banner

Android ekosustav prilično je otvoren i lako ga je prilagoditi onako kako želite. Poboljšao se s daljnjim razvojem Google Assistenta. Sada možete upotrijebiti Googleov pametni AI za pokretanje aplikacija, bilješke i obavljanje bezbroj aktivnosti na vašem pametnom telefonu. Iako je sve to dobro i ugodno, problem je prikupljanje podataka i sva pitanja koja postavljaju o privatnosti.

što je kontinuum Windows 10

Google je tvrtka za oglašavanje, a podaci su im kruh i maslac. Iako se za poduzimanje dužne obaveze ne vodi računa, nije svima ugodno dijeliti podatke o osobnom ili profesionalnom životu s divom za pretraživanje. I kako to aktivno izbjegavati? Dolazi Sesame Shortcuts. Univerzalna aplikacija za prečace za Android platformu koja radi izvan mreže, a niti jedan od podataka ne ostavlja vaš uređaj.

Preuzmite sezamove prečace

Pogledajmo kako sezamovi prečaci stvaraju ovu univerzalnu pretragu i koliko se ona duboko integrira s Android ekosustavom.

Započnimo.

1. Dozvole

Kad prvi put instalirate aplikaciju, morat ćete dati neka vitalna dopuštenja prije nego što Sesame može stvoriti nove prečace za upotrebu. Prva je aplikacija Kontakti i Google, koja uključuje Kalendar i YouTube. Također ćete morati osigurati pristup obavijestima kako biste spriječili 'kašnjenja'.

Ako koristite Android pokretač kao što je Nova, možete ih spojiti da biste ih pokrenuli.

Nakon što konfigurirate aplikaciju unutar područja postavki, možete upravljati više dozvola za druge aplikacije i postavke. Sezam će zadržati sve podatke na vašem uređaju, koji nikada ne ostaju. To štiti vašu privatnost, a istovremeno vam omogućava da iskoristite sve prečace koje stvara.

Također na Guiding Tech

Nova vs Samsung Pokretač iskustva (TouchWiz): Usporedba značajki

Čitaj više

2. Integracije

Integracija čini Sezam još jačim. Prije smo vidjeli da se aplikacija za prečace integrira u Pokretač Nova, ali to nije jedina aplikacija s kojom radi. Također su podržana i druga lansirna sredstva poput Action i Hyperion.

Neke druge zapažene integracije aplikacija uključuju Tasker (koji je snaga za produktivnost), Reddit, Telegram, Spotify, pa čak i Slack. To otvara nove načine reprodukcije pjesama, chatanja i komunikacije s drugima pomoću prečaca.

3. Prečaci

Koristim Nova Launcher kao primjer, ali osnovna pretpostavka ostaje ista, a Sezam će raditi čak i ako vaš pokretač ne podržava izravno. Omogućit ću prečace u pretraživanju i izbornik dugog pritiska u Novoj da mi olakša život.

Možete koristiti i widgete za otvaranje sezamovih prečaca. Nakon otvaranja počnite tipkati. Na primjer, možete upisati ime za upućivanje poziva ili slanje brze tekstualne poruke ili umjesto toga koristiti WhatsApp.

Ako imate spremljen ID e-pošte, vidjet ćete drugu ikonu za to. Mogu pretraživati ​​popularne emisije i filmove unutar Netflixa, a da čak ne otvaram aplikaciju.

kako zaustaviti automatsko ponovno pokretanje sustava Windows 10

Ili reproducirajte moj omiljeni popis za reprodukciju iz Spotifyja ili YouTube Music izravno s početnog zaslona.

Sezam kaže da će aplikacija stvoriti preko 100 prečaca, ali mislim da je to precjenjivanje. Doista ovisi o broju instaliranih aplikacija i o tome koliko duboko možete pretraživati ​​naredbe. Sezam postaje bolji u predviđanju onoga što trebam učiniti dok ga nastavim više koristiti. Uživam u svemu tome bez ijednog bajta podataka koji napušta moj pametni telefon.

Otvorite aplikaciju i idite na Prečaci pod Postavke.

Vidjet ćete popis svih aplikacija koje Sesame može ili je s njima povezan. Tu možete dopustiti ili opozvati pristup aplikacijama ili otkriti koji su vam prečaci dostupni. Upravo sam saznao da mogu stvoriti nove alarme ili odbrojavanje vremena.

Također na Guiding Tech

Nova Launcher Prime vs Nova Launcher: Kakva je razlika?

Čitaj više

4. Postavke korisničkog sučelja

Odlučio sam spomenuti korisničko sučelje jer vjerujem da mu teško smeta dok ga koristim. Sezam je glavna moć za produktivnost i većina vas će biti zauzeta istraživanjem prečaca. Ipak, lijepo je što korisničko sučelje možete prilagoditi vlastitim željama. Možete odabrati između sezamove ili Google Assistant ikone, promijeniti boju pozadine pri pretraživanju i odabrati prikazivanje različitih ikona.

Slično tome, postoje i neka poboljšanja UI dostupna za widgete za pretraživanje koje možete postaviti na početni zaslon. Koristim geste Nova Launcher (dvostrukim dodirom) da bih umjesto toga pokrenuo Sezam, ali svaki svoj.

privremeni skraćivač URL-a

5. Cijene i kompatibilnost

Sezamove prečice dolaze s 14-dnevnim probnim vremenom nakon čega će vas koštati 3,49 dolara. Mislim da je to razumno s obzirom na korisnost koju pruža i vrijeme koje će svakodnevno uštedjeti. Iako Nova Launcher nema određene kriterije kompatibilnosti, za rad Sesame potreban je Android 5.0 ili noviji.

Univerzalna pretraga

Sezamovi prečaci stvarno su brzi, a nije bilo zaostajanja dok sam tražio prečace. Potpuno će se promijeniti način korištenja i rada sa Android pametnim telefonom i obavezan je za sve korisnike Android telefona. Pitate se kako ste se snašli bez ove aplikacije toliko godina ili zašto nije ugrađena u zadanom Android pretraživanju.

Sljedeće: Sezam također lijepo uspijeva s bacačem Hyperion. Kliknite donju vezu kako biste saznali više o ovom novom i nadolazećem Android pokretaču.