banner

Dakle, sada kada je Windows 8 službeno dostupan i Microsoft pruža nadogradnju svim postojećim Windows korisnicima po početnoj cijeni, većina vas mora razmišljati o nadogradnji sa sustava Windows 7 ili starije verzije. Dakle, ovdje smo s detaljnim vodičem koji će vam pomoći u postupku.

U ovom koraku, pokazat ćemo vam kako možete nadograditi sa sustava Windows 7 ili starije verzije sustava Windows na Windows 8 Pro bez gubitka bilo koje osobne datoteke i postavki. Međutim, kako postoji velika zbrka u vezi s nadogradnjom, predlažem vam da prvo pročitate naša najčešća pitanja o nadogradnji na sustav Windows 8, a također napravite malo vlastitih istraživanja ako imate određena pitanja u tijeku procesa. Nakon što ste sigurni da želite nadograditi, započinjete slijedeći korake u nastavku.

Prije nego što krenemo

  • U tom ćemo procesu preuzeti Windows 8 Pro dok ga instaliramo. Tako se pobrinite za besprijekornu internetsku povezanost tijekom cijelog postupka.
  • Ako nadogradnju instalirate na radnu površinu, provjerite imate li neprekidno napajanje.
  • Obavezno zatvorite sve aplikacije za brisanje memorije prije pokretanja nadogradnje. Vjerujte mi, pametno je to učiniti.

Započnimo…

Korak 1: Koristit ćemo pomoćnik za nadogradnju sustava Windows 8 koji prvo morate preuzeti. Nakon preuzimanja alata pokrenite ga s povlasticama administratora. Jednom kada se program pokrene, provjerit će kompatibilnost vašeg računala što može potrajati minutu ili dvije. Nakon što je test kompatibilnosti završen, dobro je nastaviti ako je hardver vašeg računala dovoljno dobar da podržava Windows 8 Pro.

aplikacije za božićne igreKorak 2: Alat će vas pitati želite li napraviti čistu instalaciju ili želite zadržati datoteke i postavke sustava Windows 7. Odaberite svoj izbor i prijeđite na sljedeći korak.

Bilješka: Korisnici koji nadograđuju sa sustava Windows Vista i XP morat će proći čistu instalaciju, stoga obavezno napravite sigurnosnu kopiju svih važnih datoteka prije nego što nastavite.

3. korak: Zatim će alat zatražiti da kupite Windows 8 Pro, što je naravno obavezan postupak. Za kupnju licence potrebna vam je valjana kreditna / debitna kartica ili ovjereni PayPal račun. Ako želite naručiti Windows DVD, morat ćete dodati dodatna sredstva. Na kraju navedite adresu za naplatu i kupite licencu za Windows 8 Pro.

4. korak: Nakon što kupite licencu, alat će vam pružiti jedinstveni licenčni ključ koji biste trebali pohraniti na sigurno mjesto, možda i Evernote. Nakon što nastavite, alat će preuzeti potrebne datoteke Windows 8 i pripremiti vaše računalo za instalaciju sustava Windows 8.

koji su koraci za dodavanje nove grupe vrpci u riječ 2013.

Korak 5: Nakon što alat preuzme sve datoteke i pripremi vaše računalo za nadogradnju, alat će vas zatražiti da spremite i zatvorite sve programe. Budući da će alat preuzeti potpunu kontrolu nad vašim računalom, nećete moći raditi ni na jednoj datoteci. Windows će tada započeti nadogradnju koja će trajati dosta vremena. U međuvremenu slobodno popite kavu ili obavite kućne poslove.

ne može deinstalirati android aplikaciju

Korak 6: Nakon instaliranja programa od vas će se zatražiti da konfigurirate Windows 8 prije nego što počnete raditi na njemu. To je sve, da je sve prošlo dobro, uspješno biste nadogradili svoj Windows.

Zaključak

Imajte na umu da Windows 8 ima značajke Refresh and Reset (Osvježi i resetiraj) koje možete koristiti da bi vaše računalo bilo novo kao novo bez instaliranja iznova i iznova kad nešto pođe po zlu. Samo pazite da stvorite Windows datoteku slika nakon instaliranja sustava Windows 8. Sigurna praksa, rekao bih.