banner

Google trenutno raspolaže s dvije usluge streaminga glazbe. Jedan je Google Play Music od 2011. godine, a drugi je nedavno pokrenut YouTube Music koji je dio YouTube Premium-a. Isprobao sam nekoliko servisa za streaming glazbe i želio bih isprobati i Play Music. Ali da bih to učinio, prvo sam morao prebaciti svoje popise za reprodukciju s Spotifyja u Google Play Music.

Google iz nekog razloga nije olakšao uvoz ili izvoz popisa za reprodukciju iz Play Glazbe. Neke web stranice tvrde da su pronašle rješenje upotrebom java aplikacije koja možete spremiti kao oznaku u preglednik. Tijekom naših testova nijedan od njih nije radio. Dijelim samo dvije aplikacije koje su radile za nas.

Započnimo.kako napraviti fotografiju web kamerom

1. Pečat

Prvo je Stamp, svestrana usluga za prijenos popisa za reprodukciju s Spotifyja u Google Play glazbu koja je dostupna na gotovo svim platformama na kojima možete biti. Podržava sve radne površine poput Windows, macOS i Linux te mobilni OS poput Android i iOS. Preuzmite i instalirajte putem donje veze. Sada prvo dodirnite Spotify da biste dali potrebna dopuštenja. To je izvor.

Pečat će vas sada tražiti da odaberete odredište na koje želite prenijeti popise za reprodukciju. Ovdje odaberite Google Play glazba. Vidjet ćete odricanje od odgovornosti da je popis za reprodukciju u Google Play Music ograničen na 1000 pjesama i da će trebati neko vrijeme prije nego što se popisi za reprodukciju pojave. Pa, granica 1000 previše mi je stalo.

U ovom će se trenutku od vas tražiti da unesete 'Lozinku aplikacije'.

Što je to? To je Google pretjerano zaštićen. U svakom slučaju, morate otvoriti Google račun Moj račun i na kartici Sigurnost potražiti opciju lozinke za aplikaciju.

Unesite naziv aplikacije kao Pečat i kliknite na Generiraj da biste stvorili 16-znamenkasti jedinstveni kôd.

Kopirajte lozinku. Vratite se na Pečat i prijavite se na Google Play glazbu pomoću ove zaporke aplikacije umjesto uobičajene zaporke Google računa. Sada možete odabrati svoje popise za reprodukciju u Spotifyu koji želite prenijeti u aplikaciju Google Play Music. Ovdje odaberite sve ili bilo koje i dodirnite Početak kada završite.

Sada ćete vidjeti zaslon migracije. Proći će nekoliko trenutaka samo prije nego što se postupak dovrši. Besplatna verzija Stamp-a prenosit će samo 10 pjesama s 1 popisa. Pro inačica koštat će vam 9,99 USD za jednu platformu i 14,99 USD za sve platforme.

google kalendar s praznicima

Nabavite pečat

Također na Guiding Tech

Kako prenijeti popise za reprodukciju sa Spotifyja na Tidal

Čitaj više

2. Soundiiz

Soundiiz je web aplikacija koja surađuje s mnogim servisima za streaming glazbe uključujući Deezer, Spotify, Amazon Music, Apple Music, pa čak i opskurne poput Yandexa i Musika. Kliknite vezu dolje za otvaranje stranice i kliknite gumb Start za početak. Prijavite se pomoću svojeg ID-a e-pošte ili jednim od računa društvenih medija.

Na lijevoj bočnoj traci pomaknite se malo da biste pronašli opciju Prijenos. Kliknite na nju da započnete proces prijenosa popisa za reprodukciju.

Kliknite ovdje Popise za reprodukciju.

Kliknite Spotify ovdje za prijavu i davanje potrebnih dozvola Soundiizu za uvoz i izvoz popisa za reprodukciju.

Sada možete odabrati bilo koji ili sve popise za reprodukciju koji ste spremili u Spotify koji želite prenijeti u Google Play glazbu. Kliknite na Potvrdi i nastavite kad završite.

Sada ćete vidjeti neke dodatne opcije poput mogućnosti promjene naslova i opisa popisa za reprodukciju, brisanja duplikata ako postoje, i želite li novoizrađeni popis pjesama postaviti privatnim ili javnim u Google Play glazbi. Kada završite, kliknite Spremi konfiguraciju.

U ovom koraku možete ukloniti sve pjesme s popisa pjesama koje ne želite prenijeti na novi popis. To je zgodna značajka koja nedostaje Stampu. Kliknite Potvrdi popis pjesama kada završite.

Odaberite Google Music s popisa i prijavite se putem svog Google računa.

U tom će se trenutku od vas tražiti da unesete Pristupni kod. Ne brini. Samo kliknite na Pristupni kod i slijedite upute na zaslonu. Google će automatski generirati kôd za vas koji možete zalijepiti ovdje.

telefon trikovi

Sada će se vidjeti postupak prijenosa na djelu.

Imajte na umu da, za razliku od drugih usluga za streaming glazbe, iz nekog razloga, Google Play glazba nije dostupna u besplatnom planu.

U svakom slučaju, Soundiiz će od vas tražiti da nadogradite za 3 USD mjesečno. Dodatne značajke uključuju mogućnost sinkroniziranja popisa za reprodukciju, prijenos popisa pjesama s do 200 pjesama i prijenos drugih podataka poput opisa, favorita i tako dalje.

Posjetite Soundiiz

Reproduciraj moju listu

Dvije aplikacije uspješno su pronašle način za uvoz popisa za reprodukciju u Google Play glazbu. Osjećam da je to moralo isključiti jako puno ljubitelja glazbe dalje od Googleove platforme. Ljudi troše mjesece, pa čak i godine dodajući na svoje popise za reprodukciju i ne mogući ih prenijeti mogu biti prekid ugovora. Drago mi je što vidim da je glazba YouTube u tom pogledu fleksibilnija i da mogu s lakoćom uvesti / izvoziti popise za reprodukciju.

Sljedeće: Želite li znati nekoliko zanimljivih savjeta i trikova za Google Play glazbu? Kliknite na donju vezu kako biste saznali više.