banner

Polazeći od inženjerske pozadine, znam koliko je važno biti u stanju upisati naše mobilne telefone bez gledanja (znam, znam ... ne kažeš). U mojim fakultetskim danima svi smo imali T9 tipkovnice na svojim telefonima što je olakšalo slanje SMS-ova bez lakšeg gledanja u telefon. Ali sada, s pojavom pametnih telefona sa zaslonom osjetljivim na dodir, koji nemaju fizičke tipkovnice, propuštam dane kucanja dodirom dok sastavljam tekstualnu poruku.

Upisivanje telefona s dodirnim zaslonom korisnicima je uvijek bilo izazov, čak i nakon što su na ekranu mogli vidjeti cijelu tipkovnicu. Programeri su već osmislili mnoge inovativne zaslonske tipkovnice kako bi korisnicima olakšali pristup, a o nekim smo dobrim raspravljali u prošlosti. Ali danas sam uzbuđen kad razgovaram o potpuno novoj zaslonskoj tipkovnici za Android pomoću koje možete dodirnuti tip na svom uređaju bez gledanja na tipkovnicu (korisnik mora imati neko osnovno znanje o qwerty rasporedu tipkovnice).

Brzi pogled na Fleksy

Za početak preuzmite i instalirajte najnoviju verziju Fleksy tipkovnice za Android na svoj uređaj i pokrenite aplikaciju. Kao i bilo koja druga aplikacija na tipkovnici, Fleksy će vas zamoliti da je omogućite kao jedan od načina unosa na vašem Androidu, a potom će je odabrati kao zadanu. Aplikacija će uputiti korisnika o tome kako se te stvari izvode. Ubrzo nakon što odaberete Fleksy kao zadanu tipkovnicu, dat će vam se kratki uvod o tome kako koristiti tipkovnicu i njene inovativne značajke kako biste mogli brže tipkati.

kako prijenos videa s računala na iPhone telefon roll bez itunesa

lazarus oblik oporavka firefox

Prvo što ćete primijetiti kod Fleksy-a je da tipkovnica nudi veće područje za tipkanje s kontrolom geste prstom. Da biste izbrisali riječ, sve što trebate učiniti prijeđite prstom lijevo preko tipkovnice. Prijeđite prstom udesno da biste dodali razmak. No ono čemu se najviše treba diviti tipkovnica je njezino auto-ispravno svojstvo koje je kilometrima ispred zadane Android tipkovnice. Međutim, ako pri prvom pokušaju tekst predviđanja nije točan, korisnik može samo pomicati prema gore prijedloge ili prema dolje da zadrži trenutnu riječ.Sada, dolazeći na dio za tipkanje na dodir, korisnik može samo pomicati tipkovnicu prema dolje pomoću dva prsta. Kad prvi put to učinite, tipkovnica će sakriti razmaknicu i ona će potpuno nestati ako se učini ponovno (opcija za omogućiti Napredne postavke). Programeri kažu da je glavna ideja koja stoji iza inovacije bila da bi korisnik trebao moći vidjeti ekran sa sadržajem nego vidjeti tipkovnicu. U nevidljivom načinu vidjet ćete cijeli zaslon sadržaja s tankom sivom linijom na sredini ekrana. Područje ispod linije djelovat će kao tipkovnica, ali tradicionalne tipke neće biti vidljive.

Stvari koje trebaju raditi

Aplikacija je i dalje u beta verziji i tu je dobar prostor za poboljšanja u budućim ažuriranjima. Nevidljiva tipkovnica sigurno izgleda u redu, ali ne može se koristiti u SMS aplikacijama, kao što je WhatsApp od sada. Trenutno ne postoji način da se pristupi gumbu za slanje koji u nevidljivom načinu pada ispod tipkovnice. Također, predviđanje je dobro samo ako se pridržavate riječi iz rječnika. Postoji mogućnost ručnog dodavanja riječi u rječnik, ali više bih volio čarobnjaka za uvoz koji bi mogao uvesti postojeći prilagođeni rječnik s prethodne tipkovnice koju sam koristio ili bi barem aplikacija mogla moći učiti iz mojih poruka i e-pošte baš kao i Swift tipkovnica.

dell xps 13 pro i kontra

Zaključak

Trenutno tipkovnica podržava španjolski, njemački, talijanski, francuski i nizozemski osim engleskog. Preporučio bih vam da nastavite i preuzmete tipkovnicu i uvjerite se sami. Iako prvih nekoliko dana može biti zaista izazovno s gestikulacijom pokreta, svidjet će vam se kad jednom primite tok. Podijelite svoje kritike u komentarima.

Zbirka vrhunskih fotografija: Wiertz Sébastien