banner

Jeste li ikad imali situaciju kada ste uključili USB pogon, a on se nije pojavio na području My Computer zajedno s drugim diskovima. Jedan od razloga ovog problema može biti slovo pogona.

teamviewer kontrola androida

Zapravo, Windows dodjeljuje slova disku kada ga priključite na računalo. Moguće je da je Windows pokušavao dodijeliti pismo koje je već dodijeljeno nekom drugom uređaju i zbog toga se novi pogon nije prikazao.

Najbolje rješenje ovog problema je ručna promjena slova pogona. Prije dodjeljivanja slova pogona morate to znati - ne možete promijeniti slovo pogona volumena sustava ili jačine pokretanja. Dakle, ako je Windows instaliran pod pogonom C, onda slovo pogona C ne možete promijeniti u neko drugo slovo.

Također, mnogi programi temeljeni na MS-DOS-u i Microsoft Windows-u ovise o slovima pogona, tako da promjena slova pogona može dovesti do nefunkcionalnosti određenih programa. Zato budite malo oprezni ovdje.Ovo je korak po korak postupak promjene slova pogona vanjskog USB pogona (postupak je isti za promjenu slova pogona bilo kojeg volumena ili particije).

1. Pritisnite gumb 'Start'. Tip Računalo u polju za pretraživanje. Kliknite 'Upravljanje računarom' koji nastaje kao rezultat vašeg pretraživanja.

postavljanje zadanih prozora klijenta za e-poštu 8

2. Otvorit će se prozor za upravljanje računalom. Na lijevom oknu kliknite na 'Upravljanje diskom'. Pokazat će vam sve pogone vašeg računala, uključujući i vanjske pogone (povezane s računalom). U mom slučaju prikazuje Kingston USB pogon i njemu je dodijeljeno slovo (G).

3. Slovo pogona bilo koje particije ili USB stick možete promijeniti tako da desnom tipkom miša kliknete na njega i odaberete 'Change Letter and Paths Drive' iz kontekstnog izbornika.

4. Kliknite gumb 'Promijeni'.

5. Sada kliknite dolje kako je prikazano na donjoj slici. Možete dodijeliti bilo koje od tih slova. Imajte na umu da slova 'C, D, E' nedostaju na padajućem izborniku. To je zato što su ta slova već dodijeljena drugim particijama i pogonima.

6. Sada kada dodijelite bilo koje drugo slovo pogonu, pojavit će se poruka koja prikazuje neki program koji se oslanja na slova pogona možda neće raditi ispravno. Kliknite 'Da' za nastavak.

To je to. Mi smo gotovi.

Također možete koristiti konzolu za upravljanje diskom za obavljanje nekih važnih aktivnosti kao što su stvaranje dodatnih particija, formatiranje diska itd.

Jeste li ikad promijenili slovo pogona da biste riješili probleme s USB pogonom? Podijelite svoja iskustva u komentarima.

dual monitor gaming