banner

Uz sjajan izgled, OS X Yosemite primijetio je veliku promjenu u fontu sustava. OS X prebacio se s Lucida Grande u Helvetica Neue, isti font koji postoji na iOS-u. Iako Helvetica izgleda sjajno na mojem Retina MacBook-u, zaista nije rađena za ekrane s niskom razlučivosti. A kod malog tipa ništa manje od 12 bodova izgleda nejasno na ekranu bez mrežnice. Izgleda dobro na MacBook Air-u, ali sigurno bi moglo biti i bolje.

Ali to je baš takvo što je Helvetica. Ništa ne možete učiniti da to promijenite. Ili postoji? Iako nismo ovlašteni zabrljati sa kervelijom Helvetice, sasvim smo slobodni u potpunosti promijeniti sistemski font. Saznajte kako to učiniti u nastavku.

kako zaustaviti Firefox od otvaranja posljednje sesije

Prvo, preuzmite Font zamjenskog sustava

Ovo je font sustava o kojem ovdje govorimo. Nije font aplikacije niti je letak. Ako to ne uspije, ne možete koristiti svoje računalo. Pa prije instaliranja novog fonta na Yosemite provjerite da li djeluje. To možete učiniti pretraživanjem fontova prilagođenih ili testiranih na Yosemite. U nastavku ćete pronaći veze do nekoliko njih.Za vlastito testiranje išao sam s dva slova. Prvo, Fira font otvorenog koda. To bi trebao poboljšati čitljivost na zaslonima koji nisu mrežnici.

Drugi koji sam probao bio je San Francisco. To je vilica Yosemite za font koji Apple koristi za svoj novi Watch.

Instalacija sistemskih fontova

Bio sam iznenađen kad sam otkrio da nema stvarnog postupka instaliranja fonta. Uglavnom se samo kopira i zalijepi.

Nadam se da ste spremni za izdvojene datoteke sa fontom.

A sada idite na/ Library / fontovi mapu. Ovo je mapa Biblioteka Macintosh HD tvrdog diska, a ne ona u vašoj korisničkoj mapi. Da biste bili sigurni da idete u pravu mapu, upotrijebite prečac na tipkovnici Cmd + Shift + G u Finderu, zalijepite u '/ Library / Fontovi' i pritisnite Enter.

Na ovom su mjestu pohranjeni svi fontovi vašeg sustava. Sve što trebate sada učiniti je prevlačenje fontova iz mape za preuzimanje. Imajte na umu da će se svaki font koji povučete ovdje aktivirati automatski pa nemojte povlačiti više od jednog fonta postavljenog istovremeno.

ios 8 autokorekt

Sada je to, odjavite se s računala, prijavite se i trebali biste vidjeti ažurirane fontove.

Instalacija fira Fonta bila je samo kopija i lijepljenje, ali jedna iz San Francisca tražila je da pokrenem dvije naredbe Terminala za pravilno postavljanje vlasništva nad datotekama i resetiranje dozvola.

Kako deinstalirati fontove

Dobro, zabavili ste se, ali želite da se vratite kući, razumijem. Deinstalacija fonta je jednostavna kao i brisanje iz mape Fontovi. Zatim se odjavite i ponovno prijavite za vraćanje fonta na zadane vrijednosti. To nije učinio za mene. Morao sam ponovo pokrenuti Mac kako bih vidio promjene.

cyanogenmod htc jedan x

Ostali fontovi koje biste trebali isprobati:Ulaz, Yosemite sistem za provjeru fontova.

Javite nam koje ste isprobali i kako vam je uspjelo.