banner

iOS 10 tako malo mijenja postupak otključavanja za korisnike Touch ID-a i mnogi više vole stari način. Do sada, za otključavanje iPhonea ili iPada s Touch ID-om, sve što je trebalo učiniti je odmarati prst na gumbu Početna. iOS 10 zahtijeva da prvo pritisnete tipku Home.

powerpoint poput programa na mreži

Apple kaže da će vam ovo pružiti priliku da vidite obavijesti o zaključanom zaslonu otkad je Touch ID postao tako brz. Ali ako vam to nije prioritet i radije jednostavno stignete na početni zaslon što je brže moguće, možete onemogućiti pritiskanje gumba Početna zahvaljujući novoj postavci u jednoj od beta verzija.

Otključajte uređaj polaganjem prsta na Touch ID-u

Ponekad novo nije bolje. Da bismo vratili pre-iOS 10 način otključavanja iPhonea ili iPada putem Touch ID-a, morat ćemo ići u postavke,

Odatle pomaknite se da dodirnete opći,Sljedeći dodirnite Pristupačnost,

Sada se pomaknite malo i pronađite Kućni gumb postavka. Sahranjena je malo na ovom panelu, ali nalazi se točno iznad prekidača Dostupnost.

Pri dnu postavke gumba Početna primijetite novu preklopnicu za Opustite prst za otvaranje, Uključi ovo. Od sada ćete svoj uređaj moći otključati samo prstom položite gumb Home (samo za uređaje s Touch ID-om.)

Ako se ikad predomislite, uvijek se možete vratiti ovdje i isključiti ovu postavku. Tada bi se zahtijevalo pritiskanje tipke Home za otključavanje, što je zadana postavka za iOS 10.

Sve skupa. Nastavite čitati informacije o drugim opcijama koje se odnose na gumb Početna.

AssistiveTouch i ostale mogućnosti

U toj postavci gumba Početna primijetit ćete da po želji možete prilagoditi i brzinu klika. To se ne odnosi na vrijeme koje će vaš uređaj trebati za otključavanje, već na to koliko je gumb osjetljiv na vaše dvostruke ili trostruke klikove za druge radnje. Dvostrukim klikom otvara se prikaz više zadataka, a trostruko klikanje otvara mogućnosti pristupačnosti.

Ne možete brže, ali možete birati Usporiti ili najsporije ako otkrijete da ne pritisnete gumb Početna dovoljno brzo da pokrenete te značajke.

iOS zapravo ima značajku pristupačnosti koja vam omogućuje da u potpunosti ne pritisnete gumb Početna. Zove se AssistiveTouch i fantastično je ako vam teško pritisne tipku Home ili ako se jednostavno pokvari.

Da biste to omogućili, vratite se na postavke pristupačnosti i dodirnite AssitiveTouch, Uključite ga na vrhu. Vidjet ćete se tamna ikona prema uglu vašeg zaslona. Ovo je vaš novi upravljački izbornik AssistiveTouch.

Dodirnite ga da biste vidjeli brze veze do centra za obavijesti, kontrolnog centra, Siri, uređaja, kuće i prilagođenog. Kuckanje Dom ponaša se kao da ste pritisnuli početni gumb i kao takav vas prebacuje na početni zaslon. U međuvremenu, opcije uređaja uključuju glasnoću, isključivanje zvuka, rotaciju, geste i još mnogo toga.

Savjet: Taj izbornik najviše razine možete prilagoditi i u postavkama do osam ikona koje mogu biti bilo koje gornje ili donje razine koje odaberete kao prečace.

TAKO PROČITAJTE:6 novih načina za korištenje 3D dodira na iOS-u 10