banner

Snapseed je jedan od najsvestranijih alata za uređivanje slika. A za mnoge od nas koji sebe identificiramo kao mobilne fotografe, to je možda blagoslov u prerušenju jednostavno zbog raznolikog skupa alata. Od primjene zamućenja pozadine do potpunog uklanjanja pozadina, ova aplikacija za uređivanje slika ima puno trikova do rukavaca.

Potrebno je samo strpljivo strpljenje, a za kraj ćete završiti zadivljujuću sliku. Ono što volim kod ovog alata je alat za podešavanje slike koji vam omogućuje ugađanje svakog aspekta slike. Što je još važnije, možete odlučiti urediti samo određeni dio slike, a ostatak ostaviti tako. Da, to je svestrano.

Ali ovom izvrsnom alatu nedostaje jedna osnovna značajka, a to je značajka vodenog žiga. A mobilni fotograf u vama to mora tako dobro razumjeti. Činjenica da morate označiti vodene žigove drugim programima kontraproduktivno je.Nakon dugog kopanja, na sreću, otkrili smo sjajno rješenje koje vam omogućuje da vodenim žigom logotipa vaše tvrtke ili vašeg imena. Važno je da ga morate postaviti jednom, a vi ćete biti razvrstani. U ovoj metodi koristit ćemo alat za dvostruko izlaganje Snapseed-a i prilagoditi ga malo prema našim potrebama.

Idemo dalje!

Također na Guiding Tech

Snapseed vs PicsArt: Usporedba najboljih Android uređivača fotografija

Čitaj više

Korištenje logotipa kao vodenog žiga na Snapseedu

1. korak: Pretvaranje PNG slika u format prihvatljiv za snimanje

Problem sa Snapseedom je što ne možete koristiti PNG slike kao drugi sloj u režimu Double Exposure. Opet, kako se većina logotipa i vodenih žigova kreira u PNG formatu, to nas dovodi u ljepljivu situaciju. Pretvaranje PNG-a u JPEG besmislena je stvar jer uzrokuje da slika izgubi svoja prozirna svojstva.

Čak i ako ste bili uspješni u pretvaranju prozirne PNG slike u JPG, Snapseed vam ne dopušta da tu pretvaranu datoteku koristite kao drugi sloj.

No, tu je i otmjena zaobilaznica.

Sve što trebate učiniti je otvoriti sliku u Snapseed-u i izvesti ga. Jednostavno, vidi. Na taj način Snapseed će vam omogućiti da koristite ovu sliku logotipa kao vodeni žig.

2. korak: nanesite vodeni žig

Zatim otvorite sliku u programu Snapseed i napravite sve potrebne izmjene. Nakon dovršetka svih izmjena, idite na Alati> Dupla ekspozicija.

Dodirnite ikonu Plus na dnu. Sada ćete vidjeti da je slika koju ste zadnji put spremili omogućena (dok će originalna slika biti zamagljena). Sve što trebate učiniti je odabrati.

Druga će slika prema zadanom biti postavljena iznad čitave slike. Obujmite za smanjenje veličine. Istodobno, povucite drugu sliku u jedan od uglova.

Kada završite, dodirnite Način miješanja (druga ikona) da biste vidjeli koji način izgleda dobro na slici. U mom slučaju koristio sam Lighten. Ovaj način rada ne potamni (niti posvijetli) izvornu boju osnovne slike.

Zatim dodirnite Opacity (treća ikona) kako biste uklonili vodeni žig sa ostatkom slike. Samo pazite da se izvorne boje ne promijene.

Nakon što dodijelite završnu obradu, jednostavno izvezite fotografiju i ostanite zabrinuti (barem neki od njih) o tome da će vaše djelo biti uklonjeno bez vašeg pristanka.

Korištenje teksta kao vodenog žiga na Snapseedu

Srećom, korištenje teksta kao vodenih žigova nije tako komplicirano kao logotipi. A za razliku od većine alata, također možete prilagoditi neprozirnost teksta prema vlastitom izboru.

Da biste dodali tekst, otvorite Alati i odaberite Tekst.

Nakon dodavanja teksta odaberite stil teksta s donje vrpce. Uz to, možete promijeniti boju i stil teksta pomoću dva gumba na dnu.

Moji najdraži stilovi su oni koji su na početku popisa. Minimalistički u najboljem slučaju, a opet izgledaju tako moderno.

Također na Guiding Tech

Kako napraviti vodeni žig u programu Microsoft Word

Čitaj više

Savjet za bonus: Napravite cool vodene žigove prekrasnim bojama

Naravno, bijeli vodeni žig ili vodeni žig s čvrstom pozadinom izgleda dobro, ali nije sjajno. Ako želite živahni logotip, dobra vijest je da Snapseed također omogućuje vaš dizajn. Sve što trebate je sjajna pozadina i prozirna slika s vašim logotipom. Oboje se kombiniraju kako bi stvorili urednu malu sliku.

Korak 1: Otvorite sliku koju želite kao pozadinu u snimku Snapseed. U mom slučaju uzeo sam ovu sliku koja ima cool kombinaciju crvene i zelene.

Možete koristiti i akcentski filter za pojačavanje boja.

Korak 2: Idite na Alati> Dvostruka ekspozicija i odaberite sliku s logotipom kao drugi sloj. Zatim otvorite način Blending, odaberite Darken i gledajte kako čarolija oživljava. Ključ dobre pozadine nije mijenjati neprozirnost slike.

Dodirnite Gotovo da spremite trenutne promjene.

3. korak: Zatim otvorite Alati i odaberite Obrezivanje da biste dobro iscijedili, otkidali dodatne rubove. Obrežite što je moguće bliže logotipu. Nakon završetka, spremite ili izvozite sliku.

Sada, sve što trebate učiniti je koristiti ovu novu sliku kao vodeni žig, kao što je gore opisano. Da, kasnije mi se možeš zahvaliti.

kako instalirati ssd bez ponovne instalacije prozora
Također na Guiding Tech

# Photo Uređivanje aplikacija

Kliknite ovdje da vidite našu stranicu s člancima za uređivanje fotografija

Slike vodenih žigova pravi put

Slike vodenih oznaka možda su jedan od najkorisnijih načina zaštite vaših slika od krađe. Potrebno je samo mali transparentan logotip ili potpis na prikladnom mjestu, kako biste obavijestili ostale da je slika zaštićena autorskim pravima, što znači da je ne mogu ukloniti bez vašeg dopuštenja.

A kad možete obaviti cijeli postupak u aplikaciji koju koristite za uređivanje, pomaže vam uštedjeti vrijeme i sliku da se podvrgne daljnjem komprimiranju. Dakle, hoćete li koristiti ovu metodu? Javite li nam svoje misli u odjeljku s komentarima u nastavku.

Sljedeće: Alat Double Double Exposure u Snapseedu ima mnoštvo skrivenih značajki. Pročitajte post u nastavku da biste naučili kako slojiti slike poput stručnjaka.