banner

Ako svoj iPhone i iPad koristite za bilo što čak i produktivno - e-poštu, pisanje, istraživanje i odgovaranje na Twitteru, puno utipkavate. I tipkate puno istih stvari iznova i iznova. U ovo doba u kojem u džepovima nosimo računalo, to se čini varvarskim.

To ne mora biti Što ako možete upisati isječak, recimo '@@', a proširio se i na vašu adresu e-pošte? Ili nešto popute predložak'prikazali ste najčešće korišteni predložak e-pošte koji je dugačak 3 stavka?

čekajući ovo

Sve što trebate da biste započeli s automatizacijom ovog postupka jest stvoriti mentalni popis svih takvih slučajeva na koje možete uključiti ton. I dobro ćemo doći na to. Nema potrebe da plaćate aplikaciju ili nešto slično.Dobio si popis? Dobro.

Kako stvoriti zamjenu teksta

Na svom iPhoneu ili iPadu (u ovom primjeru trčanje iOS 9) idite na postavke ->opći ->tastatura ->Zamjena teksta,

Ovdje dodirnite ikonu + u gornjem desnom kutu.

Sad ćete vidjeti dva polja - Fraza i prečac,

Na primjer, stvaram tekstualnu prečicu za brzo proširivanje adrese e-pošte Guiding Tech pa je ne moram pisati svaki put.

Dakle u Fraza polje, upisujem 'Khamosh@guidingtech.com',

I želim da prečica bude & quot; @@@ to nije nešto što slučajno upišem Možete napraviti prečac sve što želite. Samo budite sigurni da ćete ga zapamtiti i to nije često korištena fraza ili prava riječ.

Tako je jednostavno Bez obzira na tekst u koji želite da se prečac proširi, pišete u Fraza polje i sama prečac ide u polje prečac polje.

Kada završite, dodirnite ikonu Uštedjeti dugme.

Sada ponovite postupak iznova kako biste dodali nove prečace - onoliko koliko želite.

Prijedlozi za isječke: Ako niste baš sigurni kako biste trebali koristiti ovu značajku zamjene teksta, sastavili smo popis od 6 vrsta tekstualnih prečaca koje bi svaki korisnik iOS-a trebao koristiti.

Uređivanje ili uklanjanje zamjene teksta

Ako želite urediti frazu, prijeđite na Zamjena teksta izbornika i dodirnite dotični prečac. Zatim dodirnite frazu ili prečac da biste ih uredili.

Ako želite izbrisati prečac, prijeđite prstom lijevo na liniji u polju Zamjena teksta a zatim dodirnite Izbrisati dugme.

kako se riješiti duplikata kontakata na iphoneu

Bonus: Sinkroniziranje isječaka za zamjenu teksta s drugim uređajima

Evo nekoliko dobrih vijesti ako imate iPhone i iPad koji koriste isti račun iCloud, svi će se tekstualni prečaci sinkronizirati i automatski aktivirati na svim vašim iOS uređajima.

Trebali biste znati da i Maci podržavaju ovu značajku. Možete ga pronaći ispod Postavke sustava ->tastatura ->Tekst,

Ako na iOS uređaju upotrebljavate iCloud Drive (postavke ->iCloud ->iCloud Drive), sve nove prečice trebale bi se automatski sinkronizirati s vašim Mac računarom.

Idea za Mac na Mac: Ako želite svoju igru ​​za proširenje teksta prebaciti na višu razinu na Mac računalu, pogledajte naš vodič o korištenju spektakularne aplikacije aText za 4,99 dolara.

Koji su tvoji najčešće korišteni isječci?

Koliko ste prečaca za zamjenu teksta stvorili? Koje ste najčešće koristili? Podijelite s nama na našem forumu.