banner

Nedavno smo razgovarali o tome kako možete uvoziti i izvoziti oznake iz različitih preglednika. Ovaj postupak, iako jednostavan i lagan, zahtijeva mnogo vremena posebno ako često koristite više preglednika.

Rješenje ovog problema je u pogledu, Ovaj alat omogućuje sinkronizaciju oznaka u različitim preglednicima. Sve oznake možete jednostavno sinkronizirati putem Firefoxa, Internet Explorera, Google Chromea i Safarija. Xmarks pohranjuje sve oznake na korisničkom računu, a one pohranjene oznake sinkroniziraju se u preglednicima.

Sinkronizacija oznaka znači ako ste promijenili oznake u bilo kojem od preglednika, onda se ona pojavljuje i na drugom pregledniku kada taj alat sinkronizirate.

Za sinkronizaciju oznaka između različitih preglednika morate instalirati proširenje Xmarks u sve preglednike koje koristite. Xmarks nudi dodatke za Firefox, Chrome, Internet Explorer i Safari.

U pregledniku Firefox idite na Alatke> Addons> Get Addons. Potražite Xmark, instalirajte ga i ponovno pokrenite preglednik. Možete i izravno otići na stranicu s dodacima Xmarks i tamo je instalirati.

Nakon ponovnog pokretanja Firefoxa Idite na alate> Xmarks opcija. Kliknite na gumb Dalje i zatražit će vas da se prijavite na stranicu. Odaberite opciju 'Kreiraj račun za mene' i pritisnite gumb Dalje.

gdje su kontakti pohranjeni na iphoneu

Sada se prijavite na Xmark popunjavanjem korisničkog imena, adrese e-pošte, polje zaporke i kliknite gumb Dalje.

Jedna od najkorisnijih značajki Xmark-a je ta što omogućuje i sinkronizaciju lozinke. Sigurnu sinkronizaciju zaporke možete omogućiti odabirom opcije Da. Pritisnite gumb Dalje.

Sada unesite PIN koji ste dobili u trenutku registracije. Radi osiguranja sigurnosti ne dijelite ovaj PIN ni sa kim.

Odaberite način na koji želite postupati s prethodnim podacima poslužitelja i računala. Podatke na poslužitelju možete spojiti s podacima na računalu ako želite stare oznake i lozinke na trenutačnom računalu.

Vaši podaci (oznake i lozinka) započet će se sinkronizirati. Svi podaci na poslužitelju pojavit će se na vašem računalu i obrnuto. Dobit ćete obavijest o uspješnoj sinkronizaciji oznaka i lozinke.

Proširenje XMarks dostupno je i za Google Chrome (beta verzija), Internet Explorer i preglednik Safari. Možete lako sinkronizirati sve svoje oznake u sva četiri preglednika. Osnovni koraci za sinkronizaciju oznake slični su za sve preglednike.

Ako ste korisnik Chromea, možete instalirati Chrome proširenje u beta verziju Chromea.

Sve svoje oznake možete pregledati prijavom na web mjesto Xmarks. Također možete pregledavati i brisati oznake, dijeliti te oznake s drugim korisnicima putem e-pošte.

Idite na Xmarks i instalirajte odgovarajuće proširenje za vaš preglednik.