banner

Google je konačno uklonio korice Androida L 2014. godine s Google I / O glavnim glasom. Za razliku od prošlih izdanja Androida, L je dostupan samo kao Pregled programera za Nexus 5 i 7. Javno izdanje bit će u jesen ove godine.

Najveća promjena u Androidu L je vizualna. Google zove svoj novi jezik dizajna Dizajn materijala i koristi mnoge fantastične i složene pojmove da bi opisao nešto jednostavno.

praćenje vremena

Elementi u Androidu L imat će osjećaj prostora. Znat ćete odakle su došli i kamo će krenuti. Bit će slojeva, jedan element povrh drugog. Plutajući elementi bit će jasno označeni sjenama kapljica. Android također ide iOS 7 i zauzima minimalan pristup svijetlim bojama. Nisam baš ljubitelj pretjerano korištenih animacija i efekata prijelaza, ali sve u svemu, izdanje L izgleda prelijepo.

Hoće li ga dobiti vaš telefon?

Čak i ako proizvođač uređaja ažurira vaš telefon s Android L kasnije ove godine, to će biti prekriveno njihovom vlastitom kožom. Malo će ljudi koristiti Android L onako kako je to sada slučaj.Dok čekamo da se to dogodi, barem se igrajmo s nekim Android L-ovim značajkama.

1. Instalirajte Android L tipkovnicu

Android L donosi najveću promjenu na tipkovnici u godinama. Sada je jednostavan način instalirati tipkovnicu kao aplikaciju iz Google Play Store-a i ne morate je koristiti.

Nakon preuzimanja aplikacije (AŽURIRAJ: Ova aplikacija više nije dostupna. Upotrijebite Googleovu službenu aplikaciju za tipkovnicu.) Slijedite upute dane da biste omogućili tipkovnicu. Oni su kako slijedi.

Korak 1: Omogući Android L tipkovnicu sa postavke,

Korak 2: Prebacivanje s trenutne tipkovnice na tipkovnicu Android L.

3. korak: Prilagodite dodavanje jezika ako želite.

Android L tipkovnica je sada aktivirana. Ako vam prilagođeni prijedlozi teksta ne rade, isključite ih i ponovo uključite s Postavke tipkovnice,

2. Pozadine za Android L

ipad savjeti za početnike

Sve pozadine uključene u Pregled za razvojne programere dostupne su za preuzimanje s jedne lokacije. Ovo uključuje zadane pozadine za Android L.

3. Root: Treptanje novih fontova

Google je odlučio dati zadani font za Android - Roboto, malo preobrazbe za izdanje L. Promjena nije bitna, a na telefonu ona nije ni toliko primjetna (osim ako niste dizajner). Ažurirano je kako bi izgledalo dobro na većim ekranima. Ako imate tablet ili desktop, bolje biste ga iskoristili.

Super savjet: Ako vam se sviđa prilagođavanje izgleda i izgleda Androida, potražite ili vodite kako instalirati prilagođene fontove na Android.

Da biste instalirali nove fontove, trebate ih ukorijeniti i pokrenuti prilagođeni oporavak. Morate znati i kako bljesnuti zip datoteku.

WhatsApp medij čistač

Vrh: Prije. Dno: Nakon. Uočite razliku u razmaku na oznaci aplikacije 'Hangouts'.

Preuzmite zip odavde, fleširajte i trebali biste trenutno pokrenuti ažurirane Fontove Roboto.

4. Root: Bljeskajuća animacija čizme

Još jedna suptilna nadogradnja Androida bio je novi logotip. To je logor malih slova u bijeloj boji. U skladu s Android L dizajnerskim jezikom također je minimalan i lijep.

Trenutno je animacija za pokretanje testirana na 720p i 480p ekranu. Dostupne su dvije verzije - 30 fps i 15. Ako vam 30 fps ne odgovara, pokušajte s 15.

Proces bljeskalice animacije za pokretanje sličan je trepanju bilo koje druge zip datoteke.

Kako se osjećate s Androidom L?

Kako se osjećate s redizajniranim izdanjem Android L-a. Jeste li ljubitelj materijala Design? Javite nam u komentarima u nastavku.