banner

Kontrolni popisi imaju više korištenja nego što možete zamisliti. Koristim onaj ispred sebe kako bih provjerio stavke koje bih trebao prijeći tijekom uređivanja posta na blogu prije nego što pritisnem gumb za objavljivanje. Zadaci zadataka i dovršenje stvari nalaze se na kontrolnom popisu. A poprilično sam siguran da ćete za nekoliko mjeseci napraviti još jedan popis vaših novogodišnjih rezolucija.

Postoji tisuću i jedan način za izradu kontrolnih popisa, uključujući i ručni pristup. Ali zašto ići potpuno ručno kada Microsoft Word sjedi na vašem računalu. Nekoliko je minuta potrebno za stvaranje urednog popisa za MS Word (ovdje ću koristiti MS Word 2010). Druga je prednost što možete provjeriti i poništiti stavke na popisu koji ovdje stvorite. Tada ćete možda trebati stvoriti lim za ispis i staviti ga na vrata hladnjaka.

Stvaranje kontrolnog popisa za ispis je jednostavno, pa prvo riješimo ovo:

Izrada kontrolnog popisa za ispis u programu Word

Korak 1. Otvorite novi Wordov dokument i upišite svoj popis stavki.

Korak 2. Odaberite cijeli popis i kreirajte popisa s popisom Početna stranica - odlomak - Oznake - Odredite novi metak,3. korak Kliknite na simbol i zatim pregledajte kako biste koristili font poput Wingdings. Otvoreni okvir ili trodimenzionalni okvir trebali bi biti savršeni kao što možete vidjeti na snimci zaslona.

4. korak Ispišite popis za provjeru.

Stvaranje dinamičkog kontrolnog popisa kojim možete isključiti Word

Da biste stvorili potvrdne okvire koji se mogu zamijeniti kvačicama koje trebate koristiti potvrdite okvir za kontrolu sadržaja sa svojim dokumentom.

Korak 1. Kontrola sadržaja potvrdnog okvira može se umetnuti s razvijač karticu koja prema zadanim postavkama nije vidljiva na vrpci. Dakle, kliknite na Datoteka -> Opcije -> Prilagodite vrpcu, Klikni na Glavni kartica. Na popisu odaberite razvijač potvrdite okvir, a zatim kliknite u redu,

Firefox klasične teme

Korak 2. Na kartici Programeri, u odjeljku kontrole grupu, kliknite Potvrdite kontrolu sadržaja, a zatim pritisnite TAB.

3. korak Unesite svaku stavku na svom popisu i upišite je Unesi,

dodajte logotipu u aplikaciju za fotografije

4. korak Ako želite koristiti simbol kvačice umjesto zadanog X, odaberite Potvrdite kontrolu sadržaja - Svojstva, Zatim odaberite gumb Promjena pokraj simbola Provjereno. Tada možete odabrati novi simbol. Novi simbol zamijenit će i okvir i X.

5. korak Svoj izgled možete poboljšati dodavanjem uvlaka i razmaka s te opcije stavci grupa od Dom kartica.

Korak 6. Kao posljednji korak sada morate zaključati tekst i potvrdne okvire, tako da su oni jedna grupa.

Korak 7. Krenite prema Dom kartica. U uređivanje grupu, kliknite Odaberi, a zatim kliknite Odaberi sve da biste odabrali sve što je na vašem popisu.

8. korak Povratak u razvijač na kartici kontrole grupe, kliknite na Skupina, a zatim kliknite Skupina opet.

Ovako se sve to spaja:

Sada možete koristiti ovaj sam stvoreni popis za potvrdu za pružanje popisa zadataka ili kontrolnog popisa. Mislite li da se ovo smatra dobrim savjetom o produktivnosti MS Word-a?