banner

Kad je riječ o internetskim rječnicima, Dictionary.com vjerojatno je najbolji u nizu. Ali kad je riječ o onima na pametnim telefonima, aplikacija Dictionary.com nikada me nije baš impresionirala. Za traženje definicije riječi trebala je internetska veza. Za mene je ideja da se povežem s internetom samo kako bih otkrio značenje riječi zvučala smiješno. Što ako je netko izvan mreže ili izvan područja pokrivanja? Također, ako sam povezan s mrežom na svom Androidu, koristio bih samo Google Now umjesto aplikacije.

Imajući to na umu, u prošlosti smo već raspravljali o dvama Androidovim rječničkim aplikacijama koje podržavaju izvanmrežno referenciranje. Iako obojica i dalje rade sjajno, danas ćemo na popis dodati ime Dictionary.com aplikaciju za Android. Aplikacija ima više od dva milijuna definicija i sinonima što je čini jednim od najboljih mjesta na koje se može pozivati, ali podrška mi je izvanmrežnom pristupu nedavnom ažuriranju ono što je po mojem mišljenju doista vrijedno soli.

gmail zadani proizvođač

Upotreba aplikacije u izvanmrežnom načinu rada

Nakon što instalirate najnoviju verziju aplikacije Dictionary.com ili je nadogradite iz Trgovine Play, prvi put kada joj pristupite bit ćete obaviješteni da aplikacija sada radi izvan mreže. Tada možete naprijed i preuzeti dodatne datoteke s poslužitelja. Ali provjerite jeste li povezani prije Wi-Fi veze prije nego što započnete s preuzimanjem. Ako ste kojim slučajem preskočili poruku dobrodošlice za preuzimanje izvanmrežnog rječnika, možete to učiniti ručno iz postavki aplikacijeforum o zdravstvenoj raspravi

Korisnik može pronaći opciju za preuzimanje izvanmrežnog rječnika ispod Opcija postavki u lijevom kliznom izborniku. Dok preuzima izvanmrežni sadržaj aplikacija ne pokazuje traku napretka i ne možete pristupiti ni bilo kojem sadržaju. Ali ako imate pristojnu internetsku vezu, neće proći dugo.

Bilješka: Aplikacija Dictionary.com iOS također podržava izvanmrežni način rada nakon ažuriranja 01. listopada 2013., ali datoteka dodatnih podataka integrirana je u samu aplikaciju putem App Store-a.

granica populacije carstava

Nakon preuzimanja rječnika za izvanmrežni pristup vidjet ćete značajno poboljšanje brzine. Sada kada se aplikacija više ne oslanja na internetsku vezu za osnovno upućivanje, prijedlog i rezultati riječi učitavat će se brže nego ikad. Ono što ovdje treba napomenuti je da dok aplikaciju koristite u izvanmrežnom načinu, možete koristiti samo Kartica Definicije i sinonimi, Za informacije poput podrijetla riječi i njezinog izgovora morate biti povezani na Internet.

Zaključak

Zaista sam impresioniran najnovijim ažuriranjem. Iako su mogućnosti aplikacije ograničene na izvanmrežni pristup, ne vidim razlog za žalbu. Najčešće nam je potrebna definicija riječi, a aplikacija odgovara na to jeste li povezani na Internet ili ne. Dakle, naprijed, isprobajte novo ažuriranje i podijelite s nama kako vam se svidjelo.