banner

Obavijesti o aplikacijama jedan su od najvažnijih modula pametnog telefona. Ako nikada niste razmišljali o njihovoj važnosti, zamislite koliko je teško otvoriti svaku aplikaciju samo da biste vidjeli postoji li novo ažuriranje. Možda čak propustite važne tekstove i e-poštu koji mogu biti presudni za vas i vašu tvrtku.

No, nisu samo tekstualne poruke i e-pošte koji su notifikacije toliko važni. Također vas obavještavaju o flash prodaji i popustima ako imate instaliranu odgovarajuću aplikaciju za kupovinu. Podsjetimo da pijete vodu i čak napravite pauzu od 7 minuta vježbanja ako imate instalirane zdravstvene aplikacije. Čak vam kažu i kada stiže vaša naručena hrana ili taksi. Vidite, oni su jedan od glavnih elemenata koji pokreću vaš svijet.

Te se obavijesti i dalje postavljaju u ladicu s obavijestima kako biste ih pogledali nakon što ste slobodni. No, ponekad samo želite da uklonite nered i čineći to, možda ćete na kraju izbrisati neke važne obavijesti. To bi mogao biti kupon s popustom za prodaju za vikend koji ste se veselili. Također se te obavijesti ne pojavljuju u većini slučajeva čak i nakon što pokrenete aplikaciju, a u takvim se situacijama žali što nemate način proučavati povijest tih obavijesti.

Korištenje ugrađenih postavki Androida

Pa što ako vam kažem da postoji način i to je ugrađeno u vaš Android? Samo skriven od ostatka Android svijeta. Dakle, za prvi trik pokazat ću vam kako možete koristiti Android ugrađene postavke da biste vidjeli povijest Android obavijesti.Dodirnite i zadržite početni zaslon Android dok ne vidite opciju za dodavanje widgeta. Postupak dodavanja widgeta može se promijeniti ovisno o telefonu koji koristite i pokretaču koji je na njemu instaliran. Potražite widget koji je i nazvan postavke i dodajte ga na početni zaslon.

kako kliknuti i povući na mac

Nakon što dodate widget na početni zaslon, od vas će se tražiti da odaberete postavku koju želite otvoriti pomoću ikone widgeta. Ovdje potražite mogućnost Dnevnika obavijesti i odaberite je.

To je to. Kad god želite pogledati primljene obavijesti, jednostavno dodirnite widget. Također će vam pokazati točno vrijeme i datum primitka obavijesti, a dodirom na unosu otvorit ćete stranicu s informacijama o aplikaciji.

Dok widget Settings izvlači zadatak, prilično je bazičan i nema mnogo opcija. Većina obavijesti koje vidite je za odabir tipkovnice i nema načina da se stavi na put beskorisnim obavijestima važnih.

Upotreba aplikacije treće strane

Tu se pojavljuje slika Prošla obavijest. Nakon što instalirate aplikaciju i date joj kontrolu nad obavijestima vašeg uređaja, ona će odmah početi snimati obavijesti.

Najbolje je što aplikacija grupira obavijesti iz svake aplikacije što olakšava potragu za nečim vrlo specifičnim. Također, možete tražiti od aplikacije da ignorira neke od aplikacija i obavijesti poput izmjene tipkovnice ili upozorenja o praznoj bateriji.

Aplikacija ima oglase, ali to ne ometa njenu funkcionalnost. Ništa posebno u postavkama, osim mogućnosti ograničavanja snimanja.

Zaključak

Na taj način možete pratiti sve obavijesti koje primate na svom Android uređaju. Možete isprobati i instalirati aplikaciju Prošla obavijest za nekoliko dana i uvjerite se sami. Sigurna sam da će vam se svidjeti cijela ideja da u slobodno vrijeme čitate obavijesti.