banner

HP DeskJet 2600 izvrstan je svestrani pisač za početnu razinu. Omogućuje vam ispis i skeniranje bez muke povezivanja pisača s računalom putem kabela. Također, brzina ispisa prilično je pristojna za cijenu. No, nedostatak zaslona osjetljivog na dodir može se pokazati prilično izazovnim za nove vlasnike.

Srećom, HP DeskJet 2600 ima prilične trikove u rukavu kada je u pitanju učinkovito skeniranje dokumenata. Dakle, bez obzira želite li fizičku kopiju ili želite dokument poslati na telefon ili računalo, to se može postići bez napora.

Najbolja stvar je kada stavite dokument na skener, ostatak posla možete nesmetano obavljati putem telefona ili računala.kako preuzeti ted videa

U ovom ćemo današnjem postu vidjeti dva načina za jednostavno dobivanje skeniranih kopija na telefon i računalo s vašeg novog pisača HP DeskJet 2600 All-in-One.

Također na Guiding Tech

3 najbolje OCR aplikacije za izdvajanje teksta iz slika na Androidu

Čitaj više

1. metoda: skeniranje dokumenata na vaše računalo

Korak 1: Prije nego što prijeđemo na stvarni postupak, provjerite da li na vašem sustavu instalirate potrebne upravljačke programe. Ako je još niste instalirali, posjetite vezu u nastavku kako biste je preuzeli i instalirali kao i bilo koju drugu. exe datoteka.

Preuzmite upravljačke programe

Nakon što vaše računalo izvadi datoteke, od vas će se zatražiti da odaberete svoje mogućnosti povezivanja. Odabrao sam Wireless.

To će pokrenuti način otkrivanja pisača. Nakon što vaše računalo otkrije pisač, odaberite ga i kliknite na Next.


Korak 2: Nakon završetka postupka postavljanja, otvorite Postavke (tipka Windows + I) i potražite Pisači. Odaberite Printer & Scanner s izbornika i kliknite gumb Add printer ili scanner to well, dodajte novi pisač.

U ovom trenutku provjerite jesu li i PC i pisač povezani na istu Wi-Fi mrežu. Nakon što je skeniranje završeno, pisač DeskJet 2600 bit će vidljiv na izborniku.

Čim kliknete gumb Dodaj uređaj, vidjet ćete prozor Pokreni aplikaciju (ili gumb Otvori aplikaciju pisača).

3. korak: Pritisnite gumb i HP Smart aplikacija će se otvoriti pravo gore. Ključna prednost ove aplikacije je što vizualno prikazuje razinu tinte uložaka s pisačem.

Pored toga, između ostalog pronaći ćete i niz mogućnosti poput Ispis dokumenata, Skeniranje i ispis fotografija.

4. korak: Kliknite na Skeniraj i na vašem će se zaslonu pojaviti razne mogućnosti. Ovdje možete odabrati vrstu izlaza (boja ili siva), razlučivost (najviša 1200 dpi) i razine kompresije (srednja, visoka i niska).

Nakon što izvršite izmjene, kliknite gumb Skeniraj u donjem desnom kutu da biste započeli skeniranje.

Korak 5: Nakon što je skeniranje završeno, povucite ručke kako biste napravili bilo kakve izmjene na skeniranom dokumentu. Sada sve što morate učiniti jest dodirnuti Primijeni> Spremi i ta-da! Pozdravite svoj prvi skenirani dokument na novom HP DeskJet 2600.

Kroz isti dokument možete priložiti dodatne stranice klikom na gumb Dodaj stranice u gornjem lijevom kutu.

Bilješka: Ponekad se računalo povezuje na izravnu Wi-Fi mrežu. Sjetite se isključiti vezu nakon što je skeniranje dovršeno.
Također na Guiding Tech

Kako lako ispisati tekst (SMS) i WhatsApp poruke na Androidu

Čitaj više

Metoda 2. Skeniranje dokumenata na telefon (iOS i Android)

HP DeskJet 2600 omogućuje vam slanje skeniranih kopija dokumenata na vaš iPhone i Android. Postupak postavljanja je jednostavan i lagan kao šetnja parkom.

I ovdje vrijedi isto pravilo. Oba uređaja trebaju biti povezana na istu Wi-Fi mrežu. Aplikacija HP ​​Smart to omogućuje.

youtube crvena vs spotify

Preuzmite HP Smart za Android

Preuzmite HP Smart za iOS

Obje su aplikacije gotovo jednake u pogledu značajki i postavki. No, iOS aplikacija ima malo drugačije sučelje i nekoliko dodatnih značajki.

Također na Guiding Tech

#Gadgets

Kliknite ovdje da biste vidjeli stranicu sa člancima o gadgetima

Korak 1: Otvorite aplikaciju i odaberite karticu Skeniraj u e-poštu. Korisnici iOS-a mogu odabrati Skeniranje.

U usporedbi s PC aplikacijom, nećete naći značajke poput odabira DPI-ja i razine kompresije. Vi birate odabrati veličinu papira.

Korak 2: Sada sve što morate učiniti jest dodirnuti Skeniraj i pisač će započeti posao.

Korisnici iOS-a mogu dodirnuti veliku plavu ikonu na donjoj vrpci. Nakon što vaš sustav prenese skeniranu kopiju, možete odabrati spremanje JPG ili PDF kopije izravno ili je dodatno urediti.

3. korak: Da biste uredili kopiju, dodirnite ikonu Uredi u gornjem desnom kutu. Korisnici iOS-a mogu pritisnuti gumb Uredi. Nakon što izvršite sve izmjene, dodirnite gumb Spremi.

Korisnici Androida pronaći će datoteku automatski spremljenu u mapu HP Smart u odjeljku Dokumenti.

Korisnici iOS-a trebali bi izričito dodirnuti gumb Spremi u datoteke na zajedničkom listu i ručno odabrati mjesto mape.


Super savjet: Da biste dobili ispisanu kopiju iste, jednostavno dodirnite ikonu Ispis u donjem lijevom kutu.

Izvucite maksimum iz HP DeskJet 2600 pisača

Živimo u svijetu bez papira gdje su gotovo sve naše transakcije i transferi digitalizirani. No, kao što možda već znate, to ne vrijedi za sve datoteke i dokumente. Bilo da se radi o malom računu ili ugovoru o najmu, postoje slučajevi kad trebate skenirati dokument, a skener je najočitije rješenje.

Dakle, sljedeći put kad se nađete u takvoj situaciji, slijedite naš vodič, nabavite aplikaciju i skenirajte.

Sljedeće: Tražite li CamScanner alternative? Sljedeći post sadrži neke od najboljih opcija za vas.