banner

Iako možda nije uzeo u središte svih novih značajki najavljenih za iOS 8, Apple-ova nova aplikacija Health donosi vlastiti niz vrlo korisnih značajki koje uvelike mogu pomoći zdravim osobama. Appleov cilj sa samom aplikacijom jest da ona postane mjesto na kojem centralizirate sve svoje zdravstvene podatke putem ručnog unosa ili različitih zdravstvenih dodataka koji ih automatski prikupljaju i šalju na vaš iPhone.

Jedna izuzetno korisna značajka aplikacije Health je digitalni 'Medical ID' koji korisniku pruža važne zdravstvene podatke za korisnike u slučaju nužde. Za ovaj unos pogledajmo kako postaviti svoj medicinski dokument i koristiti ga na svom iPhoneu u slučaju nužde.

Postavljanje vašeg medicinskog dokumenta

Prvo počnite tako da otvorite aplikaciju Health na svom iPhoneu. Na dnu zaslona vidjet ćete četiri različite opcije. Dodirnite desnu donju opciju s oznakom Medicinska iskaznica započeti.

minus dijeljenje datoteka

Na sljedećem ekranu od vas će se zatražiti da stvorite svoj zdravstveni karton. Nakon što se odlučite za to, vidjet ćete Prikaži kada je zaključano Opcija, koja će, kako se i očekivalo, omogućiti bilo kome pristup vašem medicinskom dokumentu, čak i ako je vaš iPhone zaključan u hitnim slučajevima.

Nakon toga, počnite dodavati relevantne medicinske podatke u aplikaciju. Tamo ćete moći dodati prilagođenu sliku i ime, kao i sve podatke koje biste željeli da drugi znaju o vašem zdravstvenom stanju. Tu spadaju alergijske reakcije, lijekovi, krvna grupa ako ste davatelj organa, pa čak i hitni kontakt s njihovim imenom kako bi se prikazao vaš iPhone.

Nakon što završite ovaj korak, jednostavno dodirnite Sastavljeno u gornjem desnom kutu ekrana i vaš medicinski dokument bit će spreman za upotrebu.

Pristup medicinskom dokumentu s zaključanog iPhonea

Sada, za pristup medicinskom ID-u sa zaključanog iPhonea u slučaju nužde, prvo ga pokušajte otključati kako biste došli do zaslona zaporke ili lozinke (oba su prikazana dolje).

U oba ćete slučaja primijetiti da postoji hitan gumb na zaslonu. Dodirnite za prelazak na zaslon 'Hitni poziv'. Tamo ćete u donjem lijevom kutu naći Medicinska iskaznica dugme. Dodirom na njega otkrit će se zdravstveni karton korisnika.

kako dobiti google pomoćnika na bilo kojem telefonu

Važna nota: Naravno, uvijek se možete uputiti na aplikaciju Health da biste uredili svoj medicinski dokument tako da prikazuje samo one podatke koje želite da vide drugi (ili ih uopće ne prikazuju).

I tu ga imate. Kao što vidite, raspolaganje ovim informacijama svima koji mogu vidjeti možda nije svima, ali ne može se poreći da u hitnim slučajevima može biti pravi spasitelj života.