banner

Google Play Store naš je pristupnik za preuzimanje tisuća aplikacija dostupnih za Android. Ranije poznata kao Android Market, Google službena trgovina aplikacija sada nudi knjige, časopise, filmove, glazbu itd. Pored aplikacija. Kao i druge aplikacije koje se mogu ažurirati kad god želimo, Google ne nudi istu opciju za ažuriranje Trgovine Play. Ažurira Play Store automatski u pozadini.

Međutim, ponekad iz određenih razloga Play Store može prestati s radom ili se ne ažurira automatski. Također može biti da se aplikacije neće preuzeti zbog zastarjele verzije Play Store-a.

U slučajevima poput ovih, morate ručno ažurirati Play Store ili prisiliti da traži ažuriranje. Upravo o tome danas ćemo razgovarati.

Pogledajmo tri metode pomoću kojih možete izvršiti ručno ažuriranje Play Store-a na Androidu.

1. način: Iz postavki Trgovine Play

Znamo da se Trgovina Google Play automatski ažurira. Ali ažuriranje možete potražiti i tako da otvorite Postavke Trgovine Play.Prati ove korake.

Korak 1: Otvorite aplikaciju Play Store na svom telefonu. Zatim dodirnite vodoravni izbornik s tri trake u gornjem lijevom kutu. Na izborniku dodirnite Postavke.

Korak 2: Na stranici Postavke pomaknite se prema dolje i potražite verziju Play Store. Dodirnite ga. Ako je dostupno ažuriranje, Trgovina Play će se automatski ažurirati. Ako je vaša Play Store ažurirana, prikazat će se skočni prozor s porukom: 'Google Play trgovina je ažurirana'.

Druga metoda: Izbrišite podatke Play Storea

Drugi način prisiljavanja na automatsko ažuriranje Trgovine Play jest brisanje njegovih podataka. Kad to učinite, Google će automatski provjeriti najnovije ažuriranje.

Da biste očistili podatke Trgovine Play, slijedite ove korake.

Korak 1: Otvorite Postavke uređaja iz brzog izbornika ili dodirom ikone Postavke.

Korak 2: Dodirnite Aplikacije / Upravitelj aplikacija / Instalirane aplikacije, ovisno o telefonu koji koristite. Zatim pod Sve aplikacije potražite Google Play Store. Dodirnite ga.

kako ažurirati preselio u na facebook

3. korak: U informacijama o aplikaciji Google Play Store dodirnite Storage. Na zaslonu pohrane pritisnite tipku Clear Storage / Clear Data.

4. korak: Ponovo pokrenite uređaj i pričekajte 2-3 minute da se Play Store automatski ažurira.

Savjet: Ako imate problem sa Trgovinom Play, pokušajte očistiti i predmemoriju Google Play Services. Da biste to učinili, u koraku 2 potražite usluge Google Play, a zatim slijedite korake 3 i 4.
Također na Guiding Tech

Predmemoriranje ili podaci o aplikacijama: koga izbrisati na Androidu i kada?

Čitaj više

3. način: upotreba APK-a

Ako gornje dvije metode ne funkcioniraju, možete ručno instalirati najnoviji APK Play Store-a da biste ga ažurirali.

Evo što trebate učiniti.

Korak 1: Dajte dozvolu za instaliranje nepoznatih aplikacija

Budući da ažuriramo Play Store iz vanjskog izvora, Android uređajima je potrebno sigurnosno odobrenje za to.

Koraci se razlikuju na pre-Oreo i post-Oreo uređajima. Ne brinite, pokrili smo oboje.

Instalirajte APK datoteke na predoreo uređaje (Nougat, Marshmallow itd.)

Korak 1: Dodirnite Postavke uređaja i idite na Sigurnost / Privatnost.

Korak 2: Zatim na sljedećem ekranu potražite Nepoznate izvore. Omogućite. Potvrdite na skočnom prozoru.

Instalirajte APK datoteke na Oreo i Android P

Korak 1: Dodirnite Postavke uređaja i idite na Aplikacije i obavijesti.

Korak 2: Na zaslonu aplikacija i obavijesti dodirnite pristup posebnoj aplikaciji. Zatim dodirnite Instaliraj nepoznate aplikacije.

3. korak: Dodirnite Chrome ako ste preuzeli APK datoteku iz preglednika Chrome, a zatim dodirnite preglednik koji koristite. Na sljedećem zaslonu uključite preklopnicu za 'Dopusti iz ovog izvora'.

Također na Guiding Tech

Zanimljive Android 9 ili P značajke o kojima biste trebali znati

Čitaj više

2. korak: pronađite najnoviju APK trgovinu za Play

Naša omiljena web stranica APKMirror ima ogromnu kolekciju APK datoteka, uključujući Play Store. Stalno dodaju najnovije datoteke u svoju zbirku.

Morate preuzeti najnoviju APK datoteku Play Storea odavde. Otvorite vezu i kliknite na najnoviju verziju. Zatim se na sljedećoj stranici pomaknite prema dolje i ispod odjeljka za preuzimanje preuzmite odgovarajuću datoteku za svoj uređaj.

3. korak: instalirajte APK

Nakon preuzimanja APK datoteke i davanja potrebnog dopuštenja, dodirnite APK datoteku da biste je instalirali. To je sve što trebate učiniti.

Savjet: Ovom metodom možete dobiti nove značajke Play Store na svom uređaju prije drugih.

Video vodič: Riješite preuzimanje problema u Play Storeu

O tome smo napravili video na našem engleskom YouTube kanalu. Pogledajte dolje.

Savjet o bonusu: Kako zaustaviti automatsko ažuriranje aplikacija

Ako je u Trgovini Play uključeno automatsko ažuriranje, sve se aplikacije automatski ažuriraju. Neki ljudi, posebno oni koji koriste ograničenu podatkovnu vezu, ne vole automatsko ažuriranje instaliranih aplikacija. Žele ažurirati aplikacije ručno i to previše samo selektivne aplikacije.

Da biste to učinili, morate isključiti postavku automatskog ažuriranja. Evo koraka.

Korak 1: Otvorite aplikaciju Trgovina Play i dodirnite izbornik s tri trake u gornjem lijevom kutu. Zatim pritisnite Postavke.

Korak 2: Dodirnite Aplikacije za automatsko ažuriranje. Na skočnom prozoru odaberite aplikaciju Ne automatski ažuriraj, pa automatski ažurirajte aplikacije samo putem Wi-Fi-ja.

Dohvati ažuriranje

Ovo su tri savjeta Play Store-a za ažuriranje aplikacije na vašem uređaju. Javite nam ako znate u bilo kojem drugom obliku u komentarima u nastavku.