banner

Danas većina prijenosnih i stolnih monitora dolazi s ugrađenom web kamerom i mikrofonom za jednostavne internetske video chatove. No razlučivost ovih kamera u prosjeku se kreće od 1,3 do 2 MP i ne daju jasnu kvalitetu čak i ako pregledavate bržu vezu. Većina pametnih telefona također ima prednju kameru kako bi izravno pokrenula videokonferenciju na mobilnom uređaju, ali vrlo su mutna zbog niske razlučivosti prednje kamere.

Danas ću vam pokazati kako koristiti stražnju kameru vašeg Androida, bogatu megapikselima, kao web kameru za svoje računalo i upotrijebiti ga za visokokvalitetni prijenos osobnih video sažetaka na vaše računalo putem Wi-Fi-ja.

Korištenje IP web kamere na Skypeu

Korak 1:Preuzmite i instalirajte IP web kameru na svoj Android telefon i osigurajte da su i računalo i Android povezani na istu Wi-Fi mrežu. Istodobno, na povezano računalo instalirajte ispravljač web kamere. Ovaj će se adapter koristiti za otkrivanje Android telefona kao web kamere.

Korak 2: Pokrenite aplikaciju na Androidu i konfigurirajte razlučivost zajedno s kvalitetom. Odaberite odgovarajuću kvalitetu ako koristite internetsku vezu i za internet. Ako želite dodatnu sigurnost svojoj web kameri prilikom povezivanja u javnoj mreži, možete upotrijebiti zaporku za prijavu.

udaljena radna površina ista mreža3. korak: Nakon što ste učinili sve, pomaknite se do dna aplikacije i dodirnite opciju Pokreni poslužitelj,

4. korak: Otvorite web preglednik na računalu i upišite adresu prikazanu u načinu rada fotoaparata. Ako je sve prošlo u redu, vidjet ćete stranicu IP kamera na vašem pregledniku. Otvorite vezu Koristite ugrađeni preglednik (ne podržava neki preglednik) i provjerite dobivate li ulaz iz kamere telefona.

nedostaje bar sa jezikom za Windows 10

Korak 5: Nakon uspješne veze otvorite adapter web kamere koji ste instalirali na računalo i utipkajte http: //: / videofeed i kliknite na Gumb za automatsko prepoznavanje, Ako ste primijenili korisničko ime i lozinku, navedite ih i vi. Alat će komunicirati s Androidovom aplikacijom i automatski postaviti ostale parametre.

To je sve, sada možete koristiti web kameru na bilo kojem mrežnom i stolnom programu. Samo odaberite MJPEG fotoaparat kao ulazni izvor.

predator smislu preuzimanje heliosa 300

Zaključak

IP web kamera olakšava mi korištenje Android-ove kamere visoke razlučivosti kao web kamere. Sve dok sam kvalitetu strujanja održavao na optimalnim razinama, dobio sam pristojnu brzinu kadrova bez ikakvih prekida. Jedini problem s kojim sam se susreo bio je postavljanje telefona na stol u pejzažnom načinu. Bilo kakav prijedlog?

Glavni imidži slike: Uwe Hermann