banner

Ako često putujete s prijenosnim računalom, važno je da imate softver protiv krađe i praćenja u slučaju da vam prijenosno računalo nestane. Pokrili smo brojne takve alate, uključujući softver i uređaje poput Bluetooth alarma u našem popularnom postu za sigurnosni softver za prijenosno računalo. Jedan od spomenutih alata bio je Plijen, softver koji može pronaći i locirati ukradeni prijenosnik (ili čak radnu površinu).

Danas ćemo detaljno razgovarati o Preyu i kako to radi. Dolazi u besplatnoj i pro verziji, a na svu sreću, besplatna verzija je dovoljno pristojna (čitajte „ima bitne karakteristike“) koju svi od nas mogu instalirati i koristiti.

Ako imate laptop, učinio bih korak dalje i rekao da je ovo alat koji morate koristiti.

Pogledajmo kako to funkcionira.

macbook postotak baterije

Instaliranje i postavljanje Prey-ovog rješenja protiv krađe

Korak 1. Preuzmite Prey softver i instalirajte ga. Radi na svim vodećim operativnim sustavima, uključujući mobilne operativne sustave poput Androida.Korak 2. Nakon što je instalacija dovršena, morate konfigurirati njezine postavke.

3. korak Otkrit će je ako je pokrećete prvi put i tražiti da postavite način izvještavanja, Kliknite U redu.

4. korak Plijen konfigurator otvara se prozor koji će vam pomoći da postavite način izvještavanja i ostale stvari.

5. korak Omogućuje vam izbor između Prey + Control Panel-a ili Prey samostojećeg. Njihova internetska upravljačka ploča je uredna, pa vam preporučujem da krenete s tim.

Korak 6. Morate se prijaviti s njima i unijeti vjerodajnice za prijavu.

Na kraju će spomenuti da je uređaj postavljen i prati.

Sada, pogledajmo kako izgleda njegova mrežna upravljačka ploča i koje su opcije koje ona može ponuditi.

Upoznavanje s upravljačkom pločom plijena

Možete posjetiti control.preyproject.com i prijaviti se sa svojim podacima.

Tamo biste trebali pronaći svoj uređaj. Kliknite sliku uređaja ili njegovo ime da biste provjerili mogućnosti.

Brojne su postavke, sve dobro objašnjene kada pokažite miša iznad upitnika pored svakog od njih, koji pomažu Preyu da pronađe i pronađe svoje ukradeno računalo.

Kao što vidite u nastavku, započinje s Nedostaje?, to je ono što morate učiniti i kliknite na Spremi promjene kad vam laptop nestane (nadam se da nikad nećete morati koristiti ovu opciju). Postoji i učestalost izvještaja koja pokazuje vremenske intervale između uzastopnih izvještaja.

Ako se pomaknete prema dolje na toj stranici, pronaći ćete dva stupca: Informacije za prikupljanje i Radnje koje treba izvesti, Pod izvršenim radnjama možete postaviti alarm, upozoriti, zaključati računalo ili čak daljinsko izbrisati podatke. Alat može prikupljati informacije poput lokacije, Wi-Fi žarišta u blizini, itd.

Također može dobiti snimke zaslona i automatski fotografirati lopova pomoću priložene web-kamere za prijenosno računalo.

Ako kliknete, možete pronaći više postavki postavke pri gornjem traku te stranice. Ovo su u osnovi postavke obavijesti koje možete prilagoditi.

Napokon, ako se želite postaviti Wi-Fi automatsko povezivanje kroz Plijen, morat ćete posjetiti Plijen konfigurator opet (to je instalirano na vašem računalu), a zatim kliknite Manage Prey Settings i provjerite WiFi autoconnection.

Očito postoje neke oznake, poput onoga ako se računalo nikad ne poveže s internetom nakon što ga ukradu? Pa, u tom slučaju ne možete učiniti ništa jer većina softvera protiv krađe ovisi o pretpostavci da će se računalo povezati na internet ili biti u blizini bežične žarišne točke kako bi se moglo pratiti.

Ali uvijek možete unaprijed kriptirati svoje podatke tako da nitko ne može zaviriti u to ili ćete možda svoj glavni prijenosnik držati kod kuće i istupiti samo s pomoćnim uređajem poput netbooka ili iPada (ili može biti sekundarni laptop koji ste imati) ako se većina vašeg rada dogodi na mreži. & # X1f642;