banner

Pozivanje jednostavnog oblaka za pohranu na Google disku predstavljaće zanemarivo. Ova moćna platforma može pohraniti različite tipove datoteka poput APK, XLS i CSV, osim standardnih formata datoteka. A činjenica da je Pogon dostupan s bilo kojeg mjesta (čak i sa vašeg pametnog telefona) dodatni je bonus.

Iako je uobičajena metoda sigurnosnog kopiranja i sinkronizacije odlična, ona ima nekoliko ograničenja. Za jedno, gubite lokalnu pohranu računala. Drugo, ne možete ga koristiti kao sigurnosnu kopiju. To je zato što se u trenutku kada izbrišete datoteku iz sustava automatski uklanja i pohrana u oblaku.

Zato je razumno koristiti Google pogon kao FTP poslužitelj ili mrežni pogon. Kada se upotrebljavate kao FTP poslužitelj, kontrolirali ste rješenje za sigurnosnu kopiju i sinkronizaciju. Niti trebate sinkronizirati mape pogona na vaše računalo niti se morate brinuti o pohrani.

Drugo, ako ga koristite kao mrežni pogon, dobit ćete pogodnost istraživanja svih datoteka i mapa iz Windows Explorera. Na taj način možete spremiti strašnu količinu lokalne pohrane jer ona ne sinkronizira cijelu mapu / pogon na vaše računalo.

Sad kad smo to riješili, da vidimo kako to uspjeti.Također na Guiding Tech

Google pogon vs Amazon Drive: dubinska usporedba

Čitaj više

Sasvim očigledno, pomoći ćemo dva alata treće strane - RaiDrive i FTP adapter za Google Drive. Dok je prvi alat za Mrežni pogon, potonji će se koristiti za uspostavljanje FTP poslužitelja.

RaiDrive je lagan alat koji vam omogućuje pristup datotekama i mapama na Google disku u obliku mrežnog pogona. Alat je lagan i mjeri oko 16 MB.

Preuzmite RaiDrive

S druge strane, FTP adapter Google diska jednostavna je JAR datoteka. Da biste ga pokrenuli, na računalu vam je potrebno imati Java Runtime Environment (JRE 8). Ako ga nemate, možete ga zgrabiti odavde.

I nakon što ga instalirate, ne zaboravite zadržati vezu kao privatnu.

Preuzmite FTP adapter Google diska

Kako konfigurirati RaiDrive za mrežni pogon

Korak 1: Nakon što instalirate RaiDrive, otvorite ga i aplikacija će vam pokazati zaslon dobrodošlice. Kliknite gumb Dodaj na vrhu.

Bilješka: Osim što podržava Google pogon, RaiDrive je kompatibilan i s uslugama pohrane u oblaku poput Dropboxa, Google Photos, OneDrive, Dropbox i Yandex.

Odaberite Google pogon i pritisnite gumb U redu.

Spuls 2: Na upit o vašim dozvolama kliknite na Dozvoli.

Nakon provjere vaših vjerodajnica i dozvola, moći ćete vidjeti mrežni pogon. Možete odabrati naziv pogona s padajućeg izbornika. RaiDrive ga prema zadanim postavkama označava kao Drive Z, a ja sam ga odlučio zadržati kao takav.

Možete postaviti i naziv pogona. Dakle, ako želite dodati više pogona, uvijek možete dodijeliti lako prepoznatljiva imena.

Ovdje možete izmijeniti postavke kao što su prijava pri ponovnom povezivanju, samo za čitanje, javna ili privatna veza itd. Čim kliknete na Primjeni ili U redu, odmah ćete biti preusmjereni na mrežne lokacije vašeg računala.

Kao što možete vidjeti na snimci zaslona u nastavku, moći ćete vidjeti sve datoteke i mape. Sve što trebate učiniti je kliknuti na jedan i datoteka će se otvoriti u vašem zadanom pregledniku.

Dobra stvar je što će se sve promjene na mrežnom pogonu dogoditi u stvarnom vremenu. A brzina prijenosa datoteka ovisit će o vašoj brzini Interneta.

Osim toga, uvijek možete provjeriti količinu besplatnog prostora za pohranu Diska.

Da biste promijenili postavke, sve što trebate učiniti je kliknuti na ikonu u obliku zupčanika i izvršiti promjene.

Također na Guiding Tech

#Google vožnja

Kliknite ovdje da biste vidjeli stranicu s člancima google drivea

Kako konfigurirati RaiDrive za FTP adapter za Google disk

Konfiguriranje FTP adaptera Google diska jednostavan je postupak, sve što trebate je izvršiti JAR datoteku. Međutim, kao što smo gore spomenuli, trebat će vam JAVA Runtime Environment na vašem sustavu prije nego što ga pokrenete.

Windows 10 velika upotreba diska u stanju mirovanja

Korak 1: Nakon što se JRE postavi, dvaput kliknite na datoteku FTP adapter. To će vas preusmjeriti na preglednik gdje ćete od vas tražiti da odaberete svoj Google račun.

Sve što morate učiniti je odabrati račun na kojem želite postaviti FTP poslužitelj, unijeti lozinku i dati potrebno dopuštenje.

Nakon potvrde, na pregledniku ćete vidjeti jednostavnu poruku potvrde. Čestitamo, završili ste prvu etapu putovanja.

Korak 2: Zatim će vam trebati FTP klijent koji će poslužiti kao most između porta i vašeg Google diska. Iako možete koristiti bilo koji FTP klijent po vašem izboru, za područje ovog članka, odlučili smo nastaviti s FileZilla. Za one koji nisu svjesni, to je besplatni softver otvorenog koda.

Preuzmite FileZilla

Nakon što preuzmete i instalirate FileZilla, unesite sljedeću adresu porta u adresu domaćina,

 ftp: // korisnika: korisnik @ localhost: 1821 / 

Alternativno, možete unijeti sljedeće vrijednosti,

  • Domaćin: Localhost
  • Korisničko ime: korisnik
  • Lozinka: korisnik
  • Luka: 1821

To je sve. moći ćete vidjeti svu svoju mapu na desnoj ploči. Sada sve što trebate učiniti je prenijeti datoteke s vašeg računala na desno okno. Slatko i jednostavno, zar ne?

Također na Guiding Tech

Tko može vidjeti moje Google fotografije

Čitaj više

Podešavanje Google diska za dobro

Složili smo se da je s Google diskom prijenos datoteka i dokumenata jednostavan postupak. Međutim, kako kažu, uvijek ima prostora za napredak i ti alati omogućuju vam upravo to.

Dakle, koja metoda više odgovara vašim potrebama? FTP ili mrežni pogon? Imati Google pogon kao mrežni pogon ima svoj čar.

Sljedeće: Želite li pretvoriti dokument Google Docs u PDF dokumente? Pročitajte sljedeći post da biste saznali kako.