banner

U školskim danima, pomisao na pisanje brojeva stranica na Word dokumentu koji se koristio za zvonjenje alarma u mojoj glavi. To je zato što nisam znao za Umetni broj stranice značajka. Da, teško je vjerovati da sam to radio ručno.

Vrijeme mi je postajalo strože zahtjeve; poput prikazivanja brojeva stranica na samo ili samo neparnih stranica, počevši od numeriranja s treće stranice, nema numeriranja na odabranim slučajnim stranicama itd. Počeo sam učiti, a danas se mogu igrati s brojevima stranica na više načina. Zahvaljujući MS Word kodovima polja.

Danas ćemo se pozabaviti jednom od mnogih situacija i otkriti čari iza izvršavanja zadatka. Vidjet ćemo kako prikazati brojeve stranica na samo parnim ili neparnim stranicama.

Malo o poljskim kodovima

Kodovi polja mogu se koristiti za umetanje dinamičkog sadržaja u Word dokument. Oni su poput rezerviranog mjesta za vrijednosti koje se mijenjaju prema algoritmu s određenim referencama. Ako nemate znanja o ovoj temi, toplo vam preporučujem da pročitate ovaj članak od Microsofta. A tako morate pročitati i upute za umetanje polja polja.

Bilješka: Uvijek izrađujte zagrade pritiskom Ctrl + F9 (to je najjednostavniji i najbrži način). Umetanje zagrade će se tretirati kao uobičajeni tekst, a ne kodovi polja.1. metoda

Korak 1: Umetnite prazno zaglavlje ili podnožje na temelju mjesta na kojem želite da se prikazuju brojevi stranica. Da biste to učinili, idite na Umetni -> zaglavlje / podnožje |

Korak 2: Pod, ispod Alati zaglavlja i podnožja, Oblikovati, ček Različite parne i neparne stranice,

kako legalno preuzeti videozapise sa youtubea

3. korak: Dođite do jedne ili parne ili neparne stranice na temelju stranice na kojoj želite prikazati brojeve (ja ću uzeti neparan u ovom primjeru). tisak Ctrl + F9 zajedno. To će pokazati par kovrčavih narukvica ().

4. korak: Unutar zagrada unesite kod polja STRANICA, Zatim pritisnite Alt + F9 ili Shift + F9 za izračunavanje i prikazivanje vrijednosti koda.

Bilješka: Shift + F9 izračunava vrijednost odabranih kodova polja. Alt + F9 izračunava vrijednosti svih kodova polja u dokumentu.

2. metoda

Prva metoda je definitivno jednostavnija i lakša od one o kojoj ćemo razgovarati. No ovo je važno jer će se razviti veće mogućnosti kodova polja. To će vam pomoći da učinite više od neparnih / neparnih brojeva stranica.

Korak 1: Umetnite prazno zaglavlje ili podnožje na temelju mjesta na kojem želite da se prikazuju brojevi stranica. Da biste to učinili, idite na Umetni -> zaglavlje / podnožje |

Korak 2: Stvorite ovo polje (AKO (= MOD ((PAGE), 2)) = 0 & quot;; (PAGE) ') za brojeve na neparnim stranicama i (AKO (= MOD ((PAGE), 2)) = 0 '(PAGE)' & quot ';) za brojeve na parnim stranicama. Učinite to korak po korak:

 1. Pritisnite Ctrl + F9 da biste stvorili vanjski set kovrčavih remenica
 2. Unesite IF unutra
 3. Pritisnite Ctrl + F9 da biste otvorili još jedan skup kovrčavih zagrade
 4. U njemu upišite = MOD
 5. Otvorite i zatvorite okrugle nosače
 6. Unutar okruglih nosača otvorite još jedan set kovrčavih nosača
 7. Unesite ga PAGE
 8. Zatim, 2
 9. Vanjske zagrade koje ste stvorili u 3 ocjenjujte izraz na 0
 10. Slijedite s razmakom, obrnutim zarezima, razmakom, obrnutim zarezima
 11. Izradite još jedan kôd polja za PAGE unutar željenih obrnutih zareza

3. korak: Pritisnite Alt + F9 za izračun. Imate željeni rezultat.

Zaključak

Ne mislite li da je ovo zanimljivo? Koristio sam MOD da utvrdim je li stranica neparna ili neparna. U istini prikazuje vrijednost u prvom obrnutom zarezu, a na pogrešnoj vrijednosti iz drugog. Zašto ne isprobate druge scenarije koje sam spomenuo u početku?