banner

Google Obrasci odličan su način za prikupljanje informacija od drugih, ali dosad je problem bio u tome što su obrasci izgledali prilično jednostavno i neprivlačno. To će se promijeniti jer je Google uveo teme za uslugu.

Evo kako ih koristiti.

Teme Google obrasca

Korištenje Google obrasca za prikupljanje podataka vaših prijatelja ili suradnika prilično je jednostavno, kao što vjerojatno već znate, ali problem je što ti obrasci nemaju ništa zanimljivo. Oni su samo, dobro, oblici kao i bilo koji drugi obrazac, čak i ako je sama usluga izvrsna (može se koristiti i za praćenje troškova).

Uz spomenuto, recimo da ste tek započeli s stvaranjem potpuno novog oblika koji ne možete dočekati da podijelite sa svojim prijateljima ili suradnicima. U ovom slučaju želim otkriti tko moji prijatelji misle da će ove godine osvojiti UEFA Ligu prvaka.Stoga jednostavno odem na Google forme i počnem stvarati svoj obrazac.

Međutim, iako mi se sviđa sadržaj mog obrasca, ne sviđa mi se izgled njegovog oblika. Kad kliknemPogledajte obrazac uživo, Vidim ovo:

ps bijeli savjeti

Do malo prije, nisam previše mogao učiniti oko toga. Srećom sve se to sada promijenilo. Google je uveo teme za Obrasce i čak možete stvari prilagoditi tu i tamo.

Da biste to učinili, počnite klikom naPromijenite temudugme. Naći ćete ga na alatnoj traci iznad odjeljka za uređivanje obrazaca.

U trenutku kada ga kliknete, na desnoj se strani vašeg prozora pojavit će se popis tema. U vrijeme pisanja ovog članka bilo ih je 24, ali poznavajući Google, prilično sam siguran da će taj broj rasti.

Možete kliknuti bilo koju temu koju želite i ona će se odmah primijeniti na vaš obrazac. Stvari već izgledaju potpuno drugačije, zar ne?

Možete se igrati s temama dok ne naiđete na onu koja najbolje sažima vaš obrazac.

Recimo da ste odabrali jednu, ali još uvijek mislite da bi to moglo učiniti s nekoliko manjih izmjena. Kao što ste možda primijetili, tema koju ste odabrali sada imaPrilagodbadugme. Kliknite ga kako biste započeli mijenjati njegove postavke.

Postoje dvije kategorije postavki za temu koje možete promijeniti. Prva se odnosi na fontove. Možete promijeniti zasebne fontove, kao što je dolje prikazano, za naslov, opis, pitanje, tekst pomoći i opcije.

Niste ograničeni na prikazane fontove; možete dodati tona ostalih s raznolikog popisa.

Kad se završite s igranjem fontova, možete promijeniti pozadinu i slike.

Postoji puno opcija. U nekim slučajevima možete potražiti sliku putem Interneta ili, zaglavlje, možete odabrati s velikog popisa. Google je očito odradio domaću zadaću.

Dakle, sa samo nekoliko klikova (a ja zasigurno nisam umjetnik) možete dobiti ovako nešto. Mislim da to poprima obične oblike koje ste imali do sada.

Zaključak

Siguran sam da će nova značajka tema privući nove korisnike na Google obrasce, jer bi to svakako trebalo povećati privlačnost usluge. Osobno mi je sada puno zabavnije.

sakrij tekst u slici

Kreditna slika: Shutterstock