediti ga s drugim sličnim telefonima. Također, ako se vrijednosti pokažu nulanim u aplikacijama, onda vjerojatno nemate senzor ili on ne radi (ne-brainer!).

TAKO PROČITAJTE:2 Android aplikacije kako bi zaslon vašeg pametnog telefona bio tamniji od uobičajenog

excel vrijednost kopiranja ćelije