banner

Znam. Trenutno ste prilično razdraženi. Svaki put kada otključate telefon, dočekaju vas čudni oglasi (i to je ono što vas je dovelo do ovog članka). Pravo?

što je airdrop i airplay

Znam taj osjećaj. Čini se da su oglasi oteli naše Android telefone. Prvo, dopustite mi da očistim zrak rekavši da ne, vaš uređaj nije zaražen virusom. Međutim, da, to je zaraženo adwareom.

Adware je neželjena aplikacija koja se automatski instalira na vaš telefon prilikom preuzimanja bilo koje zlonamjerne aplikacije iz Play Store-a. Jedini posao adware aplikacije je prikazati vam reklame. Pojavit će se bilo gdje bez vašeg pristanka i prikazivat će oglase, uglavnom nakon što otključate telefon.

Iako je uznemirujuće, ne morate brinuti. Pomoći ćemo vam da uklonite ove oglase sa svog telefona. Proces uključuje dva koraka: prvo morate pronaći aplikaciju koja se loše ponaša, a zatim je morate deinstalirati.

Pronađite oglase koji prikazuju oglase

1. rješenje: Provjerite nedavne aplikacije

Ovo je najlakši i najučinkovitiji način pronalaženja aplikacije koja prikazuje oglase na vašem Android uređaju. Evo što trebate učiniti.Otključajte telefon normalno, a zatim kad dobijete oglas, dodirnite gumb Nedavne aplikacije na vašem uređaju.

Preusmjerit će vas se na zaslon Nedavne aplikacije. Ovdje ćete vidjeti ime ili ikonu aplikacije koja vam prikazuje oglase. Zapamtite ime / ikonu i zatim slijedite dolje navedenu metodu za deinstaliranje ove konkretne aplikacije s vašeg uređaja.

2. rješenje: pronađite neželjene aplikacije s početnog zaslona

Jeste li nedavno preuzeli neku aplikaciju iz Trgovine Play? Ili je vaše dijete instaliralo igru ​​na vaš telefon? Ako se ne sjećate, potražite ikonu aplikacije na početnom zaslonu ili u ladici aplikacije. Morate ih deinstalirati jednu po jednu da biste pronašli aplikaciju koja baca oglase.

3. rješenje: Provjerite aplikaciju bez ikone

Zanimljivo je da se neke aplikacije ne pojavljuju u ladici ili na početnom zaslonu. U osnovi, kada tražite neželjene aplikacije drugih proizvođača, možda ga nećete naći u ladici aplikacija.

Da biste pronašli te aplikacije, morat ćete otvoriti Postavke> Aplikacije. Ovdje ćete pronaći tu aplikaciju bez ikone. Ovo je krivac za deinstaliranje ASAP-a.

Također na Guiding Tech

7 korisnih savjeta i trikova za Android koje morate koristiti

Čitaj više

4. rješenje: Provjerite pokrenute usluge

Drugi način pronalaženja nestašnih aplikacija je njihovo pronalaženje u postavci Running Services. Ova postavka nije omogućena prema zadanim postavkama. Prisutan je pod opcijama za razvojne programere.

Evo što trebate učiniti.

Korak 1: Prvo morate aktivirati opcije za razvojne programere. U slučaju da ste ih već omogućili, možete preskočiti na korak 2.

Da biste omogućili mogućnosti za razvojne programere, idite na Postavke> Sustav> O telefonu i dodirnite broj izrade 7 puta, Primit ćete poruku da su omogućene opcije za razvojne programere.

Korak 2: Nakon što omogućite programere, otvorite Postavke ponovo i dodirnite Sustav, a zatim Opcije za programere.

3. korak: Pod opcijama za programere dodirnite Pokretanje usluga. Ovdje ćete pronaći aplikacije koje trenutno rade na vašem sustavu. Ako pronađete aplikaciju koju ne prepoznajete, slijedite dolje opisanu metodu za deinstaliranje.

5. rješenje: preuzmite aplikaciju za otkrivanje oglasa

Ako nijedna od gore navedenih metoda ne djeluje na vas i čini se da ne možete naći aplikaciju, skidajte aplikaciju AppBrain detektor oglasa iz Trgovine Play. Ova aplikacija u osnovi sortira i prikazuje aplikacije koje imaju oglase. Sve aplikacije koje se pojavljuju na vrhu prikazuju vam neke oglase.

Provjerite aplikacije na vrhu i deinstalirajte ih jednu po jednu. Problem bi trebao biti riješen deinstaliranjem jedne od tih aplikacija.

Također na Guiding Tech

Top 17 novih WhatsApp savjeta i trikova na Androidu 2018. godine

Čitaj više

Kako deinstalirati aplikacije koje prikazuju oglase na zaključanom zaslonu

To je jasno nakon što znate koja aplikacija uzrokuje problem.

Korak 1: Otvorite Postavke na svom telefonu i otvorite Apps / Apps & notifications / App Manager.

Korak 2: Pronađite aplikaciju za krivca koja je odgovorna za slanje oglasa. Dodirnite ga. Zatim na sljedećem zaslonu dodirnite Deinstaliraj. Ovo će ukloniti aplikaciju s vašeg uređaja. Provjerite i provjerite jesu li oglasi uklonjeni otključavanjem uređaja.

Ako su oglasi još uvijek tu, učinite to za sve aplikacije koje vam mogu izgledati sumnjivo.

Bilješka: Ponekad u aplikacijama nećete pronaći gumb Deinstaliranje. To bi moglo biti zasivljeno. Kad drugi put dodirnete gumb za deinstaliranje, dobit ćete poruku da ova aplikacija ima administrativna prava. Ne može se deinstalirati. Da biste deinstalirali takve aplikacije, slijedite sljedeće rješenje.

Rješenje: opoziv administrativnih ovlasti

U slučajevima kada aplikaciju nije moguće deinstalirati dodirom gumba Deinstaliraj, slijedite korake:

Korak 1: Otvorite Postavke na svom telefonu i otvorite Sigurnost (Na nekim uređajima sigurnost je prisutna pod Postavke> Napredne postavke).

Korak 2: U odjeljku Sigurnost dodirnite Administratori uređaja ili Administrator aplikacija uređaja. Onemogućite aplikacije koje se mogu činiti neobične ili bez ikone.

3. korak: Nakon što je aplikacija onemogućena, deinstalirajte je s uređaja.

android widget za kontrolu glasnoće

Dobro Riddance

Aplikacije koje preuzimaju vaš telefon i objavljuju jezive oglase bez vašeg dopuštenja vjerojatno je najviše iritantna stvar o otvorenosti Androida. Ali svaki problem ima rješenje i nadamo se da će jedno od gore navedenih rješenja popraviti vaš problem.