banner

Sljedeće veliko ažuriranje sustava Windows 10 nalazi se oko udaljenog ugla. Planirano za prisilno preuzimanje vašeg računala negdje u travnju 2017., Creator's Update donosi mnogo novih značajki kao što su nova aplikacija 3D Paint, poboljšane VR-AR značajke i općenita poboljšanja Edgea i Cortane. Među njima je i jedna značajka koja zasigurno privlači igrače poput mene, Igrači mod.

Iako još uvijek nisu jasne točne pojedinosti o Game Modeu, Microsoft je samo rekao da će Game Mode učiniti vaše igračko iskustvo na Windowsu ugodnijim i impresivnijim. Pa da vidimo što ovaj način igre radi

Što je način igre?

Igre su sistemski intenzivne aplikacije. Njihove se performanse mjere FPS (Frames per Second), što znači koliko okvira ili pojedinih slika vaše računalo može obraditi u sekundi. 60 FPS smatra se referentnom i adekvatnom za većinu igrača.

Što je veći FPS broj, to su bolji i glatkiji vizualni materijali.Ako vaše računalo nije Hulk u odjelu Specifikacije ili imate vrlo staru igru, mnogi današnji naslovi oporezat će vaš sustav do max. Tijekom vaših sesija igranja, ako nekakav skitni program (kašalj… Windows Update… kašalj) odluči pokrenuti, to će utjecati na vašu igru. Vaš FPS može pasti i može doći do mucanja ili zaostajanja.

Igrači način rada ima za cilj ne dopustiti da se to priguši pozadinskim procesima. Iako ovako nešto nije novo. Mnogi programi koji tvrde da povećavaju FPS postoje već godinama. Razer's Game Booster moderan je primjer. Ali takvi su pojačivači slični zmijskom ulju, bez ikakvog poboljšanja u stvarnom svijetu. Implementacija MS-a je u istim crtama, ali bit će superiornija nego što je učinjeno na razini OS-a.

Ipak, postoji puno nejasnoća, jer MS nije otkrio kritične detalje poput podržanih svih igara ili igara iz samo Windows Store-a. Što god to moglo biti, uskoro ćemo saznati u travnju. Ali postoje i drugi zakoniti načini da poboljšate vašu izvedbu bez pribjegavanja bilo kojem takvom pojačavanju igara. I ja sam strastveni igrač FPS (pucač prve osobe) žanr i aktivni su na polu-natjecateljskoj sceni već nekoliko godina. Iz mog iskustva naučio sam nekoliko načina za glatkiju igru. Pogledajmo koji su to načini.

Tvrda istina: Tvoj hardver je sranje

Prije nego što započnem s How-Tosom, moram razjasniti neke mitove. Nijedna količina podešavanja softvera neće nadvladati ograničenja vašeg hardvera, posebno vaše grafičke kartice (GPU). Prvo morate provjeriti imate li zaseban GPU ili ne. Ovo je za čitatelje na početnoj razini. Preuzmite i pokrenite GPU-Z i provjerite piše li Intel, AMD ili Nvidia u Ime polje polje.

Ako kaže Intel, tada imate integrirani GPU, u tom slučaju nažalost vaše računalo ili laptop ne mogu pokrenuti mnoge moderne igre. Ako želite znati koja je razlika između CPU-a i GPU-a, videozapis u nastavku iz Techquckie objašnjava to na jednostavan način.

Osim GPU-a, ostale performanse poput RAM-a i vrste pohrane (SSD ili HDD) također utječu na performanse, ali u maloj mjeri. Konačno su periferne jedinice putem kojih zapravo komunicirate, tipkovnica i miš također važni za bolje iskustvo. Ali ni na koji način nisu povezani s predstavom.

Super savjet: Zbunjeni kako usporediti CPU, GPU ili SSD prije kupnje? Naš vodič to čini lakšim.

Razumijevanje zahtjeva igre

Nakon hardvera dolazi softverski dio. Sve igre zahtijevaju neki minimalni skup hardvera za pokretanje. Lakše igre (ili starije igre) poput Raketna liga ili COD: MW može se prikazivati ​​na vašoj internoj grafici, dok će viši krajnji naslovi, često nazvani AAA naslovi, poput Battlefield 1 ili Witcher 3, možda zahtijevati viši krajnji GPU.

Svaka igra ima minimalni i preporučeni skup sistemskih zahtjeva. Minimalni zahtjevi pokazuju najmanje naočala na kojima vaše računalo mora imati iskustvo igranja, dok je popis preporučenih ono što programeri predlažu za optimalno iskustvo. Obično gledamo samo Minimalne specifikacije.

Dešifriranje minimalnih specifikacija nije teško. Ako ne znate je li GPU ili CPU vašeg računala superiorniji od navedenog u specifikacijama, možete se prebaciti na GPUBoss ili CPUBoss da biste usporedili izvedbu. Da biste saželi ovaj dio, vaše specifikacije sustava trebale bi biti iznad minimalnih naočala da biste dobili igrivost bez frustracija.

Podešavanje postavki u igri

Većina današnje igre dolazi sa značajkom automatskog postavljanja, koja prilagođava grafičke postavke automatskim ocjenjivanjem performansi vašeg hardvera. No, većina njih također precijeni svoja predviđanja.

Oni daju veći naglasak na vizualnoj kvaliteti, a ne količini FPS.

Ono što mnogi igrači preferiraju (barem u natjecateljskom polju) je ručno podešavanje postavki da biste dobili najviše FPS-a. U FPS (pucač prve osobe) žanr, više FPS (ovaj putOkviri u sekundi!) znači glatki igra, što znači i bolja vremena reakcije.

Ali nisu svi igrači gadni pukovnici koji pucaju u glavu. Mnogima će se možda svidjeti fantastičan krajolik Damaska ​​u Assassinovoj vjeri ili pozdraviti Kitty Power dajući im oružje u GTA V. Za njih je vizualna kvaliteta bitna jer kampanja neće biti ugodna ako okolina izgleda kao Minecraft. Ali ne možete imati svoj kolač i pojesti ga. Što više vizualno upišete vizualne prikaze, to će biti više oporezivanja u vašem sustavu.

Ono što vam treba je ravnoteža između rezolucije i kvalitete grafike. Možete imati ili veću razlučivost i nižu kvalitetu grafike ili obrnuto. Ali za to morate razumjeti što zapravo znače različite grafičke postavke. Ako nastavim objašnjavati ih jednu po jednu, to će se pretvoriti u e-knjigu. Stoga ću vas povezati s izvrsnim dijelom iz PCGamera, koji objašnjava što znači Anti-aliasing i banda.

pozadine za telefonske pozive

Igranje s naredbama konzole

Mnoge igre imaju konzolu poput CMD-a u sustavu Windows. Ova konzola kontrolira mnoge značajke igre od prikazivanja grafikona performansi do podešavanja stvari koje nisu dostupne u izborniku postavki. Na primjer, u CS: GO forsirate igru ​​da dobije visoki prioritet CPU-a i zaključate FPS kako bi odgovarao brzini osvježavanja vašeg zaslona. A ove naredbe nisu ograničene samo na vizualne postavke. Ostali aspekti za više igrača i zvuk također se mogu podešavati kroz takve naredbe.

Naravno, svaka igra ima svoje različite naredbe s različitim sintaksama. Jednostavno Google pretraživanje poput Ispad 4konzolanaredbe donijet će vam najvažnije naredbe u igri.

Stvarno napuštanje pozadinskih aplikacija

Ponovno se vraćajući pozadinskim procesima, oni utječu na performanse vaše igre. Upravljanje njima je važno, samo pritiskom na gumb (x) da biste ih zatvorili nije dovoljno. Trebate kopati u upravitelju zadataka ili još bolje, moćnijem Sysinteral Suiteu da biste precizno utvrdili što jede resurse.

Otišao sam tako što sam onesposobio Defender i zatvorio sve, apsolutno sve. To uključuje usluge sinkronizacije u pozadini, samo jednu karticu preglednika (za Battelog, koja je potrebna za Battlefield igre) i sve usluge ažuriranja koje se nalaze u pozadini. Process Explorer (dio Sysinternal Suite) odlična je aplikacija, mnogo moćnija od upravitelja zadataka za analizu pozadinskih procesa. Iako je krivulja učenja malo strma, ovaj vodič to lijepo objašnjava.

Pojačavanje frekvencija

Overclocking vašeg GPU-a i CPU-a pomoći će vam da istisnete posljednji pad performansi. Ali to je lakše reći nego učiniti. Za početak, svi Intelovi procesori bez K-monikara ne mogu se overclockati. Isto vrijedi i za prijenosne procesore. Osim toga većina današnjih igara nije vezana za CPU. To nam ostavlja GPU, koji je i dalje težak za nekoga tko tehnički nije tečan. Mnogi donji krajnji GPU-ovi uopće ne podržavaju overclocking.

Kad dođete do srednjeg raspona (GTX 1050, GTX 1060 ili RX 480), uočite neke prednosti overkloka.

I ona ima svoju granicu. Ne možete očekivati ​​da će pokrenuti karticu na 2 GHz iako klizač na aplikaciji to dopušta.

Jedna popularna aplikacija za overklokiranje grafičkih kartica je MSI-jevo poslijepogrevanje. U GPU-u možete pretjerati sa frekvencijom jezgre, a to je brzina kojom se glavna jezgra pokreće i frekvencija memorije, brzina kojom memorija radi. Općeniti postupak je povećati svaki od njih u malim koracima od 5-10 MHz i provesti stres test. Ovo se mora ponoviti sve dok se GPU ne sruši pod opterećenjem. Metoda detalja je prikazana ovdje.

Bilješka: Kao i uvijek, pretjerivanje s nečim ima rizik povezan s tim, pa pokušajte i ovaj korak po vlastitom nahođenju. Ako niste sigurni što radite, onda preporučujem da preskočite ovaj dio.

Verzija TL; DR

Znam da se gornji vodič može činiti prilično dugim. Zbog toga sam gornje stvari sažeo u nekoliko koraka, kojih uglavnom slijedim kad pronađem da se računalo ne može pridržavati zahtjeva igre.

Korak 1: Nakon instaliranja igre i prije prve vožnje zatvaram sve nepotrebne aplikacije. Tada započinjem igru ​​i krenem odmah prema izborniku postavki. Ovdje provjeravam postavke videozapisa i uglavnom prepuštam postavke automatskim. To mi daje osnovu za usporedbu. Tada ga igram neko vrijeme.

Korak 2: Ako ustanovim da igra zaostaje ili ometa, prelazim na ručne postavke u izborniku Video i prvo isključim Anti-aliasing, detalje teksture, efekte dima itd. I ako to ne riješi problem, isključujem rezoluciju. Ako igra ima naredbu konzole za FPS prikaz, uključim je, u suprotnom koristite bilo koju od vanjskih alternativa.

3. korak: Čak i nakon gore navedena dva koraka, performanse se nisu poboljšale, idem na veliko oružje. Počevši od Sysinternals Suite-a, provjeravam ga dok pokrećem igru ​​da vidim što je u boci. Sljedeće vidim jesu li upravljački programi GPU-a ažurirani jer za mnoge igre proizvođači (AMD i Nvidia) izdaju ažuriranje za rješavanje problema sa performansama. U istim redovima, ako vaša igra ima ažuriranje na čekanju, dovršite je.

Mnoge današnje igre dolaze sa svakodnevnim ažuriranjem programskih pogrešaka koje su ključne.

4. korak:Daljnjim igranjem oko postavki videozapisa, provjeravam Internetda li su dostupne neke korisne naredbe konzole. Zatim sam malo potegnuo svoje GPU frekvencije da vidim ima li neke razlike. Osnovni cilj cijele vježbe je ostati iznad broja od 60 FPS s maksimalnom razlikom od 10 FPS. Sve ispod 50 FPS doživljava se kao zaostajanje koje se može primijetiti.

Zaključak

Priznat ću da, budući da sam FPS (First Person Shooter) žanr, moj se tehnik više usredotočuje na postizanje glatkih performansi (više FPS-a), a ne na balansiranje između FPS-a i vizualne kvalitete. Ali s nekom praksom, pokušajima i pogreškama možete postići harmoniju između njih dvoje. Također, u pravilu je aspekt igre za više igrača zahtjevniji od dijela za pojedine igrače, tako da ako ste samo zabrinuti za dovršavanje Toranj od miševa u Vještica 3,vaš će posao biti već vrlo lak.

Iako vjerujem da će Igrački način biti pomalo koristan početnicima, posao može obavljati samo do ograničenja. Nakon toga ćete morati umazati ruke ručnim načinima. A ovaj vodič samo ogrebotine po površini tehnika optimizacije, jer nisam ni započeo na načine na koji je ping mogu se spustiti tijekom igranja igre na mreži. Možda u budućnosti, ako to mogu organizirati i pripovijedati na jednostavan način. Do tada, ako imate bilo kakvih razmišljanja ili se suočite s bilo kakvim problemima, podijelite s nama u komentarima. Sretno igranje!