banner

Za mnoge ljude Photoshop je ta čudna, komplicirana aplikacija o kojoj gotovo svi znaju, ali smatra je zastrašujućom upotrebom uglavnom zato što izgledaju da su Photoshopove mogućnosti nejasne i zbunjujuće. To ponekad može dovesti do fotografija s izmjenama koje više ne možete uređivati ​​ili s izmjenama koje se jednostavno ne prikazuju ili nisu dostupne sljedeći put kada otvorite svoju sliku.

Danas ćemo vidjeti primjer jedne takve mogućnosti: Photoshopova destruktivna i nerazorna prilagođavanja. U ovom ćemo unosu pokazati kako i kada ih koristiti, tako da kad ih naučite, primijetit ćete da uz malo razumijevanja ovog uređivača slika, Photoshop može postati vrlo moćan alat koji vam može pružiti puno fleksibilnost.

Ako ste ranije radili s Photoshopom, onda znate da je to sve o slojevima koje stvara za slike kako bi vaše uređivanje bile organiziranije. Međutim, kad je riječ o prilagodbama, osnovna stvar koju treba shvatiti je da su to dva 'skupa'.

Ovdje se radi o tome da nisu samo prilagodbe jedan od najpopularnijih alata Photoshopa, već to što neiskusni korisnici teže zbuniti jednu vrstu za drugom, što većinu vremena vodi nenamjernim pogreškama.Ipak, postoji vrijeme i mjesto za korištenje svake. Pogledajmo ovo.

Destruktivne prilagodbe

Prvi skup podešavanja nalazi se na traci izbornika, ispod Slika izbornik.

Recimo da odaberete Channel mixer prilagodba iz ovog izbornika za uređivanje vaše slike. Upravo vam se tada prikazuje klasični dijaloški okvir.

ukupni učitavač virusa

Tamo napravite sve promjene koje želite. Jednostavno naprijed i zabavite se sa svojim imidžom.

pokrenuti aplikaciju Android

Sada je problem: nakon što učinite, ako želite malo prilagoditi svoju sliku, to možete učiniti samo u sljedećoj radnji i to je to. Nema druge šanse.

Da biste to učinili, vi imati krenuti prema Uredi izbornika i vidjet ćete opciju pod nazivom Fade kanal mikserom,

Važna nota: Ovdje će se obično vidjeti opcija relevantna za prethodno podešavanje, tako da to može varirati ovisno o vašem izboru podešavanja.

To znači da u trenutku kad počnete destruktivno uređivati ​​sliku, morate znati da ćete se vratiti na tu mogućnost u Uredi izbornika za unos dodatnih promjena koje će biti konačne, jer nakon što ih učinite, nećete se moći vratiti u originalnu datoteku.

U redu, s tim učinimo, naučimo o fleksibilnijoj mogućnosti: nerazorna prilagođavanja.

Nerazorna prilagođavanja

Ako pogledate desnu ploču prozora Photoshop, kao što je prikazano u nastavku, naći ćete niz ikona ispod Podešavanja kartica.

A ako ih detaljnije pogledate, primijetit ćete da imate prilično iste mogućnosti podešavanja kao i na traci izbornika.

kako saznati što aplikacija uzrokuje skočne prozore

Možda se pitate o razlici između njih. Pa, ako tražite Channel mixer prilagodbe (prikažite na slici ispod) i odaberite je, vidjet ćete razliku.

Odabirom ove prilagodbe, umjesto uređivanja izvorne slike, Photoshop stvara poseban sloj za to uređivanje. To znači da vaša izvorna datoteka ostaje netaknuta i dostupna je za kasnije uređivanje ako se predomislite.

U stvari, ovaj sloj možete u potpunosti izbrisati i slika će biti ista kao prije pokretanja postupka uređivanja.

Kada koristiti svaku vrstu podešavanja

Zdrav razum kaže da ne biste trebali koristiti destruktivnu prilagodbu kada možete postići iste rezultate s nerazornom, a u većini slučajeva to će biti istina. Ali koristi se i destruktivna prilagođavanja, poput želje da vaš rad ostane nepromijenjen ako radite na zajedničkom računalu i još mnogo toga.

I to je to. Sljedeći put kad koristite Photoshop, nećete praviti nepovratne pogreške i moći ćete uređivati ​​svoje slike onoliko dugo koliko želite.